题目内容

【题目】

*metallic 像金属的

1Look at the calendar. It’s October 6th today. You broke a clay cup this morning. When will theycollect the broken cup?

A. On October 3rd. B. On October 10th. C. On October 17th. D. On October 24th.

2Which of the following things can be collected to burn?

A. Dinner food. B. Fish cans. C. Plastic plates. D. Milk bottles.

【答案】

1C

2A

【解析】本文是垃圾回收广告。介绍了什么时间回收什么垃圾。让人们在生活中尽力少产生垃圾,爱护环境。

1题意:看日历。今天是106日。今天早上你打碎了一个陶瓷杯。他们什么时候收集破杯子?考查细节理解。根据第一个表格第四栏Things we can’t burn Examples:clay things, metallic things the first Monday the third Monday可知收集不能燃烧的垃圾是每月的第一星期一 第三个星期一;根据10月的日历表,106日是星期四,103号是第一个星期一,10号是第二个星期一,17号是第三个星期一;故106号打碎的陶瓷杯,要10月的第三个星期一即17号收集,故选C。

2题意:下列哪种东西可以收集起来烧掉?考查细节理解。A. Dinner food. 晚餐的食物;B. Fish cans. 鱼罐头;C. Plastic plates. 塑料板;D. Milk bottles. 牛奶瓶。根据第一个表格第三栏Things we can burn Examples:Food waste, Clothes, used paper.可知收集后能烧掉的东西是食物垃圾,衣服,废纸等。结合题意、语境和选项可知选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题.

Nowadays bike﹣sharing has been very popular in China.Mobike (摩拜单车) is one of the market leaders in the hike﹣sharing business.
What is Mobike?
Mobike was founded in January,2015.It is supported by Tencent (腾讯).People in many cities,such as Beijing,Guangzhou,Jinan as well as Shanghai,have a chance of using the app (软件).The total number of Mobike app users is larger than that of any other bike﹣sharing app users.
Who uses Mobike?
According to a survey,53.23% of the Mobike users are men,while 46.77% are women.73 Mobike is not only popular with young people,but also wins the hearts of the old. It shows that retired men traveled the longest distances (距离) by shared bikes.
Why do people use Mobike?
Chinese people use Mobike for different reasons.Users can rent (租借) a bike at a low price,usually about one yuan an hour.It also offers people a better choice for short journeys in cities,especially when people can't find a bus or the underground to take.What's more,it's helpful in traffic.And the most important is that it can help improve the environment.
(1)When was Mobike founded?
(2)According to the passage,Mobike app has the largest number of users among all the bike﹣sharing apps.(判断正误)
(3)Translate the underlined sentence into Chinese.
(4)Why do Chinese people use Mobike?(At least 2 reasons.)
(5)Give a proper title (题目) to the passage.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网