题目内容

【题目】 On May 15, 2018, a team of mountain climbers from Peking University(北大) reached the top of the world’s highest mountain to celebrate the university’s 120th birthday .They practised for two years for their climb to the summit.

The team has fourteen climbers: seven students from the Mountaineering Association of Peking University (MAPKU北大山鹰社) , two teachers and five alumni. The youngest of them is only twenty-one and the oldest one is in his fifties. Twelve of them made it to the summit of Mountain Qomolangma , as one of the team members felt sick and another stayed in the camp to help the team when they came back from the top.

To our surprise, the first member to reach the summit was a girl named WeiWei. It was the third time for her to reach the top of this mountain. Peking University alumnus Huang Nubo, who led the team, said ,“Reaching the top of the mountain was not the only goal.” “It’s more important to know how the team work closely and fight with difficulties when climbing high. It is also the spirit of the University,” he said. Started in 1989, the MAPKU now is the most famous amateur mountaineering club in China. In 1998, three members reached the 8,201-metre Mount Cho Oyu, the world’s sixth-highest mountain, to celebrate their university’s 100th birthday. Besides, they also held activities to save animals and plants as well as protect mountains.

1Which is the right order of the following events?

a. The MAPKU was set up in Beijing.

b. Wei Wei reached the top of the Qomolangma for the third time.

c.The team reached the sixth-highest mountain to celebrate the university’s birthday.

d. The team began to prepare for climbing Qomolangma celebrate the university’s birthday.

A.c,a,d,bB.a,c,d,bC.c,d,a,bD.a,d,c,b

2How did the team show the spirit of Peking University according to the passage?

A.They work together and fight with difficulties.B.They set up the MAPKU with two teachers.

C.They like climbing and get together to practise.D.They prepare well before they do something.

3Which one is RIGHT according to the passage ?

A.All of the fourteen climbers reached the top of Mount Qomolangma.

B.The MAPKU now is the most famous amateur mountaineering club in China.

C.The climbers practised for a short time before their climbing.

D.It’s Wei Wei first time to reach the top of Mount Qomolangma.

4What activities does the MAPKU do?

A.Save animals and plants.B.Protect mountains.

C.Organize climbing.D.A,B and C.

【答案】

1B

2A

3B

4D

【解析】

本篇主要讲述了来自北京大学的登山队到达世界最高山峰之巅,庆祝该大学120岁生日。 他们为攀登高峰练习了两年。然后介绍了团队成员和MAPKU的情况。

1篇章结构题。通读全文,in 1989, The MAPKU建立于北京。In 1998三名成员到达了8201米的乔奥玉山,世界上第六高的山,庆祝他们大学的100岁生日。两年前开始准备登珠峰。On May 15, 2018, 魏伟第三次到达珠穆朗玛峰的顶端。顺序为a,c,d,b。故选B

2推理判断题。根据“It’s more important to know how the team work closely and fight with difficulties when climbing high. It is also the spirit of the University,”可知学校精神是团结奋进。和A描述相近。故选A

3推理判断题。根据“Twelve of them made it to the summit of Mountain Qomolangma ,”可知A错误,只有12个人登顶。根据“the MAPKU now is the most famous amateur mountaineering club in China.”可知B正确。根据“They practised for two years for their climb to the summit.”可知C错误。根据“It was the third time for her to reach the top of this mountain.”可知D错误。故选B

4细节理解题。根据前文描述,并结合“Besides, they also held activities to save animals and plants as well as protect mountains.”此外,他们还举办了拯救动植物和保护山脉的活动。可知ABC描述都是。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网