题目内容
【题目】 In the age of “Internet+”, more and more electronic products and Apps have changed people’s lifestyles in many ways , such as reading habits and sports events.
Electronic Reading
Instead of reading paper books, more people like to use electronic devices (设备) to read in China now. The reading time spent on them is getting longer. ChartⅠshows different reading time from a survey. However, even though people spend much time on e-books, the traditional paper books are still popular among readers. Research has shown that readers remember more information from paper books than e-books.
![]()
Electronic Sports
Just like soccer, basketball and baseball, e-sports has become very popular around the world. E-sports is more than just children playing games in their bedrooms. In e-sports, teams of gamers play electronic games in front of many people and compete. And they need to put in a lot of hard work and training to play well.
![]()
In fact, e-products play an important role in our daily life. They have not only changed our life but also made the world colorful. Each coin has its two sides. As teenagers, if we put the e-products into good use, they can add more fun to our life and become good helpers to our study.
【1】More people like to read paper books in China now, don't they?
____________________________________________________
【2】Why are the paper books still popular among readers?
____________________________________________________
【3】How much more reading time is spent on wechat than that on newspaper per person per day?
____________________________________________________
【4】How can people play in sports well?
____________________________________________________
【5】Which is sport is the most popular one according to a Chart Ⅱ?
____________________________________________________
【6】What benefits have the products brought to the people?
____________________________________________________
【7】What does the sentence each coin has its two sides mean in the passage?
____________________________________________________
【答案】
【1】No, they don’t.
【2】Because readers remember more information from paper books than e-books.
【3】13 minutes more.
【4】They can put in a lot of hard work and training to play well.
【5】The League of Legends.
【6】They have not only changed our life but also made the world colorful.
【7】Everything has its good side and bad side as well.
【解析】
文章介绍了现在人们读电子书比纸质的书时间长,但是纸质的书仍然受欢迎,因为人们认为读纸质的书比电子书能得到更多的信息;图表二是介绍的电子运动的情况;作为青少年,如果能把电子产品利用好,它让我们的生活更有趣,对我们的学习也有帮助。
【1】根据Instead of reading paper books, more people like to use electronic devices (设备) to read in China now可知不是更多的人喜欢纸质的书;故答案是No, they don’t。
【2】根据Research has shown that readers remember more information from paper books than e-books因为人们能记住更多的信息;故答案是Because readers remember more information from paper books than e-books。
【3】根据Chart I 图表信息进行计算可知,每天微信阅读的时间要比纸质阅读的时间多13分钟;故答案是13 minutes more。
【4】根据And they need to put in a lot of hard work and training to play well可知需要努力工作和训练;故答案是They can put in a lot of hard work and training to play well。
【5】根据Chart II 图表柱状信息可知最受欢迎的电竞游戏是The League of Legends;故答案是The League of Legends。
【6】根据They have not only changed our life but also made the world colorful.可知是不仅改变了我们的生活,也使我们的生活丰富多彩;故答案是They have not only changed our life but also made the world colorful。
【7】根据Each coin has its two sides. 上下文可知其意思是任何事物都有利弊两面性。故答案是Everything has its good side and bad side as well。