题目内容

【题目】阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
B
After that, we went on down the river. It was very dark that night and it wasn't easy to see where we were going. Suddenly, a big steamboat came at us very fast, and the next minute it was right over us. Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water. The boat hit the raft and went on up the river.
When I came up out of the water, I couldn't see Jim anywhere. I called out his name again and again, but there was no answer. “He's dead!” I thought. Slowly, I swam to the side of the river and got out. I saw that I was near a big old wooden house. Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me. They made a terrible noise and someone called from the house, “Who's there?”
“George Jackson,” I answered quickly. “I've fallen off a river boat.”
Well, the people who lived in that house were very kind, and they took me in and gave me some new clothes and a good meal. I told them that my family were all dead, so they said I could stay with them as long as I wanted. It was a beautiful house and the food was good there, so I stayed.
A few days later one of the slaves in the house came to me and said, “Come with me!” Together, we went down to some trees by the river. “In there!” he said and went away.
On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him. When the steamboat hit the raft, Jim told me, the raft didn't break up. Jim swam after it and caught it. Then he began to look for me.
We decided to leave at once. It's all right living in a house for a little while, but you feel more free and easy and comfortable on a raft.

(1)What happened LAST in the story?
A.George saw a big house.
B.George got some new clothes.
C.George found Jim on the ground.
D.George jumped off the raft into the water.
(2)Why did George Jackson answer “quickly” when someone called from the house?
A.George felt afraid and nervous.
B.George felt happy and lucky.
C.George really wanted to stay there.
D.George didn't want to lie to him.
(3)Which of these old sayings best fits this story?
A.It never rains but it pours.
B.Every dog has its day.
C.Burn the candle at both ends.
D.Many hands make light work.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
【解析】这篇短文主要讲述了作者George和吉姆在河里的伐木舟里遭到了汽船撞击,但是他们两个都没有生命危险,最后很幸运的获救了。
(1)C细节理解题。根据文中On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him可知,在故事的最后George在地上发现了吉姆,.可知该选C。
(2)A细节理解题。根据上文They made a terrible noise and someone called from the house, “Who's there?”可知,.George感到害怕和紧张,故选A。
(3)B细节理解题。这个故事主要讲述了他们在这个故事中化险为夷。说明是每一个人都有自己的幸运日。所以说Every dog has its day.这个谚语最适合这个故事。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文, 掌握大意, 然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.
Andy woke up and looked at the clock 11: 30? He jumped out of bed and threw on clothes. He had wanted to get up early and surprise his dad with Father's Day breakfast in bed﹣with his mom's help of course. He took up the wrapped present on his desk and went to find his 1.
"Where is Dad?" Andy checked all the rooms, but the whole house was empty. He walked out to the 2, and his jaw dropped. Dad was holding a hammer and looking at a new tree fort that stood in 3 big back yard.
Andy climbed the rope ladder up to the fort. It had two rooms with three small windows.
Dad followed Andy into the fort, looking excited. "I spent all morning 4 it. I had one when I was your age. Grandpa surprised me with it on Father's Day, too. "
"So, it's like a(n) 5?" Andy asked.
"Yes, this is a present for 6 of us. Maybe you'll build one for your son one day. "
Dad looked around and asked Andy 7 they would do first in the tree fort. Andy slowly showed the 8 and said, "Happy Father's Day!" He didn't think it was possible, 9 Dad's smile widened as he opened the gift. "A chess set! How did you know I wanted 10?" Andy always saw his dad playing against the computer and he guessed it 11 be his father's favorite.
"Let's play it!" Dad set up the chessboard. "It's the 12 gift I got of all this Father's Day. "
"I'm glad you like it." Andy said.
"I do, but I was talking about spending more time with you. I 13 loved the father﹣son time. I spent a lot with your grandfather when I was 14. "
Andy looked at his dad. "Can we call Grandpa and 15 him to come to the fort?"
Dad squeezed Andy's shoulder. "I think he'd love that."
That day, the three men played, talked and laughed. It was really a happy Father's Day.

(1)A.sister B.brother C.father D.mother
(2)A.yard B.park C.kitchen D.bathroom
(3)A.my B.our C.your D.their
(4)A.buying B.building C.cleaning D.repairing
(5)A.plan B.habit C.tradition D.activity
(6)A.either B.both C.neither D.none
(7)A.how B.why C.when D.what
(8)A.clothes B.present C.computer D.breakfast
(9)A.or B.so C.and D.but
(10)A.it B.one C.that D.this
(11)A.must B.might C.could D.should
(12)A.best B.craziest C.biggest D.funniest
(13)A.never B.hardly C.often D.always
(14)A.growing up B.coming back C.going away D.moving in
(15)A.order B.follow C.invite D.require

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网