题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
Clowning Around
![]()
Its almost time for the summer holidays. The thought of sunshine,no school or homework and traveling around are in everyone s mind. However, a lot of teenagers stay at home during the summer holidays. If you dont have any plans this summer and want to team something cool and fun,why don t you try a circus(杂技)skill? There are plenty of skills that are easy to team with a bit of practice.
Hula hooping is a good choice because it s a fun way to keep fit Once you ve teamed how to keep the hoop moving around your waist, you can try around your arms,legs and even neck!
Or how about juggling? This is a skill that takes a little bit of practice regularly. If you master the basics,there are lots of simple tricks that look exciting.
Most juggling beginners start with three soft balls. You can throw and catch them so that one is always in the air and the others in your hands. After perfecting this skill,you can add more balls. Some people can juggle up to ten balls.
To people who don t like the sound of hula hooping,perhaps diabolo is more suitable. This looks like two plastic cones(圆锥体)joined together at the tips placed on a piece of string held by the player. You can spin,throw and catch the diabolo to show off some interesting but simple tricks.
All of these are exciting to try. Most of the equipment(装备)can b found in toy shops or some websites on the Internet Most cities will have a circus club for teenagers to try out the different tricks and they even offer workshops to teach the skills properly and safely. Once you find the skill for you,I m sure you It be practicing all summer long,eager to impress your classmates when September comes around again.
【1】 Do a lot of teenagers stay at home during summer holidays?
【2】 Why is hula hooping a good choice?
【3】 What do most juggling beginners start with?
【4】 Where can most of the equipment be found?
【5】What does the passage mainly talk about?
【答案】
【1】Yes. / Yes, they do.
【2】Because it’s a fun way to keep fit.
【3】3 soft balls.
【4】In toy shops or some websites on the Internet.
【5】Tricks/ Circus skills for teenagers / Activities for teenagers to learn circus skills (during summer holidays).
【解析】
试题分析:此篇文章主要介绍的是青少年们在暑假期间,怎样学习一些马戏团的技能。
【1】细节理解题。根据However, a lot of teenagers stay at home during the summer holidays.可知在暑假期间,大量的青少年们都呆在家里。故回答为:Yes. / Yes, they do.。
【2】细节理解题。根据Hula hooping is a good choice because it s a fun way to keep fit可知哗啦圈是一个好的选择因为它是保持健康的一种有趣的方式。故回答为Because it’s a fun way to keep fit.
【3】细节理解题。根据Most juggling beginners start with three soft balls.可知最初学习杂耍的开始的时候是用三个软球。故回答为3 soft balls.
【4】细节理解题。根据Most of the equipment(装备)can be found in toy shops or
some websites on the Internet可知大部分的设备可以在玩具店找到或互联网上的一些网站可以找到。根据句意,故回答为In toy shops or some websites on the Internet.
【5】综合理解题。此篇文章主要介绍的是青少年们在暑假期间,怎样学习一些马戏团的技能。根据句意,故回答为Tricks/ Circus skills for teenagers / Activities for teenagers to learn circus skills (during summer holidays).