题目内容

【题目】

Hi Sam! Sorry I haven’t emailed recently— I’ve been revising for my exams. I have finished them now and I have got some time to relax and some money to spend on going out. Last weekend, I went to see a great film called Yes Man. If you haven’t seen it, you must go! Jim Carrey plays the main character and it’s very funny--and also quite encouraging. It’s based on a book by Danny Wallace which is also called Yes Man. I read the book a few months ago and that’shilarious, too – I really laughed out loud!

The book is a true story about what happens to the writer, Danny. Basically, he found that he was doing nothing all the time, just worrying about things and complaining about his life. He wasn’t seeing his friends much, so he was lonely and bored. Then one day, he was on a bus in London when he sat down next to a man. The man was a stranger, but they started talking. Danny told him about his boring life and the man just gave him three words: ‘Say “yes” more.’ And for Danny this was a turning point in his life. Those three words influenced everything he did. At that moment, he made a decision: ‘I will say “yes” to everything!’ And he wrote a book about what happened to him in the next year or so. Three years later, the book was made into a hit film.

The film is based on the book although there are some differences. First, it’s set in the US instead of England. Secondly, the main character is based on Danny, but he called Carl in the film. And what’s more, he doesn’t meet a man on a bus. His turning point comes when he goes to a self-help class and they advise him to say “yes” more.

In the film, Carl succeeds in changing his life and doing lots of crazy things: he has flying lessons, he learns to speak Korean and he rides a motorbike with no clothes on! The storyline isn’t very strong. It’s quite weak, I suppose, but all Carl’s stories are very interesting— especially because Jim Carrey is a very funny actor.

I’m really interested in the film because there’s a serious message, too. I believe in making the most of life and I’ve decided I’m going to be more positive. I’ve decided I’m not going to stay at home so much. I’m going to do more things, see my friends more and everything. Actually, that’s why I’m emailing you! It would be great if we could meet up soon. Let me know when you are free.

All the best, Adam

1The underlined wordhilariousin Paragraph1 most probably means _____.

A. simple B. helpful C. humorous D. meaningful

2In Paragraph 3, there are_____ differences mentioned between the book and the film.

A. two B. three C. four D. five

3Adam wrote this email mainly _____.

A. to talk about what he was doing recently

B. to introduce the book Yes Manwritten by Danny to Sam

C. to advise Sam to watch the film Yes Man made in US

D. to talk about why and how he wants to change his life

4From the email we can infer (推断) that _____.

A. Sam will love Yes Man as much as Adam does

B. Yes Man must be the most popular book in the US

C. Adam used to stay at home a lot before seeing Yes Man

D. Jim Carrey is now a very funny actor because of Yes Man

【答案】

1C

2B

3D

4C

【解析】试题分析:本文叙述了作者看了电影YES MAN而受到启发从而想改变自己的生活。

1C细节理解题。Hilarious是令人捧腹的;非常滑稽的;喜不自禁的意思,故选C

2B细节理解题。根据The film is based on the book although there are some differences,提到了三点不同,故选B

3D细节理解题。根据I believe in making the most of life and I’ve decided I’m going to be more positive. I’ve decided I’m not going to stay at home so much. I’m going to do more things, see my friends more and everything. Actually, that’s why I’m emailing you!故选D

4C 细节理解题。根据I’ve decided I’m not going to stay at home so much.故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Look at the cat on the left. Find anything strange?

In 1961, a man found a strange cat on his farm in Scotland. The cat’s ears were folded折着的), bent弯曲)forward, on its head. In fact, this was a new kind of cat. People named it the “Scottish Fold”.

The Scottish Fold has a round head and big eyes. Its neck and legs are short. They make it look very lovely. Interestingly, all the Scottish Folds are born with straight and unfolded ears. And when they are growing up day by day, some cats’ ears will begin to fold. So, the Scottish Fold comes in two types: folded ears and straight ears.

