题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A/B/C/D)中选出最佳选项。

Jack Brown, an office worker, lives in Washington. He inherited(继承)a million dollars when he was 23, but he wasn’t happy at all.When his college friends were looking for their jobs, he didn’t have to. Jack decided to keep living a simple life like everyone else. He gave $ 10,000 of his money to a charity to help poor children live a happy life. Today he is 36. He still wears cheap shoes and clothes and drives a small car only, but he is very happy.

Up to now Jack has helped some children from poor countries all over the world, by sending them each $200 a month. The money is used for the children’s study, food, medicine and clothing. Jack receives a report each year on the children’s progress(进步)They can write to each other, but usually the children do not speak English.

When Jack first heard about these children, he wanted to help them. “It was nothing special,”he said.“Until I went to these countries and met the children I was helping, I didn’t know anything about their life.” Once Jack went to meet a little girl in Africa, he said that the meeting was very exciting. “When I met her, I felt very,very happy,”he said.“And I saw that the money was used for a good cause. It brought me happiness. I want to do everything I can to go on helping these children.”

【1】Jack has sent some poor children ______ each $200 a month to help them.

A.only in Washington B.only in England

C.only in Africa D.around the world

【2】The money Jack gives the children is NOT used for the children’s ______.

A.clothing B.medicine

C.study D.playing

【3】Jack learns about the children’s progress by _______.

A.going to visit them

B.getting a report each year

C.staying with them

D.talking to them in English

【4】underlined phrase“for a good cause”means “_______” in Chinese.

A.施舍 B.行善

C.优惠 D.赏赐

【5】What’s the main idea of the story?

A.Help others, and you’ll feel happy.

B.It’s necessary to write letters to poor children.

C.Live a simple life, and you can give others help.

D.It’s the most important to help the children in Africa.

【答案】

【1】D

【2】D

【3】B

【4】B

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了杰克继承了大量的财产但是高兴不起来,后来他把钱捐献给了慈善机构以帮助孩子们过上好的生活,虽然他没有了更多的钱,但是他非常快乐,作者想告诉我们帮助他人,我们会获得快乐。

【1】D细节理解题。根据第二段Up to now Jack has helped some children from poor countries all over the world, by sending them each ﹩200 a month.描述,可知选D。

【2】D细节理解题。根据短文描述可知这些钱不用来让这些孩子玩故选D。

【3】B细节理解题。根据第二段Jack receives a report each year on the children’s progress.描述可知选B。

【4】B词义猜测题。联系上文描述,可知这些钱是用来做善事的故选B.

【5】A主旨大意题。这篇短文主要介绍了杰克继承了大量的财产但是高兴不起来,后来他把钱捐献给了慈善机构以帮助孩子们过上好的生活,虽然他没有了更多的钱,但是他非常快乐,作者想告诉我们帮助他人,我们会获得快乐。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A/B/C/D)中选出最佳选项。

Smoking is harmful to our health, but many middle school students are smoking. Their teachers, parents or classmates can’t stop them because they smoke anywhere they can’t be seen —on the way to school, in the dormitory(宿舍), or even in the washroom.And most of the students think that smoking is very cool.But I want to tell you my story and then you will see that it’s wrong to smoke when you are very young.

When I was a middle school student, my friends at school smoked and they asked me to have a try. So I started smoking when I was fourteen. Soon I couldn’t wait to smoke as soon as I was free. After a month I couldn’t stop smoking. But two years later, I felt what smoking was doing to me. I couldn’t run far, I coughed every morning, and I got very weak. So I wanted to stop smoking. It wasn’t easy, but now I have stopped it, and I feel better.

If you smoke, you will get ill more easily, and perhaps you can’t grow taller, because there is something bad in cigarettes(香烟)and also you may get some bad behaviors and habits such as stealing(偷盗),telling lies and having a fight with others. So you can see smoking is a bad habit. If you smoke, try to stop. Though it isn’t easy, you must do it as soon as possible.

【1】Middle school students may NOT smoke ______.

A.on he way to school B.in the dormitory

C.in the classroom D.in the washroom

【2】When did span>the writer feel that smoking was bad?

A.When he was fourteen B. When he was fifteen

C. When he was sixteen D. When he was eighteen

【3】The writer stopped smoking. It’s NOT because ________.

A.he had no money to buy cigarettes

B.he got very weak

C.he coughed every morning

D.he couldn’t run far

【4】The underlined phrase“telling lies”means“_______” in Chinese.

A.告密 B.说谎

C.打牌 D.讲笑话

【5】What’s the main idea of this passage?

A.Middle school students are smoking.

B.The writer stopped smoking.

C.Middle school students should stop smoking.

D. The reason why students smoke.

【题目】It was the Greek shopkeeper who taught me about the power of being kind.

In 2008, I left Spain to study alone in London. My parents had to bring up(养育) my three younger sisters and two younger brothers, so I found three part-time jobs to pay for my studies. I worked early mornings and late nights, so I was tired, really tired, all the time.

Unluckily, I got a cold and had a very high fever. Because I was new in London, I had no friends. Besides, I was too shy to talk with others and ask others for help. After sleeping on the bed for two days, I went out to get some food. Usually, I went to the supermarket, but this time I went into the Greek shop, a small corner shop, because it was closer.

I picked up some food and gave it to the shopkeeper, who asked me, ‘You look terrible, my boy! You are not feeling well, right?’

I said YES in a low voice.

She pointed at the salami (腊肠) and bread I was buying and offered, ‘I can make you a sandwich, so you don’t have to do it yourself.’

I nodded without saying a word.

So, she made the sandwich and asked me to wait a moment. She went into the back room and came again with a bowl of hot soup.

‘It will warm you up,’ she said with a friendly smile.

What really warmed me up was not the soup. It was her smile that told me she cared me. Her kindness(善良) made me think of my mother.

I was quite shy, but from that day on, I did not let shyness stop me from talking with and being kind to others. Now I work in a children’s hospital in Africa. I love my work and people around me. I always bring my smile and kindness to them.

【1】When did the writer leave for London?

A. In 2003. B. In 2009.

C. In 2008. D. 10 years ago.

【2】What can we learn about the writer and his family?

A. His parents could not pay for his studies.

B. There are five kids in his family.

C. The writer is the youngest child in the family.

D. In 2008 the writer left London to study in Spain.

【3】What happened to the writer?

A. He lost his part-time jobs.

B. He had a talk with his friends.

C. He got a cold and had a very high fever

D. He was not popular at his school.

【4】 What did not the shopkeeper do for the writer?

A. She made the sandwich.

B. She cooked a bowl of hot soup.

C. She made some bread.

D. She sold him some salami.

【5】Which of the following words can’t describe(描述) the Greek shopkeeper?

A. Friendly. B. Shy. C. Nice. D. Kind.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网