题目内容
When you are feeling unhappy or forget how great you are,these are six ways to make you feel good about yourself.
☆ Look in the mirror and say to yourself ,“I am a special person and there's no one in the world like me.I can do anything” It may not sound so good,but it really works!
☆ Do something nice for someone. Helping others always makes you feel good.
☆ Smile!Be friendly to people you meet. Look for the good things in your friends and family.
☆ Learn something new!Have you always wanted to decorate your own room or learn how to swim? Go for it!New challenges (挑战) are fun and give you a sense of accomplishment when you have finished.
☆ Read and start a diary. Turn off the TV and let your imagination fly!Write down your thoughts,dreams or anything you want!Writing always helps to express (表达) your feelings.
☆ Stay with your family. We all need our family time. Talk with your parents or maybe even your cousin.
根据短文内容,选择正确答案。
() 1. This passage may be taken from .
A. a science book B. a magazine C. a story book D. school rules
() 2. According to the passage,when you are helping others,you will .
A. be special B. be sure
C. feel good D. be remembered
() 3. What do the underlined words “a sense of accomplishment” mean?
A. 成就感 B. 忧伤感 C. 挫折感 D. 信任感
() 4. Which of the following should you say “NO” to when you are unhappy?
A. Look for the good things of others. B. Learn something new and go for it.
C. Keep a diary to express your feelings. D. Stay alone at home as much as possible.
() 5. The best title for the passage is .
A. Do Your Best B. Always Smile to Your Life
C. It's Never too Late to Learn D. Ways to Feel Good about Yourself
1. B主旨大意题。这篇文章主要是针对我们不快乐的心情提出了 一些建议,这些建议可以帮助我们快乐起来,这样的一篇文章应 该出自一本杂志,而并不是科学书、故事书或校规,故选B.
2. C细节理解题。根据文章中给出的第二条建议Helping others always makes you feel goocl可知,帮助别人可以使自己感觉好。 故选 C. feel good。
3. A词义猜测题。根据文章中第四条建议,学会新的东西。
New challenges (挑占戈) are fun and give you a sense of accomplishment when you have finisheA “新的挑战是有趣的,当你完成这个挑战 时,它会给你一种成就感。”由这句话我们可以推断,如果能够完 成一项挑战,这会使你有一种成就感,而不是忧伤感、挫败感或信 任感,故选A.
4. D细节理解题。根据文章最后一条建议,Stay with your family. We all need our family time. Talk with your parents or maybe even your cousin. “和你的家人待在一起,我们都需要我们的家庭时间, 和你的父母甚至你的表姐妹聊天。”这条建议并不是让我们整天 一个人待在家里,故选D.其他三个选项都是文章中给我们提到 的建议,它们可以帮助我们的心情变好。
5. D主旨大意题。这篇文章的主要大意就是当我们不高兴时,心 情低落时该怎么办,文章给我们提了很多建议,these are six ways to make you feel good about yourself.这些建议可以使我们感觉更 好一些,由此我们可以推断这篇短文最好的题目就是Ways to feel good about yourself,故选 D.