题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。
When you’re curious(好奇的) about something, and want to know more about it, you can use the way of asking questionsAsking questions is the first step to make discoveries and find interesting answersThe steps below can guide you during the research
Step1 On a note card or piece of paper, write down the subject that you are interested inJust get the main idea downFor example, you might write: Discover more about dinosaurs
Step2 Next, stop and think for a moment about what you already know about your subjectList what you already know like the sentences below:
(1)Dinosaurs lived long before human beings appeareD
(2)Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years
(3)Some dinosaurs fed on() plants, some on meat
Step3 What can you do with what you want to learn? By asking questionsOn your paper, start writing down questions about the dinosaurs as you think of them:
(1)What’s the best weather for dinosaurs to live in?
(2)How many kinds of dinosaurs are there?
(3)Have dinosaurs really disappeared?
Step4 Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your researchAs you learn more about your subject, you’ll probably discover some new questionsFor example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years agoWhy? What happened? Asking new questions can help you research your subject more widely
If you always find something interesting to research, take time to organize(组织) your thinking by asking good questionsAnd remember learning more always brings more questions
1When you do some research, you should take the following steps:
(1)list what you want to know (2) choose a research subject
(3)list what you already know (4) discover new problems
A (4)(3)(2)(1)
B (1)(4)(3)(2)
C (2)(3)(1)(4)
D (3)(2)(4)(1)
2From the passage, we know
A dinosaurs appeared after human beings
B not all the dinosaurs fed on meat
C dinosaurs lived on the earth for 65 million years
D dinosaurs lived warm season
3What does Armed with your list of questions mean?
A Putting your list of questions under your arm
B Discussing your questions with your classmates
C Writing down your list of questions
D Taking your list of questions with you
4The best title(标题) for this passage is
A Discovering Dinosaurs
B Asking Good Questions
C Finding Subjects
D Learning Steps

【答案】

1C

2B

3D

4B

【解析】

1细节理解题,文章里面讲了4个步骤,记下探究的主题、想想已知的、确定探究的细节、发现新问题。故选C

2细节理解题:由文中的:Some dinosaurs fed on() plants, some on meat.可知有些恐龙吃草,有些吃肉。故B正确。

3词义猜测题:句意:Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your researchArmed with your list of questions你可以去附近的图书馆或是电脑上开始你的探究。可以推测出其含义是带着问题去探究。故选D

4主旨大意题:由第一段的:When you are curious(好奇的)about something and want to know more about it you can use the way of asking questions.(当你感到好奇并想了解时,你可以用这种方式提问)和最后一段的句: take time to organize(组织)your thinking by asking good questions.(为了提出好的问题,花时间整理自己的思路)可知选B Asking Good Questions(提好的问题)

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A
One day Jack's wife was cleaning out a closet(壁橱). “Look at all these umbrellas,”she said to Jack. “There are eight and they are all broken."“I'll take them to the umbrella shop and have them mended,”Jack said. Jack took the eight umbrellas to the shop and left them there. “They'll be ready tomorrow,” the shopkeeper said.
That evening Jack went home from the office by bus as usual. He sat next to an old woman. She had an umbrella on the floor near her. When the bus reached his stop, he picked up her umbrella and stood up. “Hey!”the woman said. “That's my umbrella!”
“I'm sorry,” Jack said, and at the same time he gave the umbrella to her. “I wasn't thinking. Please excuse me.”
The next day he got back the umbrellas from the umbrella shop and got on the bus. As he sat down, a voice behind him said, “You certainly have a successful day!”He turned around and saw the woman whose umbrella had almost been taken by him the day before.
(1)Jack's wife found umbrellas in the closet.
A.eight broken
B.broken eight
C.eight new
D.new eight
(2) had the broken umbrellas mended in the umbrella shop.
A.Jack's wife
B.Jack
C.The shopkeeper
D.The old woman
(3)That evening the old woman's umbrella was almost taken by .
A.the shopkeeper
B.Jack's wife
C.Jack
D.the driver
(4)The next day Jack saw the woman .
A.in the shop
B.at home
C.on the train
D.on the bus
(5)Which of the following is True?
A.Jack had an umbrella shop.
B.The woman's umbrella was Jack's.
C.The woman thought Jack was a thief.
D.Jack bought eight umbrellas from the shop again.

