题目内容

【题目】阅读理解
Are you bored with your mobile phone? Is it too heavy? Does it take too long to send and receive text message? If your answer is “Yes”, then read on!
EXIT introduces you to the latest mobile phone in town---the Speed Set 12000! It has over 30 features(特点)and weighs less than 130 grams! It is designed in Italy and made in India. It has a special gold button at the front that allows you to take pictures while you are talking. That's right, you can now talk and take pictures at the same time!
The Speed Set 1200 is even more convenient to use than the Speed Set 1001. Like the Speed Set 1001, it has voice mail and caller show function, but the 1200 model has a bigger memory, so you can send and receive longer voice mails. Not only that, the newer model recognizes the voice mails, so it can tell you who the caller is. Also, the Speed Set 1200 has a more powerful battery, so you can recharge(充电) faster. With this model, it only takes you thirty minutes to recharge.
The Speed Set 1200 has been already widely used in Asia and Europe. It is very popular with students and business people, as it has an Internet function that allows you to get information about news, sports and entertainment in just a few seconds.
In the past, mobile phones were widely used to keep in touch with other people, but with the new Speed Set 1200, you can not only use it as a phone but also use it as a mini computer. So, if you are thinking of getting a new mobile phone, choose the Speed Set 1200. It's not just a phone. It's also a computer. At 2800 yuan, it's the cheaper mini computer in town!
(1)The underlined word “entertainment” in the passage means _______in Chinese.
A.娱乐
B.玩笑
C.积木
(2)The Speed Set 1200 is better than the Speed Set 1001 because_______.
A.it has voice mail and caller show functions
B.it has a bigger memory
C.it doesn't need to recharge at all
(3)The Speed Set 1200 is also like a________.
A.computer
B.TV set
C.oven
(4)Which of the following is true?
A.The Speed Set 1200 is difficult for students to use.
B.The Speed Set 1200 needs a bigger battery and it uses more time to recharge.
C.The Speed Set 1200 can be used as a mini computer.
(5)What's the passage mainly about?
A.It is mainly about the differences between the Speed Set 1200 and 1001.
B.It is mainly about a new kind of mobile phone.
C.It is mainly about a cheaper mobile phone.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】本文介绍了一种新型手机---the Speed Set 1200。它有30多种特点,重不到130克。它比the Speed Set 1001更便利,内存更大,更强大的电池。它深受学生的商人的欢迎。它不仅仅是一部手机,也是一部小电脑。
(1)词义猜测题。此处与sports和news相并列的,应是娱乐,故选A。
(2)细节理解题。根据Like the Speed Set 1001, it has voice mail and caller show function, but the 1200 model has a bigger memory, so you can send and receive longer voice mails.可知The Speed Set 1200比the Speed Set 1001有更大的内存,故选B。
(3)细节理解题。根据So, if you are thinking of getting a new mobile phone, choose the Speed Set 1200. It's not just a phone. It's also a computer.可知the Speed Set 1200不仅仅是一部手机,它也是一个电脑,故选A。
(4)细节理解题。根据At 2800 yuan, it's the cheaper mini computer in town!可知the Speed Set 1200被当做小型电脑使用,故选C。
(5)概括归纳题。根据EXIT introduces you to the latest mobile phone in town---the Speed Set 12000!可知本文主要介绍了一种新型手机---the Speed Set 1200,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In what ways has global warming changed our world? Rising sea levels, melting glaciers(冰川) are just a few examples. But did you know that global warming can also bring other changes?

Ending racial(种族的) differences

Global warming causes droughts and poor harvests. This can make people leave their homelands and move to other places. In just 125 years, there may be fewer people with dark skin or pale skin. More people will have brown-colored skin.

Making insects hungrier

When it is warmer, insects’ body temperatures go up along with the outside temperature. This is very different from humans, who can keep their body temperature at a certain level. Higher body temperatures can step up the insects metabolism(新陈代谢). This makes them hungrier, so they need to eat more. And this also makes insects bred(繁殖) more quickly

Helping scientists find historic sites

Britain had a very dry and hot summer this year because of global warming. After the dry weather turned the country’s green landscape yellow, people noticed some unusual patterns in the middle of a field. That s because grass that grows above them has a different color and height from other grass. This helped people see the patterns. After studying these patterns, scientists found something old and a Roman farm.

1According to the passage, which skin color will be more common in the future?

A.Dark.B.Pale.C.Yellow.D.Brown.

2How will global warming make insects hungrier?

A.Because they will grow as big as humans.

B.Because only large insects can live in high temperatures.

C.Because their metabolism will go faster as temperatures are higher.

D.Because they can’t keep their body temperature at a certain level.

3Because of the hot weather, people in England found______________.

A.new landscapesB.grass with different colors

C.some unusual patterns in a fieldD.an old country under a field

4What can we infer from the story?

A.Global warming is not a problem at all.

B.Scientists are happy with global warming.

C.Global warming is happening more quickly.

D.Farmers will face problems because of global warming.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网