题目内容
【题目】 Sitienei, a 90-year-old Kenyan grandmother, has become the world’s oldest primary school student. She is studying at the local primary school to learn to read and write. She is from a small_________ in Kenyan. She has spent most of her life_________ as a midwife (接生婆), helping women to give birth to babies. She wants to pass on her midwife skills to the young. She said she didn’t have a chance to go to school when she was_________. So she wants all the children in her village to_________.
The head teacher at the school said, “I’m proud_________ her. She is loved by every student. They all want to learn and play with_________.” He also said, “She is doing well considering her_________. I can say I have seen a big difference in this school_________ she came.”
Sitienei often said, “I want to tell children,_________ girls in poor areas, that__________ will be your wealth.” She added, “With education, you can be whatever you want to be — a doctor, a teacher, a scientist, and so on.”
【1】A.cityB.villageC.town
【2】A.readingB.writingC.working
【3】A.youngB.oldC.free
【4】A.studyB.workC.leave
【5】A.forB.withC.of
【6】A.herB.meC.you
【7】A.chanceB.ageC.skills
【8】A.afterB.whenC.since
【9】A.naturallyB.especiallyC.luckily
【10】A.friendshipB.futureC.education
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【5】C
【6】A
【7】B
【8】C
【9】B
【10】C
【解析】
这篇短文主要讲述可一位90岁的老奶奶,走进学校当一名学生的故事,从文中可以知道老奶奶的好学,让这所学校也有了很大的改变,她用自己的言行这能的影响到了孩子们。
【1】句意:她来自肯尼亚的一个小村庄。
city城市;根据下文“village村庄;own拥有。She said she didn’t have a chance to go to school when she was____3____. So she wants all the children in her village to____4____.”可知,此处是“她来自肯尼亚的一个小村庄”。根据题意,故选B。
【2】句意:她一生中大部分时间都在做接生婆,帮助妇女生孩子。
reading读书;writing获胜;working工作。spend+时间+doing sth.表示“花费时间做某事”;短语work as…表示“作为……工作”。根据题意,故选C。
【3】句意:她说她年轻时没有机会上学。
young年轻的; old旧的;free自由的。根据下文“So she wants all the children in her village to____4____.”可知上文是“她说她年轻时没有机会上学”,此处是“当她年轻的时候”。根据题意,故选A。
【4】句意:所以她想让全村的孩子都学习。
study学习; work工作;leave离开。根据上文“She said she didn’t have a chance to go to school when she was____3____.”可知下文是“她想让全村的孩子都学习”,根据题意,故选A。
【5】句意:学校的校长说:“我为她感到骄傲。每个学生都爱她。
for为了; with带有; of……的。短语be proud of…表示“以……为骄傲”。根据题意,故选C。
【6】句意:他们都想和她一起学习和玩。
her她,宾格; me我,宾格; you你,宾格。根据上文“She is loved by every student.”可知下文是“他们都想和她一起学习和玩”。短语play with sb.表示“和她一起玩”。此处用she的宾格her。根据题意,故选A。
【7】句意:他还说:“考虑到她的年龄,她做得很好。”
chance机会;age年龄; skills技能。根据上文“The head teacher at the school said, “I’m proud____5____ her. She is loved by every student. They all want to learn and play with____6____.”可知,此处是“考虑到她的年龄,她做得很好”。此处是说“考虑到她的年龄”。故选B。
【8】句意:我可以说,她来的时候,我在这所学校看到了很大的不同。
after在……之后;when当……时候;since自从。根据上文“I can say I have seen a big difference in this school”可知,下文是“当……的时候”,此处用when来引导。根据题意,故选C。
【9】句意:Sitienei经常说“我想告诉孩子们,特别是贫困地区的女孩,教育将是你们的财富。
naturally自然地;especially尤其,特殊; luckily幸运地。根据下文“girls in poor areas, that_____10_____ will be your wealth.”可知此处是“尤其是对女孩们来说”。根据题意,故选B。
【10】句意:Sitienei经常说“我想告诉孩子们,特别是贫困地区的女孩,教育将是你们的财富。
Friendship友情;future未来; education教育。根据下文“She added, “With education, you can be whatever you want to be — a doctor, a teacher, a scientist, and so on.””可知,此处是“教育将是你们的财富”。根据题意,故选C。
解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第4小题,先确定选项的意思,study学习; work工作;leave离开。根据上文“She said she didn’t have a chance to go to school when she was____3____.”可知下文是“她想让全村的孩子都学习”,根据题意,故选A。
【题目】 Alice Brown took part in her school’s Japanese Speaking Competition and won first place. The prize for the winner was a free trip to Japan. Alice’s school booked (预订) the air ticket for her. Please check the following chart for related information.
Booking information Airline: AIR CHINA Booking date: January 10th, 2019 Class: Business class The total cost: 15,312 |
Flight (航班) information Leaving from: Beijing Capital International Airport Arriving at: Tokyo Haneda Airport Flight number: CA 167 Leaving date: January 16th, 2019 Leaving time: 11:55 a.m. (China Standard Time) Arriving time: 4:10 p.m. (Japan Standard Time) Leaving from: Osaka Kansai International Airport Arriving at: Beijing Capital International Airport Flight number: CA 162 Leaving date: January 29th, 2019 Leaving time: 9:00 a.m. (Japan Standard Time) Arriving time: 11:20 a.m. (China Standard Time) |
▲ ★ In-flight health care ★ In-flight movies and music ★ In-flight meals and drinks |
Note: Please take your passport and ID card and make sure they are valid (有效的). Business class passengers may check in two pieces of baggage for free, each weighing up to 32kg. |
【1】How long did Alice stay in Japan?
A.For about one week.B.For about half a month.
C.For about three weeks.D.For about one month.
【2】What can be put in ▲ ?
A.Flight speedB.Flight safety
C.Flight experienceD.Flight cancellation
【3】Alice could check in baggage, weighing at most________, for free.
A.16kgB.32kgC.64kgD.128kg
【4】Which of the following is TRUE?
A.Alice bought the ticket by herself.
B.The trip cost 15,312 dollars in total.
C.It took Alice two hours to return to Beijing.
D.Passengers should take valid passports when boarding the plane.