题目内容
15.During the summer holidays there will be a changed schedule of services for the students.Changes for dining-room and library services hours and for bus schedules will be put up on the wall outside of the dining hall.Weekly film and concert schedules,which are being arranged,will be put up each Wednesday outside of the student club.In the summer holidays,buses going to the town center will leave the gate every hour on the half hour during the day.The dining-room will serve three meals a day from 7:00a.m.to 7:00p.m.during the weekdays and two meals from noon to 7:00p.m.on weekends.The library will be open at its usual hours during the weekday,but have shorter house on Saturdays and Sundays.The weekend hours are from noon to 5:00p.m.
All students who want to use the library borrowing services must have a new summer card.This announcement will also appear in the next week's student newspaper.
NO MORE THAN 8 WORDS.
1.Where will changes for dining-room and library service hours and bus schedules be put up?
On the wall outside of the dining-room.
2.How often can students watch a film or a concert at school during the summer holidays?
Every week.
3.How many meals a day will the dinning-room serve on weekends during the summer holidays?Two meals a day.
4.How long will the library be open a day on weekends during the summer holiday?
Five hours.
5.What does a student need if he wants to use the library lending service during the summer holidays?A new summer card..
分析 短文讲了暑假期间一个学校餐厅和图书馆服务,时间及班次的变化情况,电影和音乐会的时间表变化等.
解答 答案:1.On the wall outside of the dining-room.细节理解题.根据第一段第一行句子Changes for dining-room and library services hours and for bus schedules will be put up on the wall outside of the dining hall.餐厅和图书馆服务时间和公共汽车时刻表的改变将张贴在餐厅外面的墙上.可知张贴在餐厅外面的墙上.故答案为On the wall outside of the dining-room.
2.Every week.细节理解题.根据第一段第二行句子Weekly film and concert schedules,which are being arranged,will be put up each Wednesday outside of the student club.每周的电影和音乐会日程安排,正在安排的,将于每个星期三在学生俱乐部外举行.可知每周能看一次.故答案为Every week.
3.Two meals a day. 细节理解题.根据第二段第二行句子two meals from noon to 7:00p.m.on weekends.在周末两餐从中午到晚上7点.可知一天两顿饭.故答案为Two meals a day.
4.Five hours.细节理解题.根据第二段最后一句The weekend hours are from noon to 5:00p.m.周末的时间是从中午到晚上5:00点.可知是5个小时.故答案为Five hours.
5.A new summer card.细节理解题.根据最后一段句子All students who want to use the library borrowing services must have a new summer card.所有想使用图书馆借阅服务的学生都必须有一张新的暑期卡.可知有一张新的暑期卡.故答案为A new summer card.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
-Yes,it's bigger than ______ city in Africa.( )
| A. | the biggest cities; any | B. | the biggest city; any | ||
| C. | the biggest cities; any other |
| A. | such; that | B. | so; that | C. | too; to |