题目内容

【题目】句型转换

1It took my cousin two hours to draw an eagle on the poster. (改成同义句)

My cousin ________two hours___________ the eagle on the poster.

2Kitty often reads English magazines. (at 7 p.m. yesterday改写句子)

Kitty__________ ___________ an English magazine at 7 p.m. yesterday.

3Simon went to the supermarket. Simon bought some juice.(合并为一句)

Simon went to the supermarket __________ __________ to buy some juice.

4Tony' s bike isn' t as expensive as Mike's.(改为同义句)

Mike's bike is__________ ___________than Tony's.

5If we do nothingthere will not be any pandas left.(改为同义句)

If we don't do_________, there will be __________ pandas left.

6一年后,他不再是个小婴儿了

One year later, he isn't a small baby _______

7在这个镇,竹林正变得越来越小

The bamboo forest is becoming _______ in this town.

8许多野生动物长年生活在自然保护区。

Many wild animals live in nature reserves_________

9观鸟者们记录下了他们种类和数量上的变化。

The birdwatchers recorded their types and changes_________

10秋天是登山最棒的时间

_______to climb the mountains is autumn.

【答案】

1spent drawing

2was reading

3in order

4more expensive

5anything no

6any more

7smaller and smaller

8all year round

9in their numbers

10It is the best time

【解析】

1句意:我的表兄花了两小时在海报上画了一只鹰。

It took sb.+时间+to do sth.”表示“某人花费多少时间做某事”,同义句型为“sb. spent+时间+doing sth.”,第一空用spent,第二空用drawing,故答案为(1).spent(2).drawing

2句意:昨天下午七点凯蒂正在看英语杂志。

根据时间状语at 7 p.m. yesterday可知,本句要用过去进行时,表示那个时刻她正在看杂志,原句的reads改为was reading,故答案为(1).was(2).reading

3句意:西蒙去超市买了一些果汁。

根据句意可知,去超市的目的是买果汁,可用in order to结构表示“为了,目的是”,故答案为(1).in(2).order

4句意:麦克的自行车比托尼的贵。

根据原句可知托尼的自行车没有麦克的贵,所以麦克的比托尼的贵;根据than可知要用比较级,expensive的比较级是more expensive,故答案为(1).more(2).expensive

5句意:如果我们什么事都不做,就不会再有熊猫了。

nothing表示“什么都没有”,同义词为not anything,第一空填anything;“not any+名词”相当于“no+名词”,第二空填no。故答案为(1).anything(2).no

6根据汉语提示可知设空处表示“不再”,用not…any more结构,故答案为any more

7根据汉语提示可知设空处表示“越来越小”,用“比较级+and+比较级”表示“越来越……”,“小”的比较级是smaller,故答案为smaller and smaller

8根据汉语提示可知设空处表示“长年”,用all year round表示,故答案为all year round

9根据汉语提示可知设空处表示“数量上的”,用in their numbers表示,故答案为in their numbers

10根据汉语提示可知设空处表示“……是最棒的时间”,用It is the best time to do sth.句式表示,故答案为It is the best time

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容选择最佳答案。
MSG(monosodium glutamate谷氨酸单钠) is a food additive(食品添加剂),which has been widely used by many food factories all over the world since it appeared first in Japan in 1909.
MSG is a substance that is added to some food to improve its taste and color. It is used in foods around the world such as cakes, bread, frozen meat, fish and vegetables. In the beginning, people thought MSG was safe just like salt and sugar. However, in 1968 some people reported they seemed to have bad reactions(反应) to MSG after having had a meal at a restaurant. They included headaches and quick heartbeat . It was also reported that MSG excited a person's brain and caused his death in Japan. Scientists think that MSG may lead to many neurological disorders(神经紊乱). In mice studies done by a university, the result showed the mice didn't want to eat the food including MSG.
Today many food companies “hide” MSG on food labels(标签) by using different names. If you see “natural flavorings (调味品) ”,“hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you are probably seeing a hidden way to “report” MSG in a food label. Every time we have a meal in a restaurant, we always feel the food very delicious to taste, but sometimes it is dangerous for our health because some harmful food additives have been added to the food.
To protect people's health, our governments, from central to local, are taking action to stop factories producing harmful food additives.
(1)Monosodium Glutamate is ______ .
A.a food
B.an additive
C.a factory
D.a country
(2)MSG is often used in ______.
A.frozen meat
B.cups
C.clothes
D.drinks
(3)The examples in the second paragraph tell us ________.
A.the food including MSG is delicious
B.people like to eat in a restaurant
C.mice like eating the food including MSG
D.MSG is not safe sometimes
(4)If you see “natural flavorings”, “hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you will know _____________.
A.you must eat the food in a hidden way
B.the food label must be hidden
C.MSG is probably added to the food
D.you must report the food to your parents
(5)The underlined word “substance” in the article means __________.
A.color
B.material
C.taste
D.food

