题目内容
【题目】When you are learning a language, listening, speaking and writing are important, but reading can also be very helpful. When you read, you can not only learn some new words, but also learn how to use them. When you read a passage, it gives you a good example for writing.
Here are some good reading tips.
Firstly, try to read at the right level (水平). Read something that you can understand. If it is too hard for you, it is not interesting.
Secondly, try to understand the new words. If there are four or five new words on a page, don't use a dictionary. Instead, try to guess their meanings as you read. Mark (标记) them with a pencil. Then look them up in a dictionary when you finish reading, and write them down in your own vocabulary book. Try to remember them.
Thirdly, try to read for a short time once a day. Fifteen minutes or half an hour every day is better than two hours every Sunday. For example, you can read before you go to bed, or after you get up or at lunch time.
Lastly, read something that interests you. Choose a newspaper, a book or a magazine about a subject that you like. It will be easy enough for you to understand.
【1】The underlined word “tips” in the passage means “________” in Chinese.
A. 末端 B. 小费 C. 建议
【2】How many reading tips does the writer give us?
A. Five B. Four. C. Three.
【3】If you meet a few new words on a page while reading, you can ________.
A. stop reading B. guess the meanings at first C. look them up right away
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Reading a lot can help you write better.
B. It is useful for you to read for long once a week.
C. When you read,you can only learn some new words.
【5】This passage is mainly about ________.
A. listening skills B. speaking skills C. reading skills
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】本题难度适中,主要讲解语言学习中阅读和听说写一样重要,阅读不仅可以学一些新单词,而且还可以学到如何使用它们以及作者给出的一些建议。
【1】根据题干定位至第二段Here are some good reading tips,从下文可知,作者是提出一些建议,故选C。
【2】根据题干定位至第三段至第六段,作者提出了四条建议,故选B。
【3】根据第四段第二句和第三句If there are four or five new words on a page, don't use a dictionary. Instead, try to guess their meanings as you read可知,故选B。
【4】根据第一段最后一句When you read a passage, it gives you a good example for writing可知,故选A。
【5】根据全文可知,作者主要给出了几个阅读建议,故选C。
【题目】
66.Kitty will have two weeks off and she’d like a tour at a cost of about $2500. She feels like visiting China’s historic capitals. 67.Lucas dreams of travelling along the ancient route(路线)in China during his summer vacation to find out what it used to be. 68.Sam likes to meet challenges(挑战). He is going to spend no more than $2000 travelling across Xinjiang. 69.Elsa is taking her parents to visit china. They plan to travel along the Silk Road. They also want to take a cruise on the Yangtze River. 70.Janet wants to learn about China. She is looking forward to visiting the great wonders in China. | A. 22 Days from $3629 Travel on the ancient route, you may wonder why it was chosen then and later given up. The remains of the old cities help to record their past. B. 13 Days from $2700 This is a journey deep into Xinjiang area. Driving most part of this journey is surely an exciting experience, and most areas we pass are still undeveloped. C. 6 Days from $1899 We’ll take you across Xinjiang area. This Silk Road route is a challenging journey, for most part of the journey will be made by bus. D. 13 Days from $2449 You can experience going through China’s past to its present. The world-famous historic capitals along the Silk Road and the colorful culture are really fantastic. E.5 Days from $2069 The Great Wall and the Terracotta Warriors(兵马俑)are great winders in the world. These places of interest are valuable treasures across the beautiful area. F.12 Days from $2199 This journey heads all the way to Kirgizstan, a friendly neighbor from the beginning. Business along this historic trading road is still going on though it is not as busy as before. G.16 Days from $3799 Traditional Silk Road includes excellent Yangtze Cruise(乘船游览).This tour From the capital to Dunhuang, Chongqing, and then to shanghai shows you a big part of the basic sightseeing of China. |
【1】_______
【2】_______
【3】_______
【4】_______
【5】_______
【题目】听短文,回答以下小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
A Day out | |
When and where to go | They will have a trip to Sunshine Park _____ |
How to go | They will go there by ____ |
What to do | They will _______ in the morning and boat in the lake in the afternoon. They will have a picnic lunch in the park. |
【1】A. this Sunday B. next Sunday C. next Saturday
【2】A. bike B. bus C. car
【3】A. go swimming B. play volleyball C. fly kites