题目内容
F
When I was 19 years old,I worked in a doctor's office as a medical assistant. I was shy and didn't believe in myself,so I 1 talked with others. I was uncertain 2 my future.
I met a doctor there and became good friends with him. He 3 me to believe in myself and asked me to learn to communicate with others. He helped me accept 4 ,and then he encouraged me to 5 1 or 2 college classes. I did as what he told me and did very well.
One day,he asked me what I wanted to be ten years later and 6 I wanted my life to become. I hadn’t thought about this before that day. That night,I 7 thought about the two questions. It was he who made me 8 a different world.
Later,I went to college and realized my 9 — to be accepted into a physician assistant training program. Unluckily,it was very 10 and I couldn’t afford it. I wanted to 11 When my dream was about to slip away,this wonderful man took me out one evening into a bar,bought me a bottle of beer,and offered to help me pay for my college education. He 12 it without asking for anything in return.
A few years later,I asked him 13 he helped me.
He said/‘Because I knew you could be more than what you were,and because once,when I wasn’t sure whether I could 14 and didn't have the money for school,15 helped me. ”
After hearing his words,I was shocked. I said ,“Thank you,Joe!I will give the love to others!”
() 1. A. usually B. often C. seldom D. always
() 2. A. at B. about C. in D. on
() 3. A. encouraged B. allowed C. showed D. reminded
() 4. A. himself B. herself C. itself D. myself
() 5. A. pass B. take C. make D. lose
() 6. A. which B. who C. how D. what
() 7. A. carefully B. secretly C. difficultly D. gently
() 8. A. destroy B. paint C. design D. enter
() 9. A. idea B. message C. dream D. hobby
() 10. A. low B. high C. expensive D. dark
() 11. A. cheer up B. give up C. calm down D. look down
() 12. A. imagined B. did C. refused D. discussed
() 13. A. when B. where C. what D. why
() 14. A. succeed B. fail C. achieve D. laugh
() 15. A. everyone B. nobody C. someone D. anyone
F 阅读提示:本文记叙了 19岁的“我”做医疗助理时,性格内向,
对自己没有信心。在一位医生好朋友的帮助下,“我”走进了大学,接受一个医疗助理的培训。可是学费昂贵,自己无法支付学费,打算放弃时,他不求任何回报,无私地帮助了“我”。因为他也曾得到过别人的帮助。于是“我”决定把爱心传递下去,去帮助需要帮助的人。
1. C 由短文前面的“I was shy and didn't believe in myself”可知,自 己害羞,对自己没有信心,因此可推知,“我”很少与别人交流,故 选seldom,意为“很少”。
2. B be uncertain about为固定词组,意为“对......没有把握;不能确信”。
3. A 由后面的内容“and asked me to leam to communicate with others”以及前面自己性格内向、害羞、对自己的未来没有把握,可 推知,他鼓励我相信自己。
encourage sb. to do sth.为固定词组, 意为“鼓励某人干某事”。其余三个选项不符合句意。
4. D由短文前面的内容可知,他鼓励“我”相信自己,因此可知他帮 助“我”接受“我”自己。
myself意为“我自己”。
5. B take classes 为固定词组,意为“上课”。而 take 1 or 2 college classes意为“参加一两个大学班”。
6. C由短文中的信息可知“他问我十年以后我想干什么,我的生活 将会变为怎么样。”询问生活变化得怎么样,应选用疑问词how。
7. A carefully意为“仔细地,认真地”;secretly意为“偷偷地;秘密 地”;difficultly意为“困难地”;gently意为“轻轻地;悄悄地”。根 据短文内容可知,对于朋友问“我”的这两个问题,“我”那天晚上 认真地考虑。故选用carefully。
8. D destroy意为“破坏”;paint意为“画画”;design意为“设计”; enter意为“进人'根据短文内容“我对他的这两个问题进行了认 真仔细地考虑。他就是那个使我进人一个不同世界的人。”可知, 选用enter。
9. C 由下文中的“When my dream was about to slip away ,”可 推知,接受医疗助理的培训是“我”的梦想。
l0. C由下文中的“…and I couldn’t afford it”可推知,它是非常昂 贵的。故选用expensive。
11. B cheer up意为“振作起来”;give up意为“放弃”;calm down意 为“冷静下来”;look down意为“轻视;瞧不起”。由原文中的内 容“它非常昂贵,我负担不起”可推知,因此“我”想放弃。故选用 give up.
12. B 助动词 did 代指 “ offered to help me pay for my college education”。此句意为“他乐意给我提供大学的学费而不求任何 回报”。
13. D 由下文中的“Because I knew you could be more than what you wem..”可知,数年后我”问他为什么帮助我。故选用why。
14. A succeed意为“成功”;fail意为“失败”;achieve意为“实现;获得”;laugh意为“大笑”。由本句句意为“当我无法确定我是否会 成功时......”可知,选用succeed。
15. C 由下文中的“After hearing his words,I was shocked.. .”可 推知,有人帮助了“我”。故选用someone。