题目内容

6.Read what Claire did and answer the questions
My stay in the rainforest
Last year,I left my job and went to Borneo to work without pay in the rainforest.So many people have said to me,'I would love to do something like that,'and I say,'If you want to,just do it.'They always reply,'l can't.'But,if you really want to do it,there are ways to make it happen.
After three day's training,I started work on an environmental project with a group of young people.The accommodation was very basic and we had to build our own place to sleep.This consisted of a simple  bed,a cloth roof and a net to keep insects (昆虫) out.
It was never dangerous there,but it was very challenging (挑战的).There were things that we didn't  think we would manage to do,but we did.I had some of my worst moments there,but also some of my best-it made me feel alive.I didn't miss my home comforts as much as I'd thought I might.We had food,water,somewhere to stay,about three sets of clothes and really good conversation.We were in the most  beautiful place and we had things to keep us busy.We didn't need any more.
One of the teenagers said,'Before we came here,it was really important to me what clothes I wore  and who my friends were.I was always thinking about shoes,but really none of that matters.Here,people  accept me for who I am,what I believe and think,not for what kind of clothes I've got.'When she said that,it summed it up for me.

88.Did Claire get any money from the work in Borneo?No,she didn't.
89.What did Claire do before she started work on an environmental project?She received a three-day training./She had some training.
90.How was Claire's'bedroom'in the rainforest?It consisted of a simple bed,a cloth roof and a net to keep insects out./It was simple,with a simple bed,a cloth roof and a net.
91.What did the teenager care about before she came to Borneo?She cared about what she wore and what her friends were./She cared about her clothes and how others think of her.
92.How did Claire feel about the experience of living in the rainforest?The experience had changed her attitude.
93.What do you think might be the worst moments Claire had during her stay in the rainforest?She might miss her parents and home comforts.There was plenty to do and
sometimes she felt very tired.She might suffer the insect bites.(Any
reasonable answers are acceptable.).

分析 本文介绍的是我在热带雨林的经历.经过三天的培训后,我开始和一群年轻人在热带雨林工作,这是没有危险的,但非常具有挑战性.

解答 88.No,she didn't.细节理解题.根据Last year,I left my job and went to Borneo to work without pay in the rainforest可知Claire 在Borneo工作是没有报酬的,故答案为:No,she didn't.
89.She received a three-day training./She had some training.细节理解题.根据After three day's training,I started work on an environmental project with a group of young people可知她接受了三天的培训,故答案为:She received a three-day training./She had some training.
90.It consisted of a simple bed,a cloth roof and a net to keep insects out./It was simple,with a simple bed,a cloth roof and a net.细节理解题.根据The accommodation was very basic and we had to build our own place to sleep.This consisted of a simple  bed,a cloth roof and a net to keep insects (昆虫) out.可知在森林里他们的床很简单,一个布顶和网来阻止昆虫,故答案为:It consisted of a simple bed,a cloth roof and a net to keep insects out./It was simple,with a simple bed,a cloth roof and a net.
91.She cared about what she wore and what her friends were./She cared about her clothes and how others think of her.细节理解题.根据we came here,it was really important to me what clothes I wore  and who my friends were可知来这之前,一个孩子很关心穿什么衣服和她的朋友是谁,故答案为:She cared about what she wore and what her friends were./She cared about her clothes and how others think of her.
92.The experience had changed her attitude.理解推断题.根据There were things that we didn't  think we would manage to do,but we did可知有些事情我们认为我们不会做,但我们做了,故答案为:The experience had changed her attitude.
93.She might miss her parents and home comforts.There was plenty to do and sometimes she felt very tired.She might suffer the insect bites.(Any reasonable answers are acceptable.).细节理解题.根据I had some of my worst moments there,but also some of my best-it made me feel alive.I didn't miss my home comforts as much as I'd thought I might可知克莱尔在雨林里度过的最糟糕的时刻是想家,故答案为:She might miss her parents and home comforts.There was plenty to do and sometimes she felt very tired.She might suffer the insect bites.(Any reasonable answers are acceptable.).

