题目内容
C
It was an early morning. Peter Corbett helped Mark Wellman out of his wheelchair and onto the ground.
They stood before El Captain,a rock almost 1. 2 kilometers high. Mark had long dreamed of climbing El Captain when he was a child. At the age of twenty-one,he fell while climbing mountain,losing his legs. But he never lost his love for life.
Mark knew he couldn’t finish the climb alone,but his friend Peter would be there to lend a helping hand.
They thought it would take seven days to reach the top. Now Peter climbed about 30 meters up and hit a piton into the rock. Fastening one end of a 50-meter rope to the piton,he let the other end of the rope fall down. Mark caught the rope and fastened it to his belt. He next reached above his head and fastened a T-6ar to the rope. Mark took a deep breath,pushed the T-bar up almost as far as his arms could reach,and began the first pull-up. High above,Peter let out a cheer ,“You’re on your way. ”
For the first four days the two men progressed upward without accident. But on the fifth day,a very strong wind began to blow,making it hard for Mark to hold on to his rope. But Mark kept on pushing up the T-bar and pulling himself up.
It took them one day more than they had expected. But as the two heads appeared,the group of people waiting on the top went wild with joy.
Mark Wellman showed that if you set your heart and mind on something,no wall is too high,no dream impossible.
() 1. With the help of his friend,Mark could climb up El Captain about meters in height each day.
A. 300 B. 150 C. 50 D. 30
() 2. While climbing,Mark .
A. carried the T-bar on his back and stepped upward
B. pushed up the T-bar and pulled himself up
C. sat in his wheelchair and pushed himself up
D. held on to the rope drawn up by his friend
() 3. Which of the following is true about Mark Wellman?
A. He realized his dream without anyone helping him.
B. He was badly injured when he climbed El Captain.
C. He dreamed of climbing up El Captain for a long time.
D. He climbed up the rock by using a tool for the disabled.
() 4. What can we learn from the passage?
A. A friend in need is a friend indeed.
B. Dreams will come true in the end.
C. Each step is important to success.
D. Nothing can stop a strong will.
C
阅读提示:本文是一篇记叙文。文章通过迈克在朋友彼得的帮助下终于登上梦寐以求的El Captain ,告诉人们只要有坚强的意志,就没有什么是不可能的。
1. B数字推算题。根据第二段中的第二句“他们原想7天爬上山顶。”和倒数第二段的第一句“比预期的多花了一天的时间。”可知一共用了 8天的时间爬1200米,故答案选 B.
2. B细节理解题。根据第三段最后一句“But Mark kept on pushing up the T-bar and pulling himself up. ”可知。
3. C细节理解题。根据第一段第四句“当迈克是个孩子的时候就有爬上El Captain的梦想了”可知。
4. D主旨大意题。通读全文可知只要有坚强的意志,就没什么是不可能的,故答案选 D.
D
Do you want to travel the countries in Asia? You don't have to travel very far. Follow us,you can find these Asian adventures.
Cycling in Guilin,China
Get around the city by cycling through Guilin,in the Guangxi province of China. Mountains rise straight up,creating the only beauty. Bike paths take you past the villages and farms. Enjoy this beautiful views from your bike,or stop and talk with one of the villagers working in his field.
Adventure advice: When your feet are tired,take a boat trip along the beautiful and famous Li River.
White-water rafting in Nepal
In Nepal,you can experience exciting rapids and the beauty of the Himalayas at the same time. Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River,world-famous for its powerful rapids. At night you’ll camp beside the river,enjoy the quiet,lonely Nepalese countryside.
Adventure advice: Don’t go rafting in summer. High water levels make it dangerous.
Scuba diving in Malaysia
Go diving in the clear waters around Spaded,an island in Malaysia,and discover an underwater world. You’ll see large sea animals swimming along. The wide kind of tropical life found around Spaded makes it famous worldwide for diving.
Adventure advice: You can dive at Spaded,but you can't sleep there. The island is a protected park,but you can stay on one of the nearby islands.
根据短文内容完成下面的信息表。
Three 1 Adventures | ||
Countries | Adventures | 2 |
3 | You can 4 a bike to travel around Guilin and enjoy the beautiful natural views. | When your feet are 5 ,take a boat trip. |
Nepal | You can experience thrilling rapids and the 6 of the Himalayas at the same time. Take a white-water rafting trip down the Sun Kosi River At night you can go 7 beside the river. | You’d better not go rafting in 8 . |
Malaysia | Go Scuba diving in the clear waters around Spaded,which is famous for 9 . | You can dive but can't 10 there. |
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.