题目内容

【题目】D. Read the passage and answer the following questions. (阅读短文,回答问题 )

It is hard to calculate the number of festivals around the world because there are too many of them! People have all kinds of festivals, and some international festivals are celebrated in different ways in different countries. Have you ever wondered why people need festivals?

Some of the festivals come from religions, such as Chrismas. it originated among Christians but has now become a public holiday for everyone around the world. However, there are other reasons why we hold festivals. They tie us together as families and communities.

Festivals and holidays are fun escapes from our regular timetable. Without holidays our weeks would run into years of donkey work. What is October without children ringing our doorbells asking for candy? What is November without turkey on the table and family around it to show thanks to our dear relatives? What is February with no heart-shaped boxes decorating the kitchen counter? The answer is: boring months.

We also celebrate festivals because they are reasons to reconnect with family and long lost friends. Many people do not have much freedom to meet families and close friends at any time. Festivals and holidays give us the chance. Furthermore, festivals bring us together as a community. Many people make holidays the times they reach out to other people.

In a world where get-togethers do not happen as much as they did many years ago, in a world where no One borrows sugar from his or her neighbor any longer or bakes a cake when someone moves on to the block,festivals ties us together.

Therefore, everyone should make the most use of their festival times. Get out and decorate your home at Christmas time. Surprise your lover with a Valentine's Day gift. And have fun at Halloween. Even if you do not enjoy Halloween, I'm sure the children in your neighborhood will love you dressing up, putting a graveyard in your garden and passing out candy!

1How many festivals are suggested in the passage?

2How do people celebrate Valentine's Day according to the passage?

3What does the writer think of the year without festivals or holidays?

4Many people don't have much freedom to meet families and close friends at any time, do they?

5When do children ring their doorbells asking for candy to celebrate the festival?

6According to the writer, why do people hold festivals? (Give at least two reasons)

【答案】

1Four

2By surprising their lovers with Valentine’s Day gifts.

3It will be very boring.

4No,they don’t.

5At Halloween in October.

6Because festivals tie us together as families and communities and they are reasons to reconnect with family and long lost friends.

【解析】

本文主要介绍人们为什么会庆祝各种各样的节日。因为节日可以家庭和社区联系在一起,是与家人和久违的朋友重新联系的好时机。

1文章提到了第二段的Chrismas(圣诞节);第三段的Halloween(万圣节);Thanksgiving Day(感恩节)和 Valentine's Day(情人节),所以共是4个节日。故答案是Four

2根据最后一段Surprise your lover with a Valentine's Day gift.可知人们通过送情人节礼物给对方惊喜来庆祝情人节。故答案是By surprising their lovers with Valentines Day gifts

3根据第三段Without holidays our weeks would run into years of donkey work.可知没有假期,我们的一周就会变成数年的累活,会很无聊。故答案是It will be very boring

4根据原文Many people do not have much freedom to meet families and close friends at any time. 很多人都没有太多的自由去见家人和亲密的朋友。这是个反义疑问句,故答案是No, they dont.(是的,他们没有)。

5根据第三段What is October without children ringing our doorbells asking for candy?可知是在10月的万圣节。故答案是At Halloween in October

6根据第四段We also celebrate festivals because they are reasons to reconnect with family and long lost friends. Furthermore, festivals bring us together as a community.可知因为节日把我们作为家庭和社区联系在一起,它们是与家人和久违的朋友重新联系的理由。所以人们会庆祝节日。故答案是Because festivals tie us together as families and communities and they are reasons to reconnect with family and long lost friends

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York.

As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City. Even at age 18, Chris Rock was very funny. He told jokes about his family (his parents were very strict), and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.

Famous comedians(喜剧演员) went to see Rock's performances. One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.

Today, Chris Rock still does live comedy shows around the world. He also created a TV show called "Everybody Hates Chris". It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television.

1What is this passage mainly about?

A.How to tell a good joke.B.Where the best comedy clubs are.

C.One comedian's life.D.The funniest people in the United States.

2Chris Rock tells a lot of jokes about .

A.South CarolinaB.BrooklynC.Los AngelesD.Texas

3Which sentence about Chris Rock is true?

A.As a teenager, he was not funny.B.He started working in clubs after he graduated from college.

C.He loved going to high school.D.A famous comedian helped him get work on TV and in the movies.

4Today, what does Chris Rock say is the most important?

A.Being a serious actor.B.Making people laugh.C.Helping teenagers.D.Having his own club.

【题目】Volunteers Needed

Are you good with children?

We need two people to volunteer your time at Sunny Children’s Hospital. You need to be good with children. Your job is to play fun games with children.

If you can spare an hour three times a week, come and join us!

Tel: 605-968-5957

Email: Sunnyhospital@yahoo.com

Are you interested in repairing?

We have set up a group, Home Love, to help older people who need to fix up their homes.

If you have skills in repairing and you’d like to help the old, join us and spend eight hours a month.

Tel: 602-752-3425

Email: HomeLove@hotmail.com

Clean beaches!

We need people who are strong and can help clean up Blue Water Beach. We don’t want to put off this job till summer. We need help to collect and carry rubbish. If you are free for two hours this weekend, come and join us!

Tel: 601-200-4365

Email: BlueBeach@yahoo.com

Teach English!

We need 5 volunteers to work as English teachers in S.O.S Children’s Village this winter holiday. You need to be good at English, and open-minded with a loving heart. If you can spare one week this winter holiday, join us!

Tel: 604-368-2745

Email: Volneeded@hotmail.com

1If you are interested in repairing things, you can go to ______.

A.Home LoveB.Blue Water Beach

C.Sunny Children’s HospitalD.S.O.S Children’s Village

2If you want to volunteer on the beach this weekend, it will take you ______.

A.one hourB.two hoursC.eight hoursD.ten hours

3What can you do in S.O.S Children’s Village?

A.Clean up the beach.B.Fix up old things.C.Teach English.D.Play fun games.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网