题目内容
【题目】阅读理解
We often face the following situations in our daily life:
The woman next door plays her piano after 12o'clock at night
The family across the street never cleans up their yard.The rubbish blows into your yard.
The man next door always parks his car in front of your drive
Have things like this ever happened to you?If so,you may ask yourself,"Who are these people?Why are they doing these things to me?"
These days,many people don't know their neighbors.Sometimes we share a friendly smile or say hello,but lots of people don't even know their neither's names!When you don't know someone,it's easy to be angry when something has happened that you think is unfair.You think,"Maybe they like to make me angry,"or"Maybe they do it on purpose."Believe it or not,your neighbors probably don't mean to irritate you.Often,they don't even know that they're making you feel angry.So before you take unusual steps to fix the problem,you should discuss it with them frist.
When you move towards your neighbors,you should talk talk to them in a friendly manner.Praise their children to make them feel good.Then exlain the situation.And if you can think of a simple way to solve the problem,suggest it.
If talking doesn't work,ask another person to help,This pers can listen to both sides of the story and help you and your neighbor solve the situation.
Finally,sometimes it's a good idea to avoid the problem.Depending on the problem,it might be best to just stay out of your neighbor's way.
(1)What's the writer's purpose of writing paragraphs 1& 2?
A.To ask some questions
B.To lead in the subject
C.To list some situations
D.To tell some stories
(2)You should talk about the problem with you neighbors first because
A.they often say hello or smile to you
B.you do not know what they are called
C.they probably don't plan to make you unhappy
D.they will take unusual steps to solve the problem
(3)When talking with your neighbors,you can make them have a good feeling by
A.praising their children
B.explaining the problem
C.Shaking bands with them
D.making friends with them
(4)The best way to solve the problem sometimes is to .
A.ask another person for help
B.turn a blind eye to it
C.tell the story to your friend
D.let your neighbor get out of the way
(5)What dose the passage mainly talk about?
A.Ways to deal with neighbors.
B.Problems caused by neighbors.
C.Situations we may face every day.
D.Reasons why we become angry at neighbors.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】短文讲了我们在日常生活中经常和邻居会发生一些问题,短文详细的讲了如何去面对和解决这些问题.
(1)B 细节理解题.根据整篇文章内容及其第一、二段句子The woman next door plays her piano after 12 o'clock at nightThe family across the street never cleans up their yard.The rubbish blows into your yard.The man next door always parks his car in front of your drive Have things like this ever happened to you?If so,you may ask yourself,"Who are these people?Why are they doing these things to me?"隔壁的女人在晚上12点弹钢琴.街对面的家庭从不清理他们的院子,垃圾会吹进你的院子.隔壁的人总是把车停在你的车道前.有这样的事发生在你身上吗?如果是这样的话,你也许会问自己:"这些人是谁?他们为什么对我做这些事?"可知是说邻居常发生的一些问题,即为了引出主题.故选B.
(2)C 细节理解题.根据倒数第四段句子Often,they don't even know that they're making you feel angry.So before you take unusual steps to fix the problem,you should discuss it with them frist.经常,他们甚至不知道他们让你感到愤怒,所以在你采取不同寻常的方法来解决问题之前,你应该先和他们讨论一下.可知他们可能没打算让你不开心.故选C.
(3)A 细节理解题.根据倒数第三段句子When you move towards your neighbors,you should talk talk to them in a friendly manner.Praise their children to make them feel good.当你向你的邻居靠近时,你应该以友好的态度和他们谈话,表扬他们的孩子让他们感觉良好. 可知当和你的邻居交谈时,你可以通过表扬他们的孩子让他们感觉良好.故选A.
(4)B 细节理解题.根据最后一段句子Finally,sometimes it's a good idea to avoid the problem.Depending on the problem,it might be best to just stay out of your neighbor's way.最后,有时避免这个问题是个好主意.根据问题,最好还是远离邻居的方式.可知结合选项,解决这个问题的最好方法是对它睁一只眼闭一只眼.故选B.
