题目内容

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(共10分)

People can find bears in many places in the world. They have large bodies and thick legs but________tails. Bears are not real meat-eaters because they almost eat . Bears are not so dangerous people think them to be. Bears are very brave. Many were killed by bears when they wanted to kill bears.

Bears have very good smell but very poor . So they usually find something with their noses, not with their eyes. They live mainly on root(根), fish and small insects. Sometimes they kill deer and animals. In fact, they like ________ animals better like rabbits. Adult bears are ________ than most other animals because they can think of something. Have you seen how________they beg for(讨要)sweets and food in the zoo? They are our friends ________ we should try our best to protect them.

【1】A. short B. long C. big D. beautiful

【2】A. something B. nothing C. everything D. some things

【3】A. so B. as C. than D. for

【4】A. children B. students C. pupils D. hunters

【5】A. hearing B. eyesight C. eyes D. ears

【6】A. another B. the other C. other D. others

【7】A. small B. big C. fat D. large

【8】A. more friendly B. prettier C. cleverer D. not cleverer

【9】A. clever B. sad C. cleverly D. sadly

【10】A. because B. but C. or D. So

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】D

【5】B

【6】C

【7】A

【8】C

【9】C

【10】D

【解析】

试题分析:本文介绍了在世界许多地方都能看见熊。熊的外形:庞大的身躯,粗腿,短尾巴。熊几乎什么都吃,也很勇敢。熊嗅觉灵敏但视觉很差;主要吃植物根,鱼和小昆虫。有时捕食鹿和其他动物,它更喜欢吃像兔子这样的小动物;熊也很聪明,它们是我们的朋友,我们应该保护它们。

【1】A句意:它们有庞大的身躯,粗腿但是尾巴短。考查形容词;由问题所在句They have large bodies and thick legs but tails. 它们有庞大的身体,粗的腿但是……的尾巴。句中的but表示转折,提示空格处应是short . 所以答案是A。

【2】C句意:熊不是真正的肉食动物,因为它们几乎什么都吃。考查不定代词辨析。由问题所在句Bears are not real meat-eaters because they almost eat .熊不是真正的肉食者,因为他们几乎吃……句中的almost(几乎)提示应填everything 所以答案是C。

【3】B句意:熊没有人们想象的那么危险。考查同级比较;as…as…是…和……一样;not as/so…as…是……不如……;根据句意熊没有人们想象的那么危险,所以答案是B。

【4】D句意:当他们想捕杀熊的时候,许多猎人被熊杀死。考查细节理解;由……when they wanted to kill bears.当他们想捕杀熊的时候,可知是猎人hunters。所以选D.

【5】B句意:熊有好的嗅觉但视觉很差。考查细节理解。由第二段第一行 So they usually find something with their noses...因此他们用鼻子找东西,可知是视力不好,因此答案是B。

【6】C句意:有时候它们捕食鹿和其他的动物。考查代词。由题干可猜测问题所在句句意:Sometimes they kill deer and animals.有时它们捕杀鹿和其他的动物。another(三者或三者以上)另一个;the other (两者)另一个,其余的;other其他的;others其他的(人或物)。others相当于other加复数名词。由上可知答案是C.

【7】A句意:实际上,它们更喜欢吃像兔子这样的小动物。考查形容词。此题所在句中的like rabbits像兔子那样,与前一句鹿比较,兔子是小动物,故填small;选A。

【8】C句意:成年熊比其他多数动物都聪明因为它们能想到某些事情。考查形容词比较级。此题所在句中的... because they can think of something...因为他们考虑事情,提示此处应是聪明的,than提示用比较级;故选C

【9】C句意:你曾见过动物园的熊是多么聪明地讨要糖果和食物吗?考查细节理解----形容词,副词辨析。此题考核的感叹句构成的宾语从句,所填写词用于修饰beg for...动词词组,所以应用副词;而又由小题8答案可知答案是C。

