题目内容

【题目】 More than forty years ago, a group of artists gathered to develop a television program. They planned to make a television show that would teach young children about subjects like reading and math in a fun way.

Sesame Street was first shown on TV on November 10th, 1969. It was produced by a group called The Children’s Television Workshop, and today it was called The Sesame Workshop. The show used cartoon characters and human actors to create funny and creative lessons for children. Some of the most famous characters on the show are Big Bird, Cookie Monster, Oscar the Grouch, and Bert and Ernie, Jim Henson created these lovely characters.

Research is an important part of what made Sesame Street special. The show’s creators studied children very carefully to understand how to best keep them having fun and learning. When the show was first introduced to children, some of its creators were not sure whether it would last long. But forty years later, Sesame Street is the longest running children’s television program in the United States.

As part of its fortieth anniversary(周年), Sesame Street had a special guest on its show. Michelle Obama showed a group of children and Big Bird how to plant. She explained that the seeds would grow into vegetables, which are healthy and good to eat. She also had a message to the parents who watch the show with their children. She said parents can help their children do things to have healthy lives, like getting enough exercise.

1The characters in the program were created by ___________.

A.The Sesame WorkshopB.Jim HensonC.Big BirdD.Michelle Obama

2Sesame Street was produced mainly_________.

A.to make moneyB.to introduced the United States

C.to teach parentsD.to help children learn

3On the program’s fortieth anniversary, Michelle Obama tried to help parents learn_________.

A.how to grow and eat vegetables correctly.B.to watch the show with their children

C.to teach children to do enough exerciseD.the importance of a healthy life for their children

4Sesame Street is a successful children’s program because_________.

A.it was developed by a group of artist.B.it is the longest running children’s program

C.it has invited many famous actors and actressesD.it knows very well what children really want

【答案】

1A

2D

3D

4D

【解析】

这是一篇记叙文。文章讲述了芝麻街这一少儿节目的创作,介绍节目里的人物;创作者对孩子们需求的研究使得这一节目成功地延续了四十年;通过节目传递给父母的信息,帮助父母明白小孩子健康生活的重要性。

1细节理解题。根据第二段的第二句“It was produced by a group called The Children’s Television Workshop, and today it was called The Sesame Workshop”可知节目中的人物创作者是“The Sesame Workshop”一个叫做芝麻工作室的团队。故选A

2细节理解题。根据第二段第三句的“create funny and creative lessons for children”和第三段第二句“best keep them having fun and learning”可以推断芝麻街这一节目的创作主要是为了帮助小孩子学习。故选D

3细节理解题。根据第四段第四句“She also had a message to the parents ”和第五句“parents can help their children do things to have healthy lives”可知主要是帮助父母明白小孩子健康生活的重要性。故选D

4细节理解题。根据第三段第一句和第二句可知节目的创作者研究小孩子,理解怎样让孩子们在乐趣中学习,而这种研究也是这一节目的特别之处。第三段第三句和第四句叙述了节目问世的时候创作者不确定是否能长久,但是四十年之后,这一节目仍然是美国少儿节目持续时间最久的。说明它的成功之处在于一开始的研究,了解孩子们真正想要的东西。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文并用英语回答问题,将答案写在横线上。

A girl riding a bike hit and scratched()a parked expensive car by accident when she was busily looking at a road sign. That poor girl was Zhang Yu, an 18-year-old college student from Yunnan Province. Instead of running away, she decided to wait for the owner of the car. The honest girl wanted to say sorry for the accident.

Zhang Yu was scared when Song Ming, the owner of the car, saw her standing beside his car. Knowing that she had waited in the hot sun for an hour and that she was from a poor family, he was deeply moved. He told her that she didn't need to pay any money for the scratched part of the car. Hearing the words, Zhang Yu bowed(鞠躬)at once and thanked Song Ming sincerely.

The heartwarming moment didn't end there. Li Qiang was the boss of the factory where Song Ming worked. After hearing what had happened, he was also deeply moved. He told the story to his workers and announced, "It is great that Song Ming didn't ask Zhang Yu to pay, and I would like to help her to complete her college education."

During the following three years, Zhang Yu made great efforts to study and took an active part in different activities to develop her abilities with the help of Li Qiang. By the time she left college, she had been an excellent student. Having competed with many others, she got a job at Li Qiang's factory. That excited her most.

One good turn deserves(应得)another.

1Why did Zhang Yu make the decision to wait

___________________________________________________________________________

2How might Zhang Yu feel when Song Ming told her not to pay for the scratched part of the car?

______________________________________________________________________________

3If you were Song Ming, would you ask Zhang Yu to pay for the scratched part of the car? Why or why not?

_______________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网