题目内容

【题目】Liu Yingying is a student at No. 17 Middle School in Shanghai. She is 14 years old. She likes English and she often (经常) reads English books at home. She can speak English well and write many English words. She likes speaking English with her classmates and teachers at school. Her teachers like her. Liu Yingying likes music and she can play the piano. She often practises (练习) it at home in the morning.

Liu Yingying has got a happy family. Her father is a worker in a car factory and her mother is a hotel manager. Her father likes sports. His favourite sport is table tennis. Her mother likes sports, too. But she likes swimming. What about Liu Yingying? She likes playing tennis.

1How old is Liu Yingying?

A. She is ten. B. She is twelve.

C. She is thirteen. D. She is fourteen.

2The word “classmates” means (意思是)”______” in Chinese.

A. 家人 B. 流浪儿

C. 同学 D. 陌生人

3What can’t Liu Yingying do?

A. Play the piano. B. Speak English.

C. Write English. D. Play table tennis.

4What’s Liu Yingying’s father’s job?

A. He is a factory worker. B. He is a teacher.

C. He is a hotel manager. D. He is a doctor.

5What sport does Liu Yingying’s mother like?

A. Basketball. B. Tennis.

C. Table tennis. D. Swimming.

【答案】

1D

2C

3D

4A

5D

【解析】试题分析:这篇文章介绍了上海17中的一名学生刘莹莹和她的一些爱好及她的学校生活。文章还简单介绍了刘莹莹的父母的工作情况及他们的爱好。

1D细节理解题。由文章信息She is 14 years old可知,Liu Yingying今年14岁。故选D

2C词义猜测题。这句话说话的语境是在学校,刘莹莹说英语肯定是和她的老师和同学,故此推测出classmate的汉语意思是同学。故选C

3D推理判断题。结合文章上下文可知,刘莹莹会 Play the piano Speak EnglishWrite English,而Play table tennis则是他父亲喜欢的运动。故选D

4A细节理解题。由文章信息Her father is a worker in a car factory可知,她的父亲是一名工人。故选A

5D推理判断题。由文章信息Her mother likes sports, too. But she likes swimming.What about Liu Yingying? She likes playing tennis.可知,刘莹莹喜欢的是打网球,但她的妈妈喜欢游泳。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was a lovely vegetable patch (菜园). A large tree grew there. Both the patch and the tree gave the place a wonderful look, and they were the pride(骄傲) of the gardener. But no one know that the vegetables and the tree couldn’t stand (忍受) each other. The vegetables hated the tree’s shadow (阴影) , because it left them only just enough light to live. The tree, on the other hand, hated the vegetables because they drank nearly all the water, leaving him just enough to live.

Their problem became so serious that the vegetables decided to use up all the water in the ground so that the tree would die. The tree answered back by not protecting the vegetables from the hot sun, so they began to dry up. Soon the vegetables were really weak, and the tree was drying up.

The gardener wondered why and stopped watering them. When he did that, both the tree and the vegetables found that it was better to help each other. They learned how to live in harmony with those around them. So they decided to work together, using both the shade and the water to grow well. After seeing how well they were doing, the gardener gave the best care to the vegetable patch, watering and fertilizing (施肥) it better than any other patch for miles around.

【1】Why didn’t the vegetables and the tree get on well with each other?

A. Because the vegetables wanted more light.

B. Because the tree drank almost all the water.

C. Because the vegetables weren’t the pride of the gardener.

D. Because the vegetables didn’t look as wonderful as tree.

2From the passage we know ______.

A. The vegetables were sorry to see the tree drying up.

B. The gardener was very angry with the vegetables and the tree.

C. The gardener didn’t know what was happening in the patch at first.

D. The tree didn’t know how important the sun was to vegetables.

3The underlined phrase “in harmony” means “______” in the Chinese.

A. 长久地 B. 小心地

C. 有效地 D. 和谐地

4The passage is mainly about _______.

A. why the sunlight and water were very important

B. how the gardener took care of his vegetable patch

C. why the gardener was proud of his vegetable patch

D. what happened between the vegetables and the tree

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网