There is a nickname(昵称)for the Scottish Fold. It is the “Messenger(信使)of Peace”. Why? Because the Folds can get along well with other cats. They are sweet and friendly animals. And unlike some other cats, they can even get along well with dogs! In many different places, for example, at a noisy house or in a cat show, you can see them playing with other animals happily.

Well, when you come to a new school, do you think it’s difficult to feel comfortable in the new place? Perhaps you can learn from the Scottish Fold, which is always sweet and friendly to others.

【1】The Scottish Fold .

A. is born with folded ears B. always has folded ears

C. is born with straight ears D. always has straight ears

【2】What does the Scottish Fold look like?

A. It has small eyes.

B. Its neck and legs are long.

C. It has a round head and big eyes.

D. It doesn’t look very lovely.

【3】Why do people name the Folds “Messenger of Peace”?

A. Because their ears are folded.

B. Because they look very cute.

C. Because they can stay at a noisy house or in a cat show.

D. Because they are sweet and friendly animals.

【4】According(根据)to the passage, what is the writer’s advice to us when we are in a new environment?

A. We should have a nickname.

B. We should learn from the cats.

C. We should always be sweet and friendly to others.

D. We should get along well with dogs.

【题目】Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius, whose birthday was September 28. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his contribution to the education today.

Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didnt give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.

Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.

Today, people still follow Confucius lessons. He told us that we all have something worthy to be learned. When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them.

He also taught us that thinking is very important in study. All study but no thinking makes people puzzled (困惑的). All thinking but no study makes people lazy.

Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. A person should be strict with himself, but be kind to others. he said.

请根据短文内容,选择最佳选项。(每小题1分)

【1】Today we still remember Confucius mainly because___________.

A. he lived a poor life in his childhood

B. he had wise thoughts and great views about education

C. he traveled with his students from state to state

D. he lived during the Spring and Autumn Period

【2】Confucius learned music, history, poetry and sports __________as a child.

A. by teaching himself at home

B. with the help of his mother

C. by going to school

D. by visiting many famous teachers

【3】The underlined word noble in Paragraph 3 has the closest meaning to __________.

A. poor B. bright C. wealthy D. cute

【4】he correct order of the following statements is __________.

Confucius worked to help his mother as a child.

Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.

Confucius father died.

Confucius started the first public school in Chinese history.

A. B. C. D.

【5】Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. All study but no thinking makes people puzzled.

B. No one has something worthy to be learned.

C. All thinking but no study makes people lazy.

D. A person should be strict with himself, but be kind to others.

【题目】

There are many ways you can save money at the supermarket . Here are some of the best:

▲ Make a list and follow it.

The list is about your needs: the notebooks you’re out of and the food you need for daily meals. When you buy the things that are not on the list, you are wasting your money.

▲Compare the prices.

The biggest package isn’t always the cheapest. Sometimes it is cheaper to buy in bulk*. So it’s useful for you to compare the prices.

Ditch the basket or cart.

If you’re going to the supermarket just to pick up milk and bread, don’t use a basket. Baskets let people to buy more. Only use a basket or a shopping cart if it’s really necessary.

▲Make one large trip instead of several small ones.

Each time you enter the supermarket, you get another chance to spend. By reducing the times of your trips, you’re saving both time and money.

▲Shop when you are full.

If you go to the supermarket for milk on a Sunday morning without eating breakfast, you are likely to come home with bread, sandwiches and orange juice.

1How many ways are mentioned to save money at the supermarket ?

A. four B. five C. six D. seven

2The underlined word “ditch” in the third tip means “______ ” in Chinese .

A. 使用 B. 出售 C. 丢弃,不使用 D. 冲洗

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A. You should make a list before going to the supermarket.

B. Sometimes the bulk items are cheaper than the biggest package.

C. Reducing your shopping times can help you save both time and money

D. You should shop when you are hungry.

4What is the passage mainly about ?

A. Shopping tips about saving money at the supermarket.

B. Compare the prices when you are shopping.

C. Make a list before you shop.

D. Shop when you are full.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网