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关题目
14.Crazy about Selfies
Since the 2014 Oscars ceremony selfie (自拍) of Bradley Cooper stormed the Internet,it seems that every one shows great interest.And now people are sharing even their most private moments.TV star Kim Kardashian could be called"the queen of the selfie".She's turned hundreds of her selfies into a book-at every possible moment,in all poses.
If Kardashian is the queen,then you could say Barack Obama is the king.But though Kardashian has nothing to lose by sharing too much,the same can't be said of the US president.Politicians have to be careful with selfies.The photo he took at the funeral (葬礼) of Nelson Mandela divided public opinions.Some felt it made him look like one of us-glad to record a moment with his"mates".Others felt the head of state behaved like a crazy teenager.
Unfortunately for the US congressman (国会议员) Anthony Weiner,his habit of sending his private selfies to women killed his political career (事业).
Being crazy about selfies can also harm your health.Todd Fassler from California ended up in hospital after he found a snake-he tried to take a selfie with it.The animal wasn't interested in the idea and bit him.
Why do we take so many selfies?Dr.Terri Apter,from Cambridge University,told the Daily Telegraph:"We all like the idea of being in control of our image and getting attention,being part of the culture.There's celebrity (名人) culture-unless you're being noticed,you're nobody.You have to get enough attention and show your life is amazing,even if it isn't."
The word selfie was Oxford Dictionaries'word of the year in 2013.But many believe it started much earlier in 1839 as Robert Cornelius,a chemist from Philadelphia,uncovered the lens (镜头),ran into the shot for a minute before running back to cover the lens again.These days,you don't need to run for a photo anymore and soon,you don't even have to spread your arms.Now you are even able to take a selfie by drone (无人机)!Fix your camera onto it,and it will follow your every move.Does it sound exciting to you?
61.What could Kim Kardashian be called?
She could be called"the queen of the selfie".
62.Do politicians have to be very careful with selfies?
Yes,they do.
63.What happened when Todd Fassler tried to take a selfie with a snake?
The animal wasn't interested in the idea and bit him.
64.According to the passage,why do the celebrities take selfies?
To get enough attention and show your life is amazing.
65.Do you think the selfie is good?Why?
Yes,because it is interesting..
1.Chess has been around for a long time.(56)D.Chess is handed on an even older game from India.The chess we play today is from Europe.
Chess is a two-player game.One player uses the white pieces,the other uses the black pieces.Each piece moves in a special way.Each player has a piece called the king.(57)E.There are a few more rules,but these are the basics.
Some people think that chess is more than a game.They think that it makes the mind stronger.(58)A.They think about what will happen next.These skills are useful in life and in chess.Chess is kind of like exercise for the mind.
There is a kind of chess with short time limits called blitz chess.(59)C.
The clock runs during each turn.If one runs out of time,he or she will lose.Games of blitz chess are fast-paced.
Chess is not just for people.Computers have been playing chess since the 1970s.At first they did not play well.They made mistakes.As time went on,they grew stronger.In 1997,a computer defeat the best player in the world for the first time.It was a computer called Deep Blue.Deep Blue was big.It took up a whole room.(60)B.Chess sure has come a long way.Don't you think so?
A.Good chess players use their brains
B.By 2006,a cell phone could beat the best players in the world
C.In blitz chess,each player gets ten minutes for the whole game
D.People have been playing chess for over 500years
E.The game ends when a player loses his or her king.
18.Scott Kelly,an American astronaut,returned to earth on March 2,2016.He was taller by nearly 1.5inches (3.81cm)when he landed on Earth after his 340-day space mission on the International Space Station (ISS).
His change in height,which lasted about two days,raised the question:What are the effects of a long-term stay in space?
As you probably know,there is no gravity in space.This not only causes difficulties in everyday actions like eating,walking and sleeping,but also problems for the human body.
The first problem is the air.Without gravity,carbon dioxide cannot spread during breathing,but gathers around the body and causes headaches.More than that,human feelings of movement are affected,which could make people feel sick.
The body's fluids(液体)don't work well in weightlessness,making blood flow upward instead of down to the lower legs,and astronauts'faces become fatter than normal.Gaps between bones also become larger because humans cannot stand up straight.The spine(脊柱)can also get bigger in zero gravity.
In addition,human bodies become weaker because of the lack of gravity and space to move around in.Some astronauts said that after they returned,their muscles hurt and their skin became very sensitive(敏感的)Kelly said during his first press conference,"It was almost like my body was on fire wherever I sat or lay or walked."
However,the research into the effects of long-term space flight on human bodies and minds never stops.There are many actions that astronauts can take in space.They can take vitamin D for bone growth,wear special belts on their legs to keep blood in their lower bodies and do strength coaches'exercises.The fans in the ISS also help spread carbon dioxide around."We will do further research."NASA Administrator Charles Bolden said,"I believe it will be meaningful to human-being."
88.Something occured to Kelly's body when he finished his space mission,didn't it?Yes,it did
89.People mayhave a headache,if carbon dioxide cannot spread during breathing.
90.What will happen to astronauts'faces in space?They become fatter.
91.Why did Kelly feel burned when he was sleeping according to the text?After they returned,their muscles hurt and their skin became very sensitive.
92.What can astronauts do to keep fit in space?They can take vitamin D for bone growth,wear special belts on their legs to keep blood in their lower bodies and do strength coaches'exercises.
93.Do you agree that the research is meaningful to human-being?Why?Yes,I think it is helpfulto the astronauts..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网