题目内容

【题目】A—G选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。有二项是多余的。

A: Hello, is this Mr. Brown?

B: Yes, it is.1

A: I’m from the package delivery(快递) company. I have your package. Are you at home?

B: Unfortunately I’m at work right now. 2

A: Actually, this package needs your name. Can I bring it to your office instead?

B: 3I don’t have time to leave my desk.

A: I see. 4

B: Yes, that would be better. Can you bring it to my home at 6 p.m.?

A: Sure, that is fine. 5

B: Great, thank you so much!

A.I’ll see you tomorrow at 6 p.m.

B.How much does it cost?

C.Can you leave the package at my door?

D.What can I do for you?

E.Well, can I bring the package tomorrow?

F.What time is it?

G.I’m quite busy at work now.

【答案】

1D

2C

3G

4E

5A

【解析】

文章大意:这段对话是一个快递员给布朗先生送包裹。但是布朗先生在他的办公室,不方便签收。快递员答应明天下午六点前送到他的家里。布朗先生很满意,向快递员致谢。

1考查文章的理解和上下文的联系。根据上一句:Hello, is this Mr. Brown? 你好,是罗杰斯先生吗?可知,此处应该是:是的,我能帮你做什么吗?What can I do for you?故答案为D

2考查文章的理解和上下文的联系。根据上一句:Unfortunately I’m at work right now.不幸的是,我在工作,可知此处应该是:你能把包放在我的门口吗?Can you leave the package at my door? 故答案为C

3考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:I don’t have time to leave my desk.我没有时间离开我的办公室,可知此处应该是:我在忙着工作。I’m quite busy at work now.故答案为G

4考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:Yes, that would be better.好的,那是最好的,可知此处应该是:好吧,我明天能把包裹带来吗?.Well, can I bring the package tomorrow?故答案为E

5考查文章的理解和上下文的联系。根据上一句:Can you bring it to my home at 6 p.m.?你可以在下午六点前把它到我的家吗?可知此处应该是:当然可以。明天下午六点见。I’ll see you tomorrow at 6 p.m.故答案为A

选项中给出了两个多余选项,解题中注意区分。特别是要注意问句和答语。一般是根据问句选答语,或是根据答语选问句,注意问答句中人称与数的对应关系。完成后多读几遍,看语义是否通顺,逻辑是否合理。例如,第1小题。考查文章的理解和上下文的联系。根据上一句:Hello, is this Mr. Brown? 你好,是罗杰斯先生吗?可知,此处应该是:是的,我能帮你做什么吗?What can I do for you?故答案为D

练习册系列答案
相关题目

【题目】( B )

Once there was a king and his daughter. The king asked his daughter how much she loved him. She said that she loved him as much as she loved salt. Her answer made the king very happy. Salt is simple thing, but it is very important. So the king thought his daughter cared a lot about him.

Salt has many uses. Bodies need salt. If we don’t have enough, our bodies can’t work properly. We put salt on icy roads to make them safe. We also use salt to produce other products, like paper and glass. But for many years, salt’s most important job was to protect food. Like other living things, most bacteria(细菌) need water to live. Salt takes in plenty of water, so most bacteria can’t live in a salty environment. Therefore, salt protects food and many other things. For much of humans history, this ability has made salt valuable. Every ancient culture from Egypt to China depended on salt. Even today, the hard working useful people are described as “the salt of the earth”.

For centuries, salt was also hard to get because its usefulness made it very expensive. Salt could even be used like money, in fact, the word salary(薪水) comes from the word salt.

Today, salt is used more widely and it still plays an important role in our life.

任务2:阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示,拼写单词。

1p ____________ thing or object made by a nature or persons

2d____________ to say what something is like or give a picture of in words

任务3:阅读短文(B),完成同义句转换,每空一词。

3Therefore, salt protects food and many other things.

___________a__________, salt protects food and many other things.

任务4: 根据短文(B)内容回答问题。

4How did the king feel when he knew his daughter’s answer?

_________________________________________________________________________.

5What was salt’s most important job for many years?

__________________________________________________________________________.

6Why was salt also hard to get for centuries?

__________________________________________________________________________.

【题目】 It’s the weekend, and it’s time to have some good times! With so many entertainments (娱乐), it’s good to be able to use different expressions (表达).

Any big night out begins at home with popular clothes! When you are dressed to the nines, it means that you are wearing some popular clothes. For example, you might say, “If we’re going to the party, we’d better get dressed to the nines!”

You may want to start the night with a quick dinner at a restaurant. We call it “grab (攫取) a bite to eat”. For example, your friend might ask you, “Do you want to grab a bite to eat before we go out?”

Early evening is a great time to pay a visit to the cinema and see the latest big movie. We say that we are going to catch a flick when we are going to watch a movie. For example, your friends may say, “Let’s go and catch a flick at the cinema tonight!”

Dancing the night away means to dance for hours and hours until the early hours of the next morning. So when someone asks you the next day why you are so tired, you can tell them, “Because last night I danced the night away!”

1The underlined words “to the nines” mean _________ in Chinese.

A.衣着时尚B.精神抖擞C.朋友相聚D.美好的夜晚

2If you want to have a quick dinner before you go out, you may say “________”

A.Let’s get dressed to the nines.B.Let’s grab a bite to eat.

C.Let’s go and catch a flick at the cinema.D.Last night I danced the night away.

3The underlined words “catch a flick” mean _________.

A.have a good timeB.catch something

C.see moviesD.drink something

4According to the passage, if you dance till early morning, you may tell someone, “________”

A.I danced last night.B.I didn’t go home last night.

C.I had a good time last night.D.I danced the night away.

5From the passage, we know _________.

A.how to spend the weekends happilyB.some expressions about going to movies

C.where to spend the weekends with friendsD.some expressions to talk about entertainments

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子,每空不超过5个词。

“We live to work or we work to live” is a very famous question. The society is moving faster and no one has the time to think about whether the way we follow is the best solution. In fact, it’s hard to solve the problem: the balance(平衡) between work and personal life.

Maybe you say you don’t want to have a personal life. You want to work all the time to devote(奉献) yourself to your work. Before doing this, you’d better ask yourself, do you want to have a family?

The perfect example that shows the idea is Steve Jobs. He decided that no matter how rich he was or how nice it was to stay with his family, it’s more important to be creative and to bring new technologies. It’s clear that he gave up his personal life. People all over the world are thankful to him, but what about his family?

In my opinion, although work is important, we do need our personal life, such as family, friends and parties. We still need to work. And we should try our best to work well. But do remember that work is only one part of our life. Just like we need a balanced diet, we also need a balance between work and life.

1Everyone is too busy to ________ the question.

2It’s difficult to keep the balance ________.

3People all over the world are thankful to Steve Jobs because he ________ his personal life.

4According to the writer, ________ are also very important besides work.

5The writer thinks that work is ________ of our life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网