题目内容

【题目】Mom: What’s on the desk?

David: 1some CDs.

Mom: I think they’re 2 CDs.

David: Oh, yes, they’re mine.

Mom: Don’t put them here. Put them 3, please.

David: But I am playing computer games now.

Dad: Put them in the right place, please. You must 4your things.

David: I’m sorry. I’ll do it right now(马上).

【答案】

1There are

2your

3away

4look after

【解析】

文章大意:本文是David和他妈妈的对话,妈妈看到桌子上有一些CDs,她认为 David的,所以便让DavidCDs放到合适的地方,并告诉David必须照看好自己的东西,David都一一照做了。

1根据上文What’s on the desk? 桌子上有什么?结合__1__some CDs.可知应回答有一些CDs,用there be结构,表示某地存在有某物;主语是some CDs,复数,be动词用are;故答案为There are

2根据下文Oh, yes, they’re mine. 哦,是的,它们是我的。结合I think they’re __2__ CDs.可知句意为:我想它们是你的CDsyour你的,形容词性的物主代词,修饰后面的CDs,故答案为your

3根据上文Don’t put them here. 不要把它们放在这儿。结合Put them __3__, please.可知句意为:请把它们收起来。put away放好、存好,动副短语,所跟宾语是代词时,应置于两只之间,所以这里是Put them away,故答案为away

4根据上文Put them in the right place, please. 请把它们放到合适的地方。结合You must __4__your things.可知句意为:你必须照看好你的东西。look after照顾、照看,固定短语,must为情态动词,后接动词原形,故答案为look after

本题为补全对话,旨在考查学生实际运用日常交际用语的能力。这种题型形式贴近生活,能开拓学生的思维能力。做这种题时要面向整体内容,切忌片面理解。首先要把全篇对话通读一遍,了解对话的整体结构,把握对话的内容及语境,理解双方的谈话意图。抓住关键词,进行推理,使填词后组成的对话内容结构完整、合理。如,第2小题,根据下文Oh, yes, they’re mine.结合I think they’re __2__ CDs.可知句意为:我想它们是你的CDsyour你的,形容词性的物主代词,修饰后面的CDs,故答案为your。第3小题,根据上文Don’t put them here.结合Put them __3__, please.可知句意为:请把它们收起来。put away放好、存好,动副短语,所跟宾语是代词时,应置于两只之间,故答案为away

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What is your favorite color? Ask famous people like Cate Blanchett, Scarlett Johnson and Bono, and maybe they will say "green". That's not because these artists like the color green. Instead ( ), they are interested in green fashion.

Green fashion is about making and wearing clothes that are good for the Earth. In the past, green fashion made people think of hippies (嬉皮士) and ugly clothes. But today, green fashion is different. It is about looking good and caring about the Earth and other people. You can have interesting clothes and be green.

Around the world, green fashion is becoming popular and there are many green clothing factories. For example, the U.K. factory People Tree sells men's and women's clothing. They are made from natural fabrics(织物).

Singer Bono and his wife also started a clothing factory called EDUN. When the clothes are sold, EDUN uses the money to help people around the world.

1According to the passage, what is "green fashion"?

A.Making and wearing green clothes all the time.

B.Making and wearing clothes from the green trees.

C.Making and wearing clothes which are good for the Earth.

2In the past, what did people often think of when they heard "green fashion"?

A.Beautiful clothes.B.Hippies and ugly clothes.C.Famous people.

3Which statement about green clothing factories is TRUE according to the passage?

A.Their clothes are made from natural fabrics.

B.Many do not pay their workers well.

C.They make clothes only for women.

4Where is People Tree?

A.In England.B.In America.C.In China.

5What does EDUN do?

A.It tells children how to make green fashion clothes.

B.It sells clothes and uses the money to help people.

C.It gives clothes to poor people and help them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网