题目内容
【题目】根据短文内容,选择各题的最佳选项。
C
Two young women started a program in Beijing. The goal (目标) of the program was to help children with autism (自闭症) from the Stars & Rain Education Institute.
Elaine Ho from the United States and Cui Kaixuan from China invited 26 artists from China and other countries to take part in the program. They donated (捐赠) their time and works to help children with autism. Most of the artists finished some works for the program, and some even finished their works with the help of the children from Stars & Rain.
One in every 150 people has autism, but most people still don't know about it. The two young women started this special program to help children and their families. They hope more people will learn the importance of helping people with autism.
"The real goal of the program is communication. We hope that the activity will give a chance to artists and those children to communicate with each other. In this way, more great ideas may be brought to the artists' works and these children will get rich experiences which will stay with them for the rest of their life. Of course, all the art works will be sold and the money will be donated to the children in Stars & Rain."
(1)What was the program for?
A.All children in Beijing.
B.The children with autism.
C.The artists.
D.Two young women.
(2)How many artists did they invite?
A.2.
B.8.
C.26.
D.150.
(3)What did the two young women want more people to know more?
A.About the art works.
B.About autism.
C.About Stars & Rain.
D.About the artists.
(4)What did the artists do in the program?
A.They held an art show.
B.They helped children with autism.
C.They took the autism to the hospital.
D.They gave money to children with autism.
(5)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The two young women came from different countries.
B.There were 26 people working for the project.
C.The art works were given to the children in Stars & Rain.
D.The artists were all from China.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)B
(5)A
【解析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了两个妇女为了帮助自闭症儿童而开设的项目。
(1)细节理解题,根据第一段The goal (目标) of the program was to help children with autism (自闭症) from the Stars & Rain Education Institute.可知这个项目是为了帮助自闭症儿童的,故选B。
(2)细节理解题,根据第二段Elaine Ho from the United States and Cui Kaixuan from China invited 26 artists from China and other countries to take part in the program. 可知他们邀请了26个来自不同国家的艺术家,故选C。
(3)细节理解题,根据第三段They hope more people will learn the importance of helping people with autism.可知他们希望更多的人 能够认识到帮助自闭症患者的重要性,故选B。
(4)细节理解题,根据第二段 They donated (捐赠) their time and works to help children with autism. 可知这些艺术家捐献他们的时间和努力帮助自闭症儿童,故选B。
(5)细节理解题,根据第二段 Elaine Ho from the United States and Cui Kaixuan from China invited 26 artists from China and other countries to take part in the program. 可知她们两个人一个来自美国,一个来自中国,故选A。
【题目】书面表达(满分15分)
中学生普遍面临着很多烦恼,请用英语描述下面表格中列出的问题,并提出自己的建议。
烦恼1 | 整天有做不完的作业,经常熬夜学习,无暇顾及个人爱好; |
烦恼2 | 父母太忙,没有时间陪自己; |
烦恼3 | 几乎没有亲密的朋友可以交流,经常感到孤独; |
烦恼4 | 对自己的体重不满意,不知如何改变; |
建议 | … … |
要求:1、条理清楚,语句通顺;
2、80词左右。开头已给出,不计入总词数。
Now, many middle school students face some problems.