题目内容

【题目】All over the world, people enjoy sports. Sports are good for people’s health. Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets to watch in front of them.

Sports change with the seasons. People play different games in different seasons. Sometimes they play inside the room. Sometimes they play outside. We can find sports here and there. Some sports are rather interesting and people everywhere like them. Football, for example, is very popular in the world. People from different countries cannot understand each other, but after a game they often become very friendly to each other.

1Sports are good for ____.

A.the playersB.people’s health

C.the coachesD.people who like sports

2If you like sports, you can ____.

A.buy tickets to see the games

B.see the games on TV

C.see the games on the Internet

D.A, B and C

3People play ____ in different seasons.

A.the same gameB.different games

C.any gamesD.all kinds of games

4____ is very popular in the world.

A.Table tennisB.Baseball

C.FootballD.Skating

5From this passage we can see that ____ can become very friendly.

A.people from different countries all

B.people from the same country

C.friends

D.after a game people from different countries

【答案】

1B

2D

3B

4C

5D

【解析】

试题这篇短文主要介绍了遍及全世界的人们都喜欢运动,运动对人们的身体有好处。运动也随着季节而改变。人们在不同的季节做不同的运动。运动也能增进友谊。

1】细节理解题。根据短文第一段“Sports are good for people’s health.体育运动有益于人们的健康。,故选B

2】细节理解题。根据第一段“Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets to watch in front of them.”,可知如果你喜欢运动你可以通过许多的渠道去看,故选D

3】细节理解题。根据第二段“Sports change with the seasons. People play different games in different seasons.体育运动随着季节的变化而变化。人们在不同的季节玩不同的游戏。,故选B

4】细节理解题。根据第二段“Football, for example, is very popular in the world”,可知足球在世界上是受欢迎的,故选C.

5】归纳理解题。根据第二段“People from different countries cannot understand each other, but after a game they often become very friendly to each other.”可知来自不同国家的人在比赛后会变得对彼此友好,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读填空 阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项,把答案写在答题卷相应的空格中.

Can you imagine a world without the InternetIt's surprising to think about it.

1This is the second highest number of users in the world after the United States.Today,66% of Chinese "netizens (网民)" are teenagers."They spend about thirteen hours every week online," said Qian Hulin,an Internet expert.Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said about 14% of Chinese netizens are teens 2

The main reasons why teenagers surf the Web are to search for information, to communicate with others and to have fun.3And surfing the Web can help students with their homework and widen their knowledge

Li Dong, a teacher at No. 41 Middle School in Shijiazhuang, likes her students to use the Internet.When we talk in class, students who surf the Net usually know more background information than the others.4she said.

In addition,people can use the Internet to write letters or stories and send emails.Many teens keep in touch with their friends online5

AThey often lasted over ten hours to play online games

BOn the Internet,teenagers can find out almost anything

CIt is cheaper than phoning somebody far away and also much quicker

DNow,China has more than 162 million Internet users,according to the China Internet Network Information Centre

ESo sometimes I even bring my English lessons to the computer room

【题目】 Once upon a timethere lived a girl in ancient China named MulanMulan's father used to be a generalHe was too old to fightbut not too old to____ Mulan how to ride a horse and use a sword(剑). Girls usually did not learn these____ But Mulan's father believed everyone should know how to__ even girls

One day the emperor sent soldiers to Mulan's villageThe war was comingMen were ____for the army the leader of the soldiers put up a list of names in the village square Each name meant one man from each family

Mulan saw her father's name on the list She knew her father couldn't fight in a war Mulan's brother was a young child There was____ Mulan who could take her father's place But the army did not lake girls as fighting men

Quietly the next morning Mulan stole her father's armor (盔甲). She dressed up herself as a____The soldiers accepted"him"in her____ place

Mulan was very careful over the years No one found that she was a girl When the war was overMulan received a special prize from the emperor for her___

The emperor gave her a horse and a lot of wealth!

Her family greeted her with joy Mulan dressed once again in the clothes of a woman

Two of the men who had worked with Mulan____by her home on their way home When Mulan greeted them, they could not believe their eyes.

After recalling many memories they_____believed that Mulan was a woman They spread Mulan's story across China and it inspired many young women to ride horses and use swords.

1A.giveB.provideC.learnD.teach

2A.exerciseB.meaningsC.skillsD.subjects

3A.shareB.drawC.careD.fight

4A.neededB.savedC.caughtD.beaten

5A.evenB.onlyC.stillD.else

6A.horseB.childC.generalD.man

7A.father'sB.brother'sC.mother'sD.uncle's

8A.powerB.differenceC.courageD.illness

9A.stoodB.stoppedC.coveredD.disappeared

10A.suddenlyB.confidentC.finallyD.perhaps

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网