题目内容

【题目】( B )

Once there was a king and his daughter. The king asked his daughter how much she loved him. She said that she loved him as much as she loved salt. Her answer made the king very happy. Salt is simple thing, but it is very important. So the king thought his daughter cared a lot about him.

Salt has many uses. Bodies need salt. If we don’t have enough, our bodies can’t work properly. We put salt on icy roads to make them safe. We also use salt to produce other products, like paper and glass. But for many years, salt’s most important job was to protect food. Like other living things, most bacteria(细菌) need water to live. Salt takes in plenty of water, so most bacteria can’t live in a salty environment. Therefore, salt protects food and many other things. For much of humans history, this ability has made salt valuable. Every ancient culture from Egypt to China depended on salt. Even today, the hard working useful people are described as “the salt of the earth”.

For centuries, salt was also hard to get because its usefulness made it very expensive. Salt could even be used like money, in fact, the word salary(薪水) comes from the word salt.

Today, salt is used more widely and it still plays an important role in our life.

任务2:阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示,拼写单词。

1p ____________ thing or object made by a nature or persons

2d____________ to say what something is like or give a picture of in words

任务3:阅读短文(B),完成同义句转换,每空一词。

3Therefore, salt protects food and many other things.

___________a__________, salt protects food and many other things.

任务4: 根据短文(B)内容回答问题。

4How did the king feel when he knew his daughter’s answer?

_________________________________________________________________________.

5What was salt’s most important job for many years?

__________________________________________________________________________.

6Why was salt also hard to get for centuries?

__________________________________________________________________________.

【答案】

1product

2describe

3As result

4The king felt very happy.

5Salt’s most important job was to protect food.

6Because its usefulness made it very expensive.

【解析】

文章大意:这篇文章通过古时候的一个故事,说明盐的重要性,以及盐在日常生活中的重要的用处。

1拼写单词。根据英文释义及首字母提示,“thing or object made by a nature or persons 自然或人制造的东西或物体,可知,“产品;制品”故答案为product

2拼写单词。根据英文释义及首字母提示,“to say what something is like or give a picture of in words 说某事的样子或用文字描绘。可知,“描述”故答案为describe

3句意:因此,盐可以保护食物和其他许多东西。

完成同义句转换。根据Therefore= as a result因此。可知,首字母要大写,故答案为As result

4细节理解题。根据文中“She said that she loved him as much as she loved salt. Her answer made the king very happy.” 她说她爱他就像爱盐一样。她的回答使国王非常高兴。可知,故答案为The king felt very happy.

5细节理解题。根据文中“But for many years, salt’s most important job was to protect food. 但多年来,盐最重要的工作是保护食物。可知,故答案为Salt’s most important job was to protect food.

6细节理解题。根据文中“For centuries, salt was also hard to get because its usefulness made it very expensive. 几个世纪以来,盐也很难买到,因为它的用处使它非常昂贵。可知,故答案为Because its usefulness made it very expensive.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A new report says promising children money to pass exams does not help their exam grades. It could be a waste of money using cash to get kids to study more. However, the promise of a trip could encourage students to try harder and do better at school. Scientists looked at how promises of money and tickets to shows affected students’ studying and learning. Over 10, 000 pupils took part in the survey in 2016. There was an improvement in homework, but this did not result in better test scores.

Lead researcher Dr Simon Burgess thought the survey showed something important and interesting. He said it had not found something that really got students to work harder. He added that, “Clearly, some pupils have a lot of goals and believe that education is very important in life, but there are kids who think that working hard doesn’t make a difference. He said these children think exam success is “all in your genes(基因)” because of their family background.

Education expert Dr Kevan Collins said good teachers were better than promises of rewards to get children to study, especially for children from low-income families. He wrote, “What really makes difference is how students are taught.”

1According to the report, we can know that _________.

A.promising children money isn’t helpful for their exam grades

B.promising children a trip doesn’t encourage them to study harder

C.promising children tickets to shows doesn’t encourage them to do homework

D.promising children money doesn’t encourage them to do homework

2What does the underlined word “affected” mean in Chinese?

A.有利B.有弊C.影响D.抑制

3Which of the following is TRUE?

A.The survey shows something that gets students to really work harder.

B.Some students think education is very important in their life.

C.Some kids work harder if they think they don’t have good genes.

D.The survey shows that education is not so important in life.

4Dr Kevan Collins thinks _________ really make(s) a difference in kids’ study.

A.promising moneyB.promising a trip

C.promising tickets to showsD.good teachers

5If a kid thinks genes are the most important, he may agree _________.

A.good teachers make the differenceB.money makes the difference

C.working hard makes the differenceD.family background makes the difference

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网