题目内容

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 ABCD 四个选项中,选择最佳选项。

On a sunny Saturday, Jay and his friends Mike and Tony went to ride their bikes on a trail (小路). While they were sitting in a tree to take a break, Jay saw something shiny on the ________. “What's that?” he pointed it out and asked Mike and Tony.

They all jumped off the tree and went to take a closer look. They couldn’t believe what they saw — a gold money clip holding five hundred dollars.

Mike immediately shouted, “Wonderful! We can ________ the money.”

“I agree,” said Tony. “Jay saw the money. To be ________, he should get more than us. He should get three hundred dollars, and we should each get one hundred dollars.”

But Jay said, “We can’t keep the money. It isn’t ours.”

________ being so honest,” complained Tony.

“The owner should learn a lesson about walking around with that much money anyway,” added Mike.

“Let’s go home and think about this, and meet here after dinner,” said Jay.

Mike and Tony agreed. Jay kept the money and left alone. Mike and Tony rode home together. The more they talked, they came to see Jay’s ________. They also thought about how upset they would be if they lost something important.

When the three boys met again, they decided to go to the police station to turn in the money. The police officer admired them for their _______.

The next afternoon, Jay received a call asking him to go to the police station. When he got there, he learned that the money clip had been claimed (认领) and the owner wanted to _______the people who turned it in by giving one hundred dollars.

When Jay told Mike and Tony what happened, they thought about their first reactions to the money and realized that it is far better not to be a ________. And they never expected a reward, so it was a happy ending for all.

1A. treeB. groundC. bikeD. bag

2A. acceptB. spendC. returnD. divide

3A. safeB. clearC. fairD. different

4A. KeepB. StopC. TryD. Avoid

5A. pointB. worryC. purposeD. difficulty

6A. honestyB. prideC. patienceD. courage

7A. meetB. helpC. rememberD. thank

8A. finderB. giverC. keeperD. receiver

【答案】

1B

2D

3C

4B

5B

6A

7D

8C

【解析】

这篇短文主要讲述了Jay Mike Tony在小路上骑自行车,他们发现了一个装着五百美元的金夹子,最后他们考虑交给了警察。

1前文提到他们在小路上骑车然后坐在树上休息,之后文中提到他们跳下树,走近仔细看,可知 Jay 看到的一个发光的东西应该是在地面上。选项 A 译为;选项 B 译为地面;选项 C 译为自行车;选项 D 译为书包。根据题意,故选B

2后文提到“Jay saw the money, he should get three hundred dollars, and we should each get one hundred dollars” 可知 Mike Tony 想要把捡到的钱与 Jay 一起分掉。选项A 译为接受;选项 B 译为花费;选项 C 译为返回,归还;选项 D 译为分开,划分。根据文章语境判断, 故选D

3前文中提到 Tony同意 Mike 的观点, Jay 看到的钱,后文中又提到 Jay 可以得到 300 美元,Tony Mike 每人可以得到 100 美元,中间短语 to be fair 译为公平地说或公平起

见。选项 A 译为安全的;选项 B 译为清晰的;选项 C 译为公平的;选项 D 译为不同的。根据文章语境判断,根据题意,故选C

4根据前文 Jay 我们不能留着钱,因为钱不是我们的,后文Tony抱怨到说明Tony并不同意Jay的观点。选项 A 译为保留,坚持;选项 B 译为停止;选项 C 译为尝试,尽力;选项 D 译为避免。根据文章语境判断,Tony 抱怨到别那么诚实故正确答案为选项 B

故选B

5前文提到,当 Mike Tony 想把拾到的钱三个人据为己有之后,Jay 不同意,Jay 提议让小伙伴们都回到家去思考一下这件事。在回家的路上,两个小伙伴谈得越多,就越能够明白为什么 Jay 不同意他们这么做,即 Jay 的观点。短语 see one’s point 表示明白某人的观点。选项 A 译为点,观点;选项 B 译为担心;选项 C 译为目的;选项 D 译为困难。根据They also thought about how upset they would be if they lost something important.根据also可知,前面提到了担心。故选B

6前文提到他们决定去警察局归还拾到的钱,是拾金不昧。所以警察因为他们的诚实表扬了他们。文章第六段也出现了“honest”这个单词。选项 A 译为诚实;选项 B 译为骄傲;选项 C 译为耐心;选项 D 译为勇气。根据文章语境判断, 故选A

