题目内容

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Do you need useful and interesting books? Here we've got plenty for you.
Successful Fishermen
Fishing is a healthy hobby. You can enjoy fresh air when you go fishing in the countryside. This book will teach you how to choose fishing places and how to make good fishing rods easily. Many kinds of fishing skills are shown in the book. Read it and you will become a more successful fisherman.
Best Learners
This book can give you the answers to the questions most often asked by parents, teachers and students themselves. Read this book and learn:
* What the three difficulties in study are and what to do with them.
* What to do if you are not interested in a subject you are studying.
* Twenty-six simple exercises to help you study easily and fast.
You will get more from this book. For younger students, you can buy Learn in
Study for Beginners. It is easier to understand.
How to Keep Pets
A pet can be our best friend. Do you have pets in your house? Are they in good shape? This book not only offers you many colorful pictures of lovely pets, but also provides you with the knowledge about:
* How to choose right pets for yourself.
* How to build houses or nests for your pets.
* How to feed the pets and how to keep them clean.
Buy this book and you will learn more.
We have many other books on sale. For more information enter www. knowbetter. com. If you buy two or more books at a time, you'll get 10% off.
(1)If you buy and read Successful Fishermen, you will _______.
A.go to the countryside
B.know many kinds of fish
C.know how to cook fish
D.learn how to choose fishing places
(2)If you have any questions about study, you can read ______.
A.Successful Fisherman
B.Best Learners
C.How to Keep Pets
D.all of the above
(3)According to the passage there are many pictures in _______.
A.Best Learners
B.Successful Fishermen
C.How to Keep Pets
D.Learn in Study for Beginners
(4)For more information about other books according to the passage you can ______.
A.call the writer
B.go to the shop
C.search the Internet
D.ask the clerk
(5)If you want to get 10﹪ off, you need to buy ______ books.
A.one
B.many
C.over two
D.little

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)C
(5)C
【解析】本文介绍了三本书,让人们更好的了解这方面的内容,以便更好的购买还有不错的折扣。
(1)细节理解。根据“This book will teach you how to choose fishing places and how to make good fishing rods easily.”可知这本书能教会你如何选择钓鱼的地点,如何做鱼竿。所以答案是D。
(2)细节理解。读Best Learners可知,这本书就是告诉我们关于学习的问题的。所以答案是B。
(3)细节理解。根据“This book not only offers you many colorful pictures of lovely pets, but also provides you with the knowledge about:”可知,How to keep Pets中有很多图画。所以答案是C。
(4)细节理解。根据“For more information enter www. knowbetter. com.”可知要了解更多书的信息,可上网查询。所以答案是C。
(5)细节理解。根据“If you buy two or more books at a time, you'll get 10% off.”可知,如果你买两本以上的书,还可有百分之十的折扣。所以答案是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列材料,然后从A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。(B)
Barry is a middle-aged man who is going through a very difficult time in his life. His wife died a few days ago. Barry was so say that he even closed his company.
Barry sat around all day. His friends and family tried to encourage him to start doing new things and enjoy life, but they couldn't. One day, Barry's neighbor, a very old woman named Gertrude, saw him from her yard. She asked him to come closer and said, "Barry, look at this fence(篱笆). I only built it two years ago, but it is falling apart. You are free now. would you like to fix it for me?" Barry was angry. She knew the situation he was in. he was the one who agreed. When he finished, she was very thankful. Barry smiled for the first time in months.
"Wonderful! But could you paint it for me?" asked Gertrude. Barry couldn't believe she was asking for more help. But because he respected(尊重)her so much, he agreed.
Over the next few weeks, Gertrude kept giving Barry jobs, he repaired her door and even made some wooden furniture(家具) for her. All the neighbors passed and told Barry what a beautiful job he had done. Barry no longer felt that life was hopeless. He felt happy with his work. He thanked Gertrude. He realized that she was really wise. She knew that sadness could be eased by simply getting busy with something.
(1)Barry smiled for the first time because he ________.
A.closed his company
B.stayed at home all day
C.fixed the fence for the woman
D.got other people's help
(2)Gertrude made Barry do something so that he could ________.
A.be used to his new job
B.make more money
C.become her good neighbor
D.get away from sadness early
(3)We can infer(推断) from the passage that Barry ________.
A.loved his wife very much
B.had a serious illness
C.had a very hard life
D.got married with Gertrude
(4)The passage is mainly about __________.
A.the way to go through a different time
B.the cause of changing a new job
C.some advice on finding a new job
D.the idea of helping others with housework

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网