题目内容

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题.

Nowadays bike﹣sharing has been very popular in China.Mobike (摩拜单车) is one of the market leaders in the hike﹣sharing business.
What is Mobike?
Mobike was founded in January,2015.It is supported by Tencent (腾讯).People in many cities,such as Beijing,Guangzhou,Jinan as well as Shanghai,have a chance of using the app (软件).The total number of Mobike app users is larger than that of any other bike﹣sharing app users.
Who uses Mobike?
According to a survey,53.23% of the Mobike users are men,while 46.77% are women.73 Mobike is not only popular with young people,but also wins the hearts of the old. It shows that retired men traveled the longest distances (距离) by shared bikes.
Why do people use Mobike?
Chinese people use Mobike for different reasons.Users can rent (租借) a bike at a low price,usually about one yuan an hour.It also offers people a better choice for short journeys in cities,especially when people can't find a bus or the underground to take.What's more,it's helpful in traffic.And the most important is that it can help improve the environment.
(1)When was Mobike founded?
(2)According to the passage,Mobike app has the largest number of users among all the bike﹣sharing apps.(判断正误)
(3)Translate the underlined sentence into Chinese.
(4)Why do Chinese people use Mobike?(At least 2 reasons.)
(5)Give a proper title (题目) to the passage.

【答案】
(1)(Mobike/It was founded) in January.2015.


(2)正确
(3)摩拜单车不仅受年轻人的欢迎,而且也受到老年人的青睐.


(4)Users can rent a bike at a low price./Mobike/It offers people a better choice for short journeys in cities./Mobike/It is helpful in traffic./Mobike/It can help improve the environment.


(5)Mobike(in China).


【解析】本文主要介绍了摩拜单车的由来,使用摩拜单车的群体及人们为什么会使用摩拜单车的原因.

(1)(Mobike/It was founded) in January.2015.题干是摩拜单车什么时候建立的?根据Mobike was founded in January,2015.可知摩拜单车于2015年1月建立.

(2)正确.题干是"根据文章,摩拜软件是共享单车软件里用户量最多的.",根据The total number of Mobike app users is larger than that of any other bike﹣sharing app users.可知使用摩拜单车软件的用户数量是最多的,故此表述是正确的.

(3)摩拜单车不仅受年轻人的欢迎,而且也受到老年人的青睐.句中not only…but also…表示不仅…,而且…,be popular with sb.表述受某人欢迎,win表示赢得.

(4)Users can rent a bike at a low price./Mobike/It offers people a better choice for short journeys in cities./Mobike/It is helpful in traffic./Mobike/It can help improve the environment.(回答其中任意两条,即可得分)根据Why do people use Mobike?这一段可知人们使用摩拜单车的原因是因为用户可以低价租车,它给城市里的人们提供了一种出行的更好选择,在堵车时更方便,而且它可以改善环境.

(5)Mobike(in China).本文主要介绍了关于摩拜单车的一些基本信息,故标题可以直接名为Mobike (in CHina),即摩拜单车或者中国的摩拜单车.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Children with no shoes on do better at school than those with shoes on,a study suggests.
For over 10 years,researchers from universities observed (观察) children in 100 schools from 25 countries.They found that classrooms were quieter when children took off their shoes.It provided a quieter environment where pupils were more willing to focus on study than those with shoes on.
"Children are much more willing to sit on the floor and relax if they have no shoes on,"said professor Stephen Heppel,a lead researcher.
"The last place a child would sit to read is an upright chair.And we've found that 95% of them really don't read on a chair at home,"Heppel added."When they go on holidays,they read lying down."Professor Heppel hopes to bring the"shoeless policy"to all U.K.schools.He says relaxing conditions at school make children feel as if they're at home.He believes all the teachers will be glad to adopt the habit.
(1)The best title to describe the main idea of the passage is"".
A.Suggestions on shoeless children.
B.Suggestions on children with shoes on.
C.Shoeless children do better at school.
D.Shoeless children looks cool at school.
(2)According to the passage,we know that the study was made by
A.some university students
B.children from 25 countries
C.teachers in 1000 schools
D.researchers from university
(3)Which of the following pie chart can explain Heppel's discovery?

A.A
B.B
C.C
D.D
(4)Heppel thinks shoeless policy can provide children with
A.quiet activities
B.relaxing conditions
C.some upright chairs
D.a safe environment
(5)What does the underlined word"adopt"mean in the passage?
A.accept
B.refuse
C.change
D.throw.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网