题目内容
【题目】
![]()
An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation (手术) could save him now and there was no one to lend them the money.
When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle (奇迹) can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.
“What do you want?” asked the salesman. “It’s for my little brother,” the girl answered. “He’s really, really sick and I want to buy a miracle.” “Pardon?” said the salesman.
“My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?” “We don’t sell a miracle here, child. I’m sorry,” the salesman said with a smile.
“If it isn’t enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”
A well-dressed man heard it and asked, “What kind of miracle does your brother need?”
“I don’t know,” she answered with her eyes foil of tears. “He’s really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can’t pay for it, so I have brought all my money.”
“How much do you have?” asked the man. “$1.11, but I can try and get some more,” she answered.
“Well, what luck,” smiled the man. “$1.11, the price of a miracle for little brothers.”
He took up the girl’s hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let’s see if I have the kind of miracle you need.”
That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasn’t long before Andrew was home again.
How much did the miracle cost?
【1】What was the trouble with the little girl’s family?
A.Her parents couldn’t send her to school.B.Her little brother was seriously ill.
C.Her father lost his job and had no money.D.Nothing could save her little brother.
【2】In the eyes of the little girl, a miracle might be ________.
A.something interestingB.something beautiful
C.some wonderful medicineD.some delicious
【3】The little girl said again and again “…I can try and get some more.” That shows ________.
A.there was no need to worry about moneyB.she hoped she wouldn’t be refused
C.she was old enough to make some moneyD.she thought money was easy to get
【4】What made the miracle happen?
A.The girl’s love for her brother.B.The girl’s money.
C.The medicine in the drugstore.D.The kind salesman.
【5】From the passage we can infer (推断) that ________.
A.the little girl is lovely but not so clever
B.the little girl’s brother had the operation at home
C.the little girl’s brother finally became an engineer
D.the doctor didn’t ask the girl’s parents for any pay
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
这篇短文讲述了一个小女孩的弟弟病得很严重,而家里支付不起治疗的手术费。当她听说只有奇迹才能救弟弟时,她拿着自己所有的钱到药店去买奇迹。她说不管多少钱只要能救弟弟就行。她的行为感动了一位著名的医生,他帮小女孩的弟弟免费做了手术,创造了奇迹。
【1】细节理解题。根据文中内容All she knew was that he was very sick and they had no money.她所知道的就是他病得很厉害,而且他们没有钱,故选B。
【2】判断推理题。由文章内容得知,小女孩拿着钱到药店去买奇迹,认为那可以救弟弟;所以此题选C,在小女孩眼中,奇迹是一种神奇的药。
【3】判断推理题。根据文章描述,小女孩把她所有的钱都拿来了,她之所以说可以拿更多的钱来,是因为怕被拒绝,故选B
【4】判断推理题。根据文中内容,后来一位非常有名的医生成功的给小女孩的弟弟动了手术,所以是小女孩对弟弟的爱感动了医生,创造了奇迹,故选A。
【5】推理判断题。从文中得知,小女孩家里没有钱给弟弟动手术, 医生因为小女孩对弟弟的爱而给小女孩弟弟动手术,创造了奇迹,由此可以推断医生没有向女孩的父母要报酬,故选D。