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

And why do we have them? Scientists are learning to find the reasons, but they still know very little about why we dream.

Modern research can tell us some important facts about dreams. For example, we have most of our dreams during REM sleep. At this time,the brain is very active. Another fact is that everyone dreams-even if we cannot remember doing so when we're awaken. What's more, an unusual part of our brain has been found. This part sometimes puts our thoughts and memories together in strange ways when we're asleep.

Some scientists believe that our dreams are associated with life experiences and things in the dreams have their own meanings. For example, telephones in dreams are thought to be about giving or receiving an important message. A car in dreams often mean feelings about your own life. Broken teeth show fear.

Scientists think that people in our dreams can tell us something about ourselves. If the person in the dream was shouting out, for example, maybe you are angry. If he or she was scared in the dream, then maybe you're afraid of something in life.

There is still a lot that we do not understand, but scientists are trying hard because the more we learn about our dreams, the more we learn about ourselves.
A.What're the meanings of the things in dreams?
B.What can persons in dreams tell us?
C.Why should we learn more about dreams?
D.What facts do we know about dreams?
E.What are dreams?

【题目】阅读理解
Are you bored with your mobile phone? Is it too heavy? Does it take too long to send and receive text message? If your answer is “Yes”, then read on!
EXIT introduces you to the latest mobile phone in town---the Speed Set 12000! It has over 30 features(特点)and weighs less than 130 grams! It is designed in Italy and made in India. It has a special gold button at the front that allows you to take pictures while you are talking. That's right, you can now talk and take pictures at the same time!
The Speed Set 1200 is even more convenient to use than the Speed Set 1001. Like the Speed Set 1001, it has voice mail and caller show function, but the 1200 model has a bigger memory, so you can send and receive longer voice mails. Not only that, the newer model recognizes the voice mails, so it can tell you who the caller is. Also, the Speed Set 1200 has a more powerful battery, so you can recharge(充电) faster. With this model, it only takes you thirty minutes to recharge.
The Speed Set 1200 has been already widely used in Asia and Europe. It is very popular with students and business people, as it has an Internet function that allows you to get information about news, sports and entertainment in just a few seconds.
In the past, mobile phones were widely used to keep in touch with other people, but with the new Speed Set 1200, you can not only use it as a phone but also use it as a mini computer. So, if you are thinking of getting a new mobile phone, choose the Speed Set 1200. It's not just a phone. It's also a computer. At 2800 yuan, it's the cheaper mini computer in town!
(1)The underlined word “entertainment” in the passage means _______in Chinese.
A.娱乐
B.玩笑
C.积木
(2)The Speed Set 1200 is better than the Speed Set 1001 because_______.
A.it has voice mail and caller show functions
B.it has a bigger memory
C.it doesn't need to recharge at all
(3)The Speed Set 1200 is also like a________.
A.computer
B.TV set
C.oven
(4)Which of the following is true?
A.The Speed Set 1200 is difficult for students to use.
B.The Speed Set 1200 needs a bigger battery and it uses more time to recharge.
C.The Speed Set 1200 can be used as a mini computer.
(5)What's the passage mainly about?
A.It is mainly about the differences between the Speed Set 1200 and 1001.
B.It is mainly about a new kind of mobile phone.
C.It is mainly about a cheaper mobile phone.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网