题目内容
【题目】阅读理解
Are you bored with your mobile phone? Is it too heavy? Does it take too long to send and receive text message? If your answer is “Yes”, then read on!
EXIT introduces you to the latest mobile phone in town---the Speed Set 12000! It has over 30 features(特点)and weighs less than 130 grams! It is designed in Italy and made in India. It has a special gold button at the front that allows you to take pictures while you are talking. That's right, you can now talk and take pictures at the same time!
The Speed Set 1200 is even more convenient to use than the Speed Set 1001. Like the Speed Set 1001, it has voice mail and caller show function, but the 1200 model has a bigger memory, so you can send and receive longer voice mails. Not only that, the newer model recognizes the voice mails, so it can tell you who the caller is. Also, the Speed Set 1200 has a more powerful battery, so you can recharge(充电) faster. With this model, it only takes you thirty minutes to recharge.
The Speed Set 1200 has been already widely used in Asia and Europe. It is very popular with students and business people, as it has an Internet function that allows you to get information about news, sports and entertainment in just a few seconds.
In the past, mobile phones were widely used to keep in touch with other people, but with the new Speed Set 1200, you can not only use it as a phone but also use it as a mini computer. So, if you are thinking of getting a new mobile phone, choose the Speed Set 1200. It's not just a phone. It's also a computer. At 2800 yuan, it's the cheaper mini computer in town!
(1)The underlined word “entertainment” in the passage means _______in Chinese.
A.娱乐
B.玩笑
C.积木
(2)The Speed Set 1200 is better than the Speed Set 1001 because_______.
A.it has voice mail and caller show functions
B.it has a bigger memory
C.it doesn't need to recharge at all
(3)The Speed Set 1200 is also like a________.
A.computer
B.TV set
C.oven
(4)Which of the following is true?
A.The Speed Set 1200 is difficult for students to use.
B.The Speed Set 1200 needs a bigger battery and it uses more time to recharge.
C.The Speed Set 1200 can be used as a mini computer.
(5)What's the passage mainly about?
A.It is mainly about the differences between the Speed Set 1200 and 1001.
B.It is mainly about a new kind of mobile phone.
C.It is mainly about a cheaper mobile phone.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】本文介绍了一种新型手机---the Speed Set 1200。它有30多种特点,重不到130克。它比the Speed Set 1001更便利,内存更大,更强大的电池。它深受学生的商人的欢迎。它不仅仅是一部手机,也是一部小电脑。
(1)词义猜测题。此处与sports和news相并列的,应是娱乐,故选A。
(2)细节理解题。根据Like the Speed Set 1001, it has voice mail and caller show function, but the 1200 model has a bigger memory, so you can send and receive longer voice mails.可知The Speed Set 1200比the Speed Set 1001有更大的内存,故选B。
(3)细节理解题。根据So, if you are thinking of getting a new mobile phone, choose the Speed Set 1200. It's not just a phone. It's also a computer.可知the Speed Set 1200不仅仅是一部手机,它也是一个电脑,故选A。
(4)细节理解题。根据At 2800 yuan, it's the cheaper mini computer in town!可知the Speed Set 1200被当做小型电脑使用,故选C。
(5)概括归纳题。根据EXIT introduces you to the latest mobile phone in town---the Speed Set 12000!可知本文主要介绍了一种新型手机---the Speed Set 1200,故选B。
【题目】任务型阅读
“Reading makes a full man,” novels written by famous writers help us to know more about our history, culture and many other things.
Jane Austen was one of the most well-known women writers of the world. She was born in England in 1775. Jane liked reading and writing. She wrote a number of famous novels in her life. Among them, Pride and Prejudice written in 1779 was the most popular.
Ernest Hemingway, an outstanding American writer and reporter, was born in 1899. His life experience had a great influence on his writing style. Hemingway lived in France and Italy between the 1920s and 1950s. Most of his books such as The Sun Also Rises were written at that time. He won the Nobel Prize in 1954 mainly because of the novel The Old Man and the Sea.
Writer | Jane Austen | Ernest Hemingway |
English | American | |
Fame | One of the most well-known women writers of the world | An outstanding American writer, reporter and the Nobel |
Other facts | Beof reading and writing | Be full of rich lifewhich had a great influence |
Achievement in common | Help us to know more about our history,and many other things | |