【题目】阅读短文,下列问题
D
Pupils spend more time at school than they spend with their parents. So communication (变流) between them can be difficult. Parents spend the whole day on work and they come home in the evening. Then they hardly talk with or pay attention to (注意) their children. And it is worse (更不好的) if parents work in another town. Parents and children only spend weekends together. This is bad because we know how important communication is to people, especially (尤其) to children. To grow up healthily, children need to learn to communicate. That is why I think school is more important in forming (塑造) children's characters.
First, school is a place where children can learn how to read and write. They can have good conversations and learn good manners from teachers. School is also the place where they can meet other pupils and learn how to communicate with others.
Second, children can find out what it means to work in a team every day. Teachers show children how important it is to get information. The things children learn at school help them make important decisions in later life.
School has responsibility(责任)for children's future. So teachers should work as hard as they can.
(1)The writer mainly tells us_____.
A.Pupils spend more time at school than with their parents.
B.Parents and children only spend weekends together.
C.School has a great influence (影响) on children.
D.It's bad that parents spend less time with their children.
(2)Why do few parents talk with their children on weekdays?
A.Because they don't want to stay at home.
B.Because they have few things to talk about.
C.Because they have little time to talk with their children.
D.Because they would like to stay alone.
(3)Which can NOT support the writer's opinion. "school is more important in forming children's characters"?
A.Children can learn good manners from teachers.
B.Teachers know more than parents.
C.The things children learn at school help them make important decisions in later life.
D.Teachers and schoolmates can help children learn how to work in a team.
(4)Which of the following is TRUE?
A.Parents show children how important it is to get information.
B.It can be difficult for parents and children to communicate,
C.Family has responsibility for children's future.
D.Children should work as hard as they can at school.
(5)Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.Communication is important to pupils.
B.At school children can learn different kinds of skills.
C.Children can learn good manners from parents.
D.School has responsibility for children's future.

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。
In every country, there are thousands of people who want to help outMany join organizations run (管理) by their governments, for example, the Peace Corps in the United States and Voluntary Service Overseas in BritainSince the powerful (猛烈的) earthquake took place in Sichuan, more than 200 thousand volunteers across China have been helping there! They do all kinds of work or come up with ways to help improve lifeSome offer their professional skills for freeOthers have no qualifications (资历), but they love to work hard to help
One of the most famous volunteers in the world was Mother TeresA She could be the best volunteer because she gave her life to helping the poorest people of CalcuttA
Now more and more teenagers actively look for volunteering opportunities, tooThey volunteer because they think it will be fun or they will learn somethingThey also like the idea of being helpful to others, even if it is just handing out books for the teacherAs they get older, these reasons are still the same, but there are other important reasons for volunteering such as learning on-the-job, getting work experience, and improving their social life
All volunteers bring joy to the people they help in so many waysThey might read books to the blind, fix up broken homes, find ways to get water for villagesCould you be a volunteer? What kind of volunteer work could you do? There is someone in the world who needs you
1The underlined word those in the passage means __
A the homeless
B the sick
C the poor
D the kids
2What is NOT the reason for teenagers to be volunteers according to the passage?
A They want to make more friends
B They want to be helpful
C It helps them get work experience
D It can improve their social life
3Which of the following is true according to the passage?
A Volunteers need qualifications
B Volunteers offer their help without any pay
C Young kids can’t be volunteers
D Some volunteers bring joy to others
4What is the main idea of this passage?
A The world needs volunteers
B Mother Teresa was a great volunteer
C Volunteers do all kinds of work
D There are different ways of volunteering

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网