题目内容

【题目】If parents want their children to have healthy eating habits,they should ask their children to learn to cook.When children learn to cook,they can know more about healthy food and cooking skills.A school in Liverpool found that more children ate fruit and vegetables after taking cooking classes.The school also found that joining the cooking clubs could improve children's lifestyles and desire for food.

So let children 1earn to cook and have some cooking classes at schoo1.In the United Kingdom,many schools have cooking classes for students aged 12 to 16.They get three hours classes before practicing cooking.Since 2007,a program called Let’s Get Cooking has helped more than 1.7 million children improve their cooking skills,through more than 5,000 school cooking clubs.

A few days ago,the program did a survey(调查)among 2,500 members.It showed that 92%of them used their new skills at home and more than half said they ate more healthily after they leaned to cook.

1What can children improve after they learn to cook?

A. Cooking skills. B. Eating habits. C. Lifestyles. D. All of them.

2What does the underlined word”desire”probably mean?

A. enjoy B. decide C. care D. wish

3What does the survey tell us according to the last paragraph?

A. The cooking program is helpful.

B. The cooking program is useless.

C. The cooking program is boring.

D. The cooking program is hard for children.

4In what column(栏目)of a magazine can you read this passage?

A. Travel. B. Health. C. Sport. D. Music.

【答案】

1D

2D

3A

4B

【解析】

文章大意:本文主要讲述了父母如果想让孩子们有健康的饮食习惯,有一个好方法,就是让孩子们学习做饭。

1细节理解题。根据文中的句子When children 1earn to cookthey can know more about healthy food and cooking skills. 当孩子们学会做饭时,他们可以更多地了解健康食品和烹饪技巧,以及joining the cooking clubs could improve children's lifestyles and desire for food.加入烹饪俱乐部可以改善孩子们的生活方式和对食物的渴望。可知,孩子们学了厨艺后的进步包括ABC三个选项都有,所以D选项All of them.符合题意,故答案选D。

2词义猜测题。根据上文A school in Liverpool found that more children ate fruit and vegetables after taking cooking classes. 利物浦的一所学校发现,更多的孩子在上烹饪课后吃水果和蔬菜。以及The school also found that joining the cooking clubs could improve children's lifestyles. 学校还发现加入烹饪俱乐部可以改善孩子们的生活方式,可知这里应是对食物的渴望,结合选项A. enjoy喜欢;B. decide决定;C. care关心;D. wish希望、愿望;可知D选项符合题意,故答案选D。

3段意归纳题。根据最后一段It showed that 92of them used their new skills at home and more than half said they ate more healthily after they leaned to cook.调查显示,92%的孩子在家里使用了新的技能,超过一半的人说他们在下厨后吃得更健康。可知,本段主要告诉我们烹饪对我们的健康是有帮助的,故答案选A。

4文章来源题。通读全文可知,本文主要讲述了父母如果想让孩子们有健康的饮食习惯,有一个好方法,就是让孩子们学习做饭。结合选项A. Travel.旅行;B. Health.健康;C. Sport.运动;D. Music.音乐。可知B选项符合题意,故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(共5小题)

Today let me talk about a sport---bicycling. As more shared bicycles come into people's lives, more and more people like bicycling. Bicycling is fun, healthy and good for the environment.

Maybe that's why there are about 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost! Get on a bicycle and ride around your neighborhood You may discover something new all around you. Stopping and getting off' a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluing the environment. You don't even have to ride all the way.

Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you.Yоu саn dо thе аmе оn аn аirрlаnе. Yоu саn рaсk уоur fоldng bkе n уоur utcase.

Yоu саn аlо take а common bike with you when you fly, but not all airlines are bicycle-friendly to travelers. Here are some healthy benefits of bicycling:

It helps to prevent heart diseases.

Bicycling helps to control your weight.

A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.

Bicycling can improve your mood(心情).

Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.

Bicycling is healthier than driving.

1According to the passage, how many bicycles are on roads worldwide today?

____________________ bicycles are on roads worldwide today.

2Where should people pack their folding bikes on an airplane?

They can pack them_______________.

3What should we do to burn off five kilos of fat in a year according to the passage?

We should spend_____________riding to and from work three times a week in a year.

4How many healthy benefits of bicycling are there in the passage?

There are________________________ in it.

5What does the passage mainly talk about?

It tallks about_______________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网