题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
A
One day Jack's wife was cleaning out a closet(壁橱). “Look at all these umbrellas,”she said to Jack. “There are eight and they are all broken."“I'll take them to the umbrella shop and have them mended,”Jack said. Jack took the eight umbrellas to the shop and left them there. “They'll be ready tomorrow,” the shopkeeper said.
That evening Jack went home from the office by bus as usual. He sat next to an old woman. She had an umbrella on the floor near her. When the bus reached his stop, he picked up her umbrella and stood up. “Hey!”the woman said. “That's my umbrella!”
“I'm sorry,” Jack said, and at the same time he gave the umbrella to her. “I wasn't thinking. Please excuse me.”
The next day he got back the umbrellas from the umbrella shop and got on the bus. As he sat down, a voice behind him said, “You certainly have a successful day!”He turned around and saw the woman whose umbrella had almost been taken by him the day before.
(1)Jack's wife found umbrellas in the closet.
A.eight broken
B.broken eight
C.eight new
D.new eight
(2) had the broken umbrellas mended in the umbrella shop.
A.Jack's wife
B.Jack
C.The shopkeeper
D.The old woman
(3)That evening the old woman's umbrella was almost taken by .
A.the shopkeeper
B.Jack's wife
C.Jack
D.the driver
(4)The next day Jack saw the woman .
A.in the shop
B.at home
C.on the train
D.on the bus
(5)Which of the following is True?
A.Jack had an umbrella shop.
B.The woman's umbrella was Jack's.
C.The woman thought Jack was a thief.
D.Jack bought eight umbrellas from the shop again.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)D
(5)C
【解析】有一天杰克的妻子打扫壁橱,找出了八把伞,但是它们都坏了。于是杰克把这些破伞带到店里去找人修理。店主告诉他第二天能修好,杰克就把伞放在店里离开了。杰克在下班途中坐在公交车上误把一位老太太的伞当成自己的伞拿了起来,从而发生了一系列有趣的故事。
(1)A 由第一段中的“Thereare eight and they are all broken.”可知答案。
(2)B 由第一段中的“I'll take them to the umbrella shop and have themmended,” Jack said.可知答案。
(3)C 由第二段中的When the bus reached his stop, he picked up herumbrella and stood up. “Hey!” the woman said. “That's my umbrella!”可知答案。
(4)D 由第四段Thenext day he got back the umbrellas from the umbrella shop and got on the bus...可知答案。
(5)C 由第四段中的“Youcertainly have a successful day!”He turned around and saw the woman whoseumbrella had almost been taken by him the day before.可知,杰克因为差点错拿了那位老妇人的伞而被她误以为是小偷。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。
When you’re curious(好奇的) about something, and want to know more about it, you can use the way of asking questionsAsking questions is the first step to make discoveries and find interesting answersThe steps below can guide you during the research
Step1 On a note card or piece of paper, write down the subject that you are interested inJust get the main idea downFor example, you might write: Discover more about dinosaurs
Step2 Next, stop and think for a moment about what you already know about your subjectList what you already know like the sentences below:
(1)Dinosaurs lived long before human beings appeareD
(2)Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years
(3)Some dinosaurs fed on() plants, some on meat
Step3 What can you do with what you want to learn? By asking questionsOn your paper, start writing down questions about the dinosaurs as you think of them:
(1)What’s the best weather for dinosaurs to live in?
(2)How many kinds of dinosaurs are there?
(3)Have dinosaurs really disappeared?
Step4 Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your researchAs you learn more about your subject, you’ll probably discover some new questionsFor example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years agoWhy? What happened? Asking new questions can help you research your subject more widely
If you always find something interesting to research, take time to organize(组织) your thinking by asking good questionsAnd remember learning more always brings more questions
1When you do some research, you should take the following steps:
(1)list what you want to know (2) choose a research subject
(3)list what you already know (4) discover new problems
A (4)(3)(2)(1)
B (1)(4)(3)(2)
C (2)(3)(1)(4)
D (3)(2)(4)(1)
2From the passage, we know
A dinosaurs appeared after human beings
B not all the dinosaurs fed on meat
C dinosaurs lived on the earth for 65 million years
D dinosaurs lived warm season
3What does Armed with your list of questions mean?
A Putting your list of questions under your arm
B Discussing your questions with your classmates
C Writing down your list of questions
D Taking your list of questions with you
4The best title(标题) for this passage is
A Discovering Dinosaurs
B Asking Good Questions
C Finding Subjects
D Learning Steps

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网