题目内容
【题目】 Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York.
As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City. Even at age 18, Chris Rock was very funny. He told jokes about his family (his parents were very strict), and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.
Famous comedians(喜剧演员) went to see Rock's performances. One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.
Today, Chris Rock still does live comedy shows around the world. He also created a TV show called "Everybody Hates Chris". It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television.
【1】What is this passage mainly about?
A.How to tell a good joke.B.Where the best comedy clubs are.
C.One comedian's life.D.The funniest people in the United States.
【2】Chris Rock tells a lot of jokes about .
A.South CarolinaB.BrooklynC.Los AngelesD.Texas
【3】Which sentence about Chris Rock is true?
A.As a teenager, he was not funny.B.He started working in clubs after he graduated from college.
C.He loved going to high school.D.A famous comedian helped him get work on TV and in the movies.
【4】Today, what does Chris Rock say is the most important?
A.Being a serious actor.B.Making people laugh.C.Helping teenagers.D.Having his own club.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述喜剧演员克里斯洛克从出生到现在的成就。
【1】主旨大意题。从整篇文章来看,主要讲述演员克里斯洛克的一生。A项“如何讲一个好的笑话”、B项“最好的喜剧俱乐部在哪里”以及D项“在美国最有趣的人”三个选项都比较片面,只有C项“一个喜剧演员的一生”符合题意,故选C。
【2】细节理解题。根据It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn“这是关于他十几岁时在布鲁克林长大和上学的故事”可知,他讲的许多故事是关于布鲁克林的,故选B。
【3】细节理解题。根据As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City. Even at age 18, Chris Rock was very funny“作为一名青少年,洛克高中毕业,开始在纽约市的喜剧俱乐部讲笑话。即使在18岁的时候,克里斯·洛克也很有趣”可知,他青少年时很有趣而且高中毕业后他就在一个俱乐部工作,排除A和B;根据Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible“许多他的笑话是关于他说的糟糕的高中”可知,他不喜欢上高中,排除C;根据One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies可知一个叫做艾迪墨菲的喜剧演员帮助他在电视和电影上得到工作,故选D。
可知,
【4】细节理解题。根据For him, comedy is more important. It makes people laugh“对于他来说,喜剧是更加重要的,它让人们笑”可知,他认为让人们笑很重要,故选B。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第4题,根据关键词the most important可知,定位至For him, comedy is more important. It makes people laugh“对于他来说,喜剧是更加重要的,它让人们笑”可知,他认为让人们笑很重要,故选B。