题目内容
【题目】Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year and also help prepare him for the next year!
How to sign up:
We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this summer!
Go to www__readfun org
Select "Parent" ( NOT "Teacher" )
Click on the blue "Sign Up"
What we provide:
We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities. To make summer reading easy, we have selected interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www__Readfun.org/summer-reading to download and print the articles for free.
How to use:
TIP 1: Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level. Don’t be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that he reads, reads, reads!
TIP 2: It’s also important to help your kid develop good reading habits. Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.
We wish you and your family a great summer!
【1】The first two sentences of the text above are about________.
A. different types of booksB. the coming school year
C. the importance of summer readingD. good places for summer reading
【2】What does www. readfun.org provide?
A. Online teachers.B. Pen friends' information.
C. Interesting videosD. Articles of different levels
【3】The underlined word "accessible" in the text means" easy to_____”.
A. writeB. discussC. understandD. compare
【4】According to TIP 2, parents should help their kids develop ___ good reading habit(s).
A. 1B. 2C. 3D. 4
【5】The text above is written to ____.
A. introduce a reading programB. sell books to school kids
C. encourage parents to read moreD. share reading experience
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
暑假期间是提高孩子阅读能力的好时机,这个广告邀请家长们免费注册,帮助你的孩子成为一个积极的阅读者。文章中介绍了注册的方法、这个网站提供的内容以及如何使用等信息。
【1】细节理解题。题目涉及的是文章第一段的内容,根据第一段Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year and also help prepare him for the next year!,这两句话说的是“夏天是提高孩子阅读能力的好时机!阅读可以帮助孩子保持过去一个学年的阅读成绩,还能为下一年做好准备”。由此可知,这一段主要强调了暑期阅读的重要性,为下面的推销做铺垫。故应选C。
【2】细节理解题。根据短文中What we provide: We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities.可知,这个网站提供了很多免费的、高质量的文章和活动。由此可知应选D。
【3】词义猜测题。根据单词所在的句子Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level.可知,文章建议选择适合孩子阅读水平的文章,这样的文章孩子可以理解。故accessible在这里的意思应是“能理解的”,故选C。
【4】细节理解题。根据Tip 2中Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members可知,这里提到了帮助孩子养成两个好的阅读习惯:第一个是把夏天的阅读记录下来;第二个鼓励孩子和家人讨论他读过的书。因此应选B。
【5】主旨大意题。这篇短文从暑期阅读的重要性入手,目的在于给家长们介绍一个暑期阅读的项目,让家长们免费注册,并在文章中介绍了如何使用这一网站等相关信息。故A选项符合文意。B选项是:给孩子卖书;C是鼓励家长们读书;D分享阅读经验。
这篇短文是一个广告,邀请家长们免费注册,帮助你的孩子成为一个积极的阅读者。短文主题明确,结构清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题目设置有细节理解、词义猜测和主旨大意,考查比较全面。做题时,应先快读短文,了解大意;然后阅读题目,根据题目所问,锁定文章相关段落或语句,结合选项作答。细节题稍简单一些,答案可以直接在原文找到。如第2小题,根据题目中的provide可定位到What we provide这一部分,根据What we provide: We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities.可知,这个网站提供了很多免费的、高质量的文章和活动。由此可知应选D。词义猜测题考查学生根据上下文语境猜测单词的意思,根据这个单词所在的句子Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level.可知,文章建议选择适合孩子阅读水平的文章,这样的文章孩子可以理解。故accessible在这里的意思应是“能理解的”,故选C。