(5)A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第二行句子The woman next door plays her piano after 12o'clock at nightThe family across the street never cleans up their yard.The rubbish blows into your yard.The man next door always parks his car in front of your drive Have things like this ever happened to you?If so,you may ask yourself,"Who are these people?Why are they doing these things to me?"隔壁的女人在晚上12点弹钢琴.街对面的家庭从不清理他们的院子,垃圾会吹进你的院子.隔壁的人总是把车停在你的车道前.有这样的事发生在你身上吗?如果是这样的话,你也许会问自己:"这些人是谁?他们为什么对我做这些事?"可知文章主要说的是处理邻居问题的方法.故选A.
【题目】阅读理解
Students of different countries have their own holidays
Country | America | England | France | |
Summer Holidays | Time | 1.5-3 months | About 2 weeks | More than two weeks |
Activities | All kinds of clubs. | Enjoying themselves as | Enjoying their holidays | |
Homework | No homework | Little homework | Little homework | |
Winter | Time | 10 days | 3 weeks | / |
Activities | Learning skills. | Family parties. | Skiing | |
Homework | Little homework | Extra(额外的) lessons | ||
根据上面表格所提供的信息,选出正确答案。
(1)Which country has the longest summer vacation?
A.America
B.England
C.France
(2)There are ________winter holidays in America than in England.
A.11 days less
B.11 days fewer
C.11 days more
(3)In England, students have _______in their summer holidays.
A.no homework
B.a little homework
C.little homework
(4)We don't know how many _______holidays the students have in France.
A.summer
B.winter
C.summer and winter
(5)All the students would like to make money during their winter holidays except the
ones________.
A.in America
B.in England
C.in France
【题目】During the Spring Festival, Li Lei got a red envelop with 500 yuan. He spent his lucky money on his hobbies. According to the following table, do you know how much he left?
Watched a movie in Wanda Cinema with some friends | 50 yuan/each |
Bought 3 story books | 20 yuan/each |
Bought 2 money stamps | 50 yuan/each |
Notes: one of his friends treated him when watching the movie | |
A.190
B.240
C.340
【题目】任务型阅读
A book which is still being discussed by many Americans today is “Future Shock” by Alvin Toffler. In this book the writer describes the great changes which have been made in family life because of science and industry.
In the past, when more Americans lived on farms, the typical(典型的) family had many children. In a farm family, parents and their children often lived with grandparents. Uncles and aunts often lived nearby, too.
But now, when industry has become more important than agriculture(农业) in American life, families are becoming smaller and smaller. Industry requires workers who are ready and able to move off the land to move again whenever necessary. Large families can’t be moved from place to place as easily as smaller families can.
In the future, a typical family will be required to move even more often than now, so families will be even smaller .The typical family may keep childless and consist only of a man and a woman. A smaller number of families may raise(养育) children. These families may raise children as their main occupation, leaving the childless families free to move from job to job. What’s more, these child-raising families may raise other people’s children in addition to their own.
The book | .【1】: | Future Shock | |
.【2】: | Alvin Toffler | ||
Content(内容): | 【3】 life has been changing greatly in America. | ||
Typical family | 【4】 | Members | Living places |
In the past | Parents, many children, 【5】, uncles and aunts | On the 【6】 | |
At 【7】 | A man, a woman and a child for most families | In or around the workplace | |
In the future | A man, a woman without a 【8】 for many families | In or around the workplace | |
Reason | People are required to 【9】 from place to place easily because of the development of both science and 【10】. | ||
【题目】The Town Zoo
1. Stay behind the yellow line.
2. Do not feed the animals.
3. Do not put your fingers through the fences(栅栏).
4. Do not bring balloons into the zoo.
5. Do not play ball games or ride bicycles in the zoo.
6. Do not shout or clap your hands. This may frighten the animals.
7. Keep the zoo clean. Eat only in the eating areas.
Some animals take a midday nap(小睡). If you cannot see them, come back later.
Adults | $20 |
Children under 12 | $8 |
Students under 18 | $12 |
Senior citizens over 60 | $10 |
Opening hours:
Monday to Friday 9:00 a.m.~4:00p.m.
Saturday and Sunday 10:00 a.m.~5:00 pm
【1】If visitors can not see the animals, the animals may be______.
A.playingB.eatingC.actingD.sleeping
【2】Jack is eight years old. He goes to the zoo with his 58-year-old grandfather.How much should they pay for visiting the zoo?
A.$18.B.$22.C.$28.D.$32.
【3】What should we do in order not to frighten the animals?
A.We should ride bikes.B.We should keep quiet.
C.We should feed the animals.D.We should keep the zoo clean.