题目内容

阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要,每空不超过三个词,并将答案写在答题卡的相应位置。

We can remember some important times in our lives. Some things have become good memories. The memories are always in the corner of our mind.

When I was in a kindergarten(幼儿园), I had many toys and friends. They made me laugh and cry. The teachers taught us many songs and games. We played all day. Although we did not know what learning was at that time, we were learning every day.

When I was in a primary school, I was excited to learn school subjects. Nearly every subject caught my attention. However, my favorite subject was science. I remembered on the first day our science teacher told us the sun was like a big fire ball. We were quite surprised and kept our mouths open. We began to wonder at the secret of nature. Later many other things came to our ears. We began to learn carefully.

When I was ten years old, I began to read newspapers, keep a diary, visit museums and make many friends. Every day was something new, interesting and exciting.

Now I am in the middle school. Each day is new to me. I am still learning happily. It is like a journey to me. I have learned a lot, but there’s still a long way for me to go. I hope to become a learned(有学问的) person some day.

Learning Is 1. a Journey

In a kindergarten

Although we know 2. about learning, we learned a lot

In a primary school

Among all the subjects, I like 3. most.

At the age of 4.

I began to keep a diary and visit museums.

In the middle school

I hope I won’t stop 5..

1.Like 2.nothing 3.science 4.ten/10 5.learning 【解析】文章大意:在我们的生活中,我们能记得许多重要的时光。一些事情已经变成美好的回忆,这些记忆时常出现在我们记忆的角落里。 当我在幼儿园的时候,我有许多的玩具和朋友,他们带给我欢笑和哭泣。老师教给我们许多的歌曲和游戏,我们整日的玩耍。虽然当时我们不知道自己学到了什么,...
练习册系列答案
相关题目

Christopher Columbus is famous because he found something he wasn't looking for.

In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India. What he found was something far different. He found the New World. How did this come about? It all started in Italy.

Christopher Columbus was born in Genoa in 1451. His family didn't have a lot of money, and Christopher wasn't an only child. He didn't have much of an education until he was much older. Instead, he went to sea. He sailed around the Mediterranean(地中海) and as far north as England and Ireland.

During his travels, Columbus heard the reports of land to the west of the Madeira and Azores Islands. They were in the Atlantic Ocean west of Portugal. He wanted to know more and got maps and books on geography.

Marco Polo said that Japan was only 1,500 miles east of China. As a result, Columbus thought that Japan was only 3,000 miles west of Portugal. And 3,000 miles was a distance that ships could travel in those days.

So, Columbus decided that he wanted to get to the East by going west. He thought that if he sailed far enough west, he would sail around the world enough to reach the East. Based on his calculations(计算), Japan was only 3,000 miles away, after all.

1.Where did Columbus want to go when he sailed across the Atlantic Ocean in 1492?

A. America. B. India. C. Japan. D. China.

2.Which of the following is true according to the third paragraph?

A. There were many people in Columbus' family.

B. Columbus was an only boy of his parents.

C. Columbus did well in school when he was young.

D. Columbus once traveled to Ireland.

3.During his travels, Columbus was interested in .

A. geography B. physics C. chemistry D. history

4.We can infer from the passage that .

A. Columbus had a dream to visit America

B. Marco Polo was a great traveler from Portugal

C. Columbus had the idea that earth was round

D. nobody believed Columbus could reach China

5.The passage is mainly about .

A. Columbus's childhood B. the reports of Azores Islands

C. how Columbus began his sail D. what Marco Polo said in his book

1.B 2.D 3.A 4.C 5.C 【解析】本文主要介绍了哥伦布如何进行环球航海旅行,以及他曾经到达的地方。 1.B 细节理解题。根据In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India.可知在1492年,哥伦布穿越大西洋是为了到达印度,故选B。 2....

When you get tired of homework, several minutes’ walk in a nearby green park helps you relax at once. Or you may stand facing the lake or the seas. They will calm (not to be excited or nervous) you just like the green plants.

Wonder why? Color is a key part of the answers. Since it is so, green and blue help make people feel more quiet and safe.

All colors have special power. Scientists have found that many colors have specific effects (效果) on people’s mind and feelings.

Try an easy and interesting experiment(实验) and you’ll see how color “mislead” you sometimes. Wrap (包装) two boxes of the same size with colored paper, one red and the other white. Then weigh the two boxes with your hands. Which one is heavier? Most people will think that the red box is heavier, even though they weigh the same.

Colors can affect (影响) learning. Scientists have found that students spend more time reading if they read information written in blue text. Blue helps most people calm down and think more.

Clever uses of colors in daily life are to be seen everywhere. Hospitals and libraries seldom paint their walls, tables and desks red. They use light colors, like light blue or green. Red makes people excited while light colors help them relax. Haven’t worked out how color affects your daily life? Start with your small room. Try to make some changes in it and you’ll get to know how important color is![

1.The underlined word “mislead” means .

A. affects B. disabled

C. causes someone to have a wrong idea D. give wrong directions[

2.We’d better paint the walls of the hospital in .

A. deep red or deep brown B. light blue or light green

C. deep orange or deep red D. light green or light yellow

3.If you want to .you’d better sit in the room painted blue.

A. study attentively B. weigh something with your hands

C. face the lake or the sea D. enjoy some rock music

4.Which of the following is NOT true?

A. When you are going to have a rest, you’d better sit in the room painted green.

B. Scientists have known some differences among some colors

C. When you get tired of homework, you should look at the green plants far away

D. The passage has told us clearly why some colors are warm and other colors are cool.

5.The reading mainly shows us .

A. the difference between red and blue B. how to get on well with others

C. how to make smart uses of different colors in our daily life D. how to paint and decorate our rooms

1.C 2.B 3.A 4.D 5.C 【解析】文章大意:文章讲述了不同的颜色对人的思想和感受有不同的影响,以及在生活中我们应该如何巧妙利用不同的颜色以取得更好的效果。 1.词义猜测题。根据下文所举的例子Then weigh the two boxes with your hands. Which one is heavier? Most people will...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网