题目内容

【题目】 Today, I’d like to introduce the Big Ben to you. It’s a name of a famous building in London, the capital of England. The Big Ben stands on the bank of the Thames River. It was built in 1858 and first struck time in 1859. It is like a very old man who is still standing there and striking time rightly. It seems to tell people that “Time waits for no man”, and everyone should work hard. As the symbol of London, the clock tower is 95 meters high. Only the main bell weighs 13.5 tons. It has four faces, so no matter where you stand, you can read the time. Each face is as big as a bus. The hour hand is more than 2 meters long and the minute hand is over 4 meters long. It’s very huge, isn’t it? The Big Ben is so famous that large numbers of tourists from all over the world come to visit it every year.

阅读短文, 根据英文释义及首字母提示拼写单词。

1i________________make known for the first time by telling something about something or somebody to others

2s_______________a sign, shape or object that is used to express something else

阅读短文, 进行同义句转换,每空一词。

3The Big Ben is so famous that large numbers of tourists from all over the world come to visit it every year.

The Big Ben is so famous that large numbers of tourists from ________and ________come to visit it every year..

任务 4:根据短文(B)内容回答问题。

4Where does the Big Ben stand?

____________________________________________________________________________________________________________________________________.

5When was the Big Ben built?

____________________________________________________________________________________________________________________________________

6How many times is the minute hand longer than the hour hand of the Big Ben?

____________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】

1introduce

2symbol

3home abroad

4On the bank of the Thames River

5In 1858

6Once

【解析】

本文介绍了大本钟的情况。是伦敦的有名建筑物之一,也是伦敦的象征,每年来自全世界的人们都会去参观它。

1句意:第一次告诉一些事情或者把某人介绍给别人。

根据第一句,今天我要把大本钟介绍给大家。i开头,文章中有的词,表示介绍。故答案为introduce

2句意:一个用来解释某事的标志,形状或者物体。

根据第七句,作为伦敦的象征,说的就是大本钟,是具有代表性的东西。故答案为symbol

3句意:大本钟如此有名以至于全世界的大量游客每年来参观它。

all over the world遍及全世界,就是来自国内和国外的游客,国内的是home,国外的是abroad。故答案为home/abroad.

4句意:大本钟坐落在哪里?

根据第三句“The Big Ben stands on the bank of the Thames River.”可知,坐落在泰晤士河上。首字母大写,故答案为On the bank of the Thames River

5句意:大本钟什么时候建立的?

根据第四句“It was built in 1858 and first struck time in 1859.”可知,建于1858年。首字母大写,故答案为In 1858

6句意:大本钟的分针比时针长几倍?

根据倒数第三句“The hour hand is more than 2 meters long and the minute hand is over 4 meters long.”可知,时针两米多长,分针四米多长,分针是时针的两倍长,比时针长一倍。首字母大写,故答案为Once

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heart-breaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.

I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.

I examined the chick and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.

The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.

Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.

A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all—LUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so.

根据材料内容选择最佳答案。

1What is unavoidable in the author’s rescue work according to Paragraph 1?

A.Efforts made in vain.B.Getting injured in his work.

C.Feeling uncertain about his future.D.Creatures forced out of their homes.

2Why was the author called to Muttontown?

A.To rescue a woman.B.To take care of a woman.

C.To look at a baby owl.D.To cure a young owl.

3What made the chick calm down?

A.A new nest.B.Some food.C.A recording.D.Its parents.

4How would the author feel about the outcome of the event?

A.It’s unexpected.B.It’s beautiful.

C.It’s humorous.D.It’s discouraging.

5The underlined word “advertise” probably means “________”.

A.发现B.出现C.展现D.做广告

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网