【10】D句意:因为它们是我们的好朋友所以我们应该保护它们。考查连词。A. because因为,表示因果关系,主句是果,从句because后是因;B. but但是,表示转折关系;C. or否则,引导条件状语从句;D. So因此,所以的意思,引导原因状语从句,主句是因,从句so后面的句子是果。空格前的 They are our friends 它们是我们的朋友是因,后句we should try our best to protect them.我们应该尽最大努力保护它们是果所以答案是D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】【贵州省安顺市2015年中考英语试题】阅读理解,根据短文内容选择正确答案。

①Have you ever wondered what goes through your mind when you choose where to sit in a new classroom? Or in a waiting room full of strangers? Or on a bus? Researchers have found out some interesting facts.

②Girls sit by girls and boys sit by boys. Adults sit together and young people choose another young person to sit near. But it goes further than this. We even choose to sit near someone who looks like us. People with glasses are more likely to sit near other people with glasses. People with long hair sit closer to other people with long hair.

③We seem to believe that people with similar habits or hobbies will share similar experiences and we are more likely to be accepted by people like ourselves, or even, we think we may be safer with people who look like us. Sometimes that’s true but it’s a pity if we always stay with the same people, the same group. The danger in always staying in our comfort zone (舒适区)is that we just recycle the same opinions, the same tastes and the same ideas. We lose the chance to learn something new, find out interesting things, hear funny stories and discover differences.

④When we always stay with the same people, how can we break down the barriers which prevent us from getting to know people with different ideas? And how can we avoid the ignorance(无知)? If you want to live in a society that opens to changes, new things and different opinions, be the cat among the pigeons(鸽子).

⑤Move out of your comfort zone. Go and sit next to someone different. And don’t just sit there in silence. Say hello. Ask a question. Start a conversation. That’s how we make friends. That’s how we learn about people. That’s how we open our minds to new ideas. That’s how we live an exciting life.

【1】 From the passage, we know that people prefer sitting by someone who .

A. is like themselves B. has a sense of humor

C. is open-minded D. lives an exciting life

2People like staying in their comfort zone because they may .

A. remain comfortable and special

B. find out more interesting things

C. be accepted easily and feel safe

D. discover differences among themselves

3The sentence “Unsurprisingly, we prefer to sit closer to people like ourselves.” should be

put at the beginning of __________.

A. Paragraph 1 B. Paragraph 2 C. Paragraph 3 D. Paragraph 4

4What does the underlined word“barriers” mean in Paragraph 4?

A. 联系 B. 隔阂 C. 纽带 D. 熟悉

5What is the purpose of the passage?

A. To tell us not to talk with strangers.

B. To introduce ways to learn about the world.

C. To explain how people communicate with foreigners.

D. To encourage us to get along with different people.

【题目】任务型阅读。根据短文内容填写下列表格,每格只填一词。(共5分)

Nowadays parents and their children are spending less time together. As a result, many children are getting less love than their parents once got. How to help parents and their children stay connected? Below is a list of helpful tips for family life.

Eat and chat

Sharing a meal together lets parents and their children have time to talk about each other’s lives. This is also a time for parents to listen to and give advice to their children.

Read often

It is important for parents to read to their children. Reading to your children cultivates(培养) an interest for knowledge. It also helps their attention last longer. Look for books that your children like reading. After their reading, ask questions about what the books are about.

Plan an outing

Sometimes getting out of the house is important. Jump into the family car and go for a trip to the beach. Also a visit to a zoo, a park or a museum will lead to a long discussion.

Help with schoolwork

A great way to spend more time with children and light a fire of learning is to help children with their schoolwork. A parent’s help will cause a child to become more interested in school and to improve his or her grades.

Tips for better 【1】 life

Eat and chat

2 a meal together.

Talk about each other’s lives

Listen to children and give them advice.

Read often

Read to children so that they will become 3 in knowledge .

Look for books that children prefer to read.

Ask children questions about what the books are about.

Plan an outing

Get out of the house to visit some 4 .

Help with schoolwork

Spend more time 5 children with their studies.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网