题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Jack gets to the bus station very early. The bus for Beijing is leaving at twelve. He sees many people at the station. Some are waiting in line, and others are walking around. Jack looks around but there is no room for him to sit in. He walks into a restaurant. He looks up at the clock there.
It's only 11:30. Then he finds a seat and sits down. At that time, Tom, one of his friends, comes in and sits in front of him. They talk and drink. After a while, Jack looks up at the clock again. “Oh, my God. It's still 11:30. The clock doesn't work at all.” Jack becomes very sad because he misses the bus.
(1)Jack goes into the restaurant because .
A.it is quite early
B.he can't find a seat at the station
C.he misses the bus for Beijing
D.A and B
(2)Tom is .
A.a policeman
B.a businessman
C.Jack's brother
D.Jack's friend
(3)The clock is .
A.good
B.ugly
C.broken (坏的)
D.fast
(4)Jack becomes sad because .
A.he misses the bus
B.he can't find a seat
C.he meets Tom at the station
D.the clock is broken

【答案】
(1)D
(2)D
(3)C
(4)A
【解析】这篇短文讲述的是Jack一早就去车站等车,时间还早,他就去了一个餐馆,在那里遇到了他的朋友Tom,他们聊了起来。后来Jack发现餐馆里的钟表是坏的,时间根本不对,他错过了他的汽车。

(1)细节理解题。根据短文第一段中Jack gets to the bus station very early. The bus for Beijing is leaving at twelve. …Jack looks around but there is no room for him to sit in可知,Jack的汽车12点才离开,他很早就到达了车站,而且周围也没地方坐,所以他就进入了一个餐馆。A和B选项都是原因,故应选D。

(2)细节理解题。根据短文第二段中At that time, Tom, one of his friends, comes in and sits in front of him可知,Tom是Jack的一个朋友。故应选D。

(3)细节理解题。根据短文第二段中Jack looks up at the clock again. “Oh, my God. It's still 11:30. The clock doesn't work at all.”可知,餐馆里的钟表根本不工作,也就是说钟表是坏的,故应选C。

(4)细节理解题。根据短文的最后一句话Jack becomes very sad because he misses the bus.可知,Jack错过了他的公共汽车,所以他很伤心。故应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完型填空

In China, there are more and more traffic accidents nowadays. Every day cars kill or hurt many people on roads. Sometimes they drive too fast or do not drive carefully enough. Some of them _______ the traffic rules and cause accidents.

According to some research, the pedestrians(行人) cause the accident more often than before.They are very ______. They walk or run across the roads _______ the cars. They walk in the roads but not on the walkways.They get into or out of cars in the middle of the roads. Some pedestrians think it wastes time to ______ the green lights and simply cross the roads against the lights.

Many people think accidents often ______ in busy roads in large cities,however, it is not true.For example, Tokyo is one of the world’s _______ cities and probably one of the busiest cities, but there are _______ accidents to pedestrians. The reason is that the police there are very strict and the pedestrians are very careful.They ______ cross against a red light and they always follow traffic lights.

Do you know drinking wine is ______ main cause of traffic accidents? The alcohol( 酒精 )in the wine delays peoples response. Those who have drunk too much are _____ in making decisions. They need a few more seconds to react( 反应 ). Alcohol drinking is especially dangerous for motor car drivers. It is not only drivers who may have accidents after drinking, drunk pedestrians may pay their lives in danger too.

【1】A.make B.break C.follow D.remember

2A.careful B.active C.careless D.excited

3A.in front of B.in the middle of C.at the end of D.on the top of

4A.turn on B.point out C.worry about D. wait for

5A.happen B.cause C.own D.take

6A.large B.larger C.largest D.the largest

7A.some B.many C.enough D.few

8A.never B.ever C.almost D.always

9A.the other B.another C.other D.others

【10A.fast B.interested C.slow D.energetic

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网