题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
If you could see a movie of your life before you lived it, would you want to live it? Probably not. The excitement of living is that you don't know what's coming.
Sure, it's hard to see uncertainty(不确定) in such positive(积极的)light when you're out of work, or when you feel like you're failing. But uncertainty is really another word for chance.
When Allison graduated from Harvard, she had chances all over the place but had no idea what she wanted to do. She took a job in consulting(咨询), but she knew she wouldn't stay there. She took the GRE and scored so high that she was able to increase her income(收入)by teaching students. Still, she didn't think she wanted to go to graduate school(研究院). Allison knew she wasn't doing what she wanted, but she didn't know what she wanted.
She worried. All her friends were going to graduate school or starting their own businesses. She was lost and felt that she would never find anything out. After six years, Allison, by having a general(全面的)plan in mind, got married, moved to the Midwest and used her consulting experience to get a great job. Allison realized that she spent her years finding her way: time well spent.
The only way to lead an interesting life is to face uncertainty. Otherwise your life is not your own—it is a path someone else has chosen. Moments of uncertainty are when you create your life, when you become who you are. Uncertainty usually begins with a job hunt, but it doesn't end there. Every new role we take on means another round of uncertainty. Instead of fearing it, you should find some ways to deal with uncertainty.
(1)From the first two paragraphs, we can learn that .
A.being out of work is a sad thing
B.uncertainty is what makes life interesting
C.life in a film is more exciting than real life
D.chance never appears when we need it
(2)What troubles Allison after graduation?
A.She couldn't find a well-paid job.
B.She had no money to start a business.
C.She was not sure what to do.
D.She didn't score high enough for graduate school.
(3)How did Allison feel about her six years' working experience?
A.Uncertain.
B.Amazed.
C.Sorry.
D.Satisfied.
(4)What may be discussed in the following paragraph?
A.How to deal with uncertainty.
B.What role uncertainty plays in life.
C.Why people fear uncertainty.
D.Whom to go to when facing uncertainty.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
【解析】本文是议论性短文。短文以艾莉森为例描写了人生的不确定性,也正是正在不确定性才让我们的生活变得更加有趣。
(1)细节理解题 根据这句话The excitement of living is that you don't know what's coming.可知生活的刺激性正是因为他的不可预知性,故选B。
(2)细节理解题 根据这句话but had no idea what she wanted to do.及下文描述可知C符合题意,故选C。
(3)细节理解题 根据这句话Allison realized that she spent her years finding her way及本段描述可知D符合题意。故选D。
(4)细节理解题 根据这句话you should find some ways to deal with uncertainty.及上文描述可知本段对不确定性进行了描述,但是并没有提出解决办法,故选A,如何处理不确定性。