题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A/B/C/D)中选出最佳选项。
Smoking is harmful to our health, but many middle school students are smoking. Their teachers, parents or classmates can’t stop them because they smoke anywhere they can’t be seen —on the way to school, in the dormitory(宿舍), or even in the washroom.And most of the students think that smoking is very cool.But I want to tell you my story and then you will see that it’s wrong to smoke when you are very young.
When I was a middle school student, my friends at school smoked and they asked me to have a try. So I started smoking when I was fourteen. Soon I couldn’t wait to smoke as soon as I was free. After a month I couldn’t stop smoking. But two years later, I felt what smoking was doing to me. I couldn’t run far, I coughed every morning, and I got very weak. So I wanted to stop smoking. It wasn’t easy, but now I have stopped it, and I feel better.
If you smoke, you will get ill more easily, and perhaps you can’t grow taller, because there is something bad in cigarettes(香烟)and also you may get some bad behaviors and habits such as stealing(偷盗),telling lies and having a fight with others. So you can see smoking is a bad habit. If you smoke, try to stop. Though it isn’t easy, you must do it as soon as possible.
【1】Middle school students may NOT smoke ______.
A.on he way to school B.in the dormitory
C.in the classroom D.in the washroom
【2】When did span>the writer feel that smoking was bad?
A.When he was fourteen B. When he was fifteen
C. When he was sixteen D. When he was eighteen
【3】The writer stopped smoking. It’s NOT because ________.
A.he had no money to buy cigarettes
B.he got very weak
C.he coughed every morning
D.he couldn’t run far
【4】The underlined phrase“telling lies”means“_______” in Chinese.
A.告密 B.说谎
C.打牌 D.讲笑话
【5】What’s the main idea of this passage?
A.Middle school students are smoking.
B.The writer stopped smoking.
C.Middle school students should stop smoking.
D. The reason why students smoke.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文是作者通过自身的经历说明吸烟对青少年的危害性,并号召大家戒烟。
【1】C细节理解题。根据文中信息Their teachers, parents or classmates can’t stop them because they smoke anywhere they can’t be seen —on the way to school, in the dormitory(宿舍), or even in the washroom可知此题应选C。
【2】C推理判断题。根据文中描述可知作者是14岁开始吸烟,两年后即16岁体会到了吸烟的坏处,故选C。
【3】A细节理解题。根据文中信息 I couldn’t run far, I coughed every morning, and I got very weak. So I wanted to stop smoking. 可住此题应选A。
【4】B词义猜测题。根据文中信息可知telling lies是撒谎的意思,故选B。
【5】C主旨大意题。这篇短文是作者通过自身的经历说明吸烟对青少年的危害性,并号召大家戒烟。
故选C。
【题目】任务型阅读(先阅读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卷对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。
The Ronald McDonald House (RMH) is a special house. It is for the families of sick kids who are in hospital.
The RMH was started by a football player called Fred Hill. His daughter was once very sick. His family spent a lot of time in the hospital because they didn’t have enough money for the hotel. Fred wanted to help families like his. He decided to build a place where they could eat, sleep and play. Then he worked with McDonald’s to build the first RMH. Today McDonald’s gives money to help run (经营) the RMHs.
The RMH has living rooms with TVs, playrooms full of toys, bedrooms, bathrooms, kitchens and laundry rooms (洗衣房). It is just like living at home.
You can help the RMHs by giving money to the Ronald McDonald House Charities. You can also spend time at the RMHs. You can clean the rooms or make dinner. You can even have a game night with the families. Just call the nearest RMH. They will love hearing from you.
The RMH | A special house for the families of children in 【1】. |
Fred Hill | He was the founder of the RMH and a football player. |
The reason forstarting the RMH | The hotel was 【2】 for many sck children’s families, so they had no proper place to eat, sleep or play. |
The helper | McDonald’s helped Fred Hill build the first RMH and gave money to help run it. |
About the RMH | It seems that you are just living at 【3】, because there are living rooms, playrooms,bedrooms and bathrooms. You can also 【4】 and wash clothes there. |
The RMH needs some 【5】 to help. | |