7根据前文,失主认领了丢失的钱夹。所以想感谢把钱夹送回来的人。选项 A 译为遇见,见面;选项 B 译为帮助;选项 C 译为记得;选项 D 译为感谢。根据文章语境判断,故选 D

故选D

8前文提到,当 Jay Mike Tony 说到所发生的事情时,他们回想起拾到钱之后的第一反应,都觉得还是不要做一个保留钱的人。另外根据第五段 “We can’t keep the money.”“我们不能保留这些钱也能再次证明。选项 A 译为发现者;选项 B 译为给予者;选项 C 译为保留者;选项 D 译为接受者。根据文章语境判断, 故选C

技巧一

完型在"填空"的时候,切忌用中文的"搭配"去感觉,也就是所谓三大出题技巧之一的"中文代入"。要思考英语的搭配,不要死记,要理解和搜集。

技巧二

首段首句不出题,是主旨句(2001年除外),除首句外基本每句话都要出题,首段首句没有读懂就不要做下去;

技巧三

考研完型填空里面名词、动词、形容词,这些实词的考点往往被给出明确的线索,存在于改填空的前后,对该填空进行前后联系(名词前面adj。后面从句;形容词前面adv。后面n.;动词前面主语后面宾语等等)指示,考生如果能够判断出前后的关键而又是少量的信息,可以保证题目做对

技巧四

如出现陌生的选项词汇,而我们又不认识的时候,这里注意,蒙也有技巧,一般来说选择相对简单的词汇,不要选择偏的怪的词汇。

技巧五

答案分布规律: 每篇完形填空中ABCD作为正确选项的个数各在46个之间;A作为正确选项的个数最多;没有连续三个答案都一样的情况,连续两个答案都一样的情况为03个; 在五个一组的答案中,最少要出现三个字母作为正确的选项;

练习册系列答案
相关题目

【题目】A spacesuit is much more than a set of clothes astronauts wear on spacewalks. A full spacesuit is really a one-person spacecraft. The spacesuit protects the astronaut from the dangers of being outside in space.

Spacesuits help astronauts in several ways. Spacewalking astronauts face different temperatures. Around the earth, conditions in space can be as cold as around -156 . In the sunlight, they can be as hot as 121 . A spacesuit protects astronauts from those extreme temperatures.

Spacesuits also provide astronauts with O2 to breathe while they are in the space. They contain water to drink during spacewalks. They protect astronauts from being hit by a small object in space. It may not sound very dangerous, but when even the small object is moving many times faster than a bullet, it can cause injury. Spacesuits also protect astronauts from radiation(辐射) in space. The suits even have parts to protect astronauts’ eyes from the bright sunlight.

The spacesuit includes several pieces. The body equipment covers the astronaut’s body. The arm equipment covers the arms and connects to the gloves. The helmet (头盔) and another equipment are designed to protect the astronaut’s head while still allowing him or her to see as much as possible. The Lower equipment covers the astronaut’s legs and feet. These parts have different functions(功能), from keeping O2 within the spacesuit to protecting from being hit.

Under the spacesuit, astronauts wear a set of cooling equipment. Tubes (管子) are put into this tight-fitting piece of clothing that covers the whole body except for the head, hands and feet.

Water moves through these tubes to keep the astronaut cool during the spacewalk. On the back of the spacesuit is a backpack. This backpack provides the O2 that astronauts breathe during a spacewalk. It also takes CO2 away. The backpack also provides electricity for the suit. A fan moves the O2 through the spacesuit and life support systems, and a water tank holds the cooling water that moves through the cooling device.

Another device called the Simplified Aid for Extravehicular Activity Rescue, or SAFER is necessary. If an astronaut became separated from the space station, he or she could use SAFER to fly back.

1What does a spacesuit provide according to the passage?

A. CO2.B. Food.C. Radiation.D. Electricity.

2What can we learn from the passage?

A. A small object hurts a little to astronauts in space.

B. SAFER helps astronauts return to the space station.

C. A spacesuit is just a kind of clothes to wear in space.

D. An astronauts needs to wear the spacesuit all the time.

3Which question can be answered in Paragraph 2&3?

A. What are the parts of a spacesuit?

B. What do astronauts wear in space?

C. Why do temperatures change a lot?

D. Why do astronauts need spacesuits?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网