题目内容

【题目】 Graham was one of the wisest friends of mine. Once I complained to him that I cycled two miles from my house to the town centre but u1 there was a big hill on the way. To my surprise, he replied that I should feel lucky and be glad of the e2 exercise the hill provided.

His words shocked me. So almost all of a sudden, my attitude to the hill c3 . The next time when I got close to it,

instead of complaining as usual. I told myself that this hill would help me to keep fit. And the r4 was that I found the way up the hill was much easier that I had expected -- it cost me nothing but some energy and sweat(汗).

Several days later, I happened to read an article about pilot Douglas Bader. In 1931 both of his legs were lost in a

flying a5, but he decided to fly again and he became an excellent pilot and the only pilot that had no legs. He said, “Don’t tell yourself that things are too difficult or i6. Make up your mind and then try your best and then you can achieve your goal.”

I think the two cases bring the same message: We cannot a7 difficulties in life, but we can choose our attitude

towards them - to face them or to run away from them. And some difficulties, actually, are not as great as they seem to be.

【答案】

1unfortunately / unluckily

2extra

3changed

4result

5accident

6impossible

7avoid

【解析】

本文作者讲述自己从家到市中心有一座山,他感到不高兴,他向他的朋友抱怨。他的朋友说他应该感到幸运和高兴,因为山丘提供的额外锻炼。从此作者对这座山的态度改变了。不再抱怨了。几天后,作者读到一篇关于飞行员道格拉斯·巴德的故事。1931年,道格拉斯在一次飞行事故中失去了他的双腿,但是决定再飞行一次,最终他成了一名优秀的飞行员。这两个案例告诉我们:我们无法避免生活中的困难,但我们可以选择对它们的态度——面对它们还是逃避它们。不要告诉自己事情太难或不可能。下定决心,然后尽力而为,然后你就能实现你的目标。

1句意:有一次我向他抱怨说,我骑自行车从我家到市中心有两英里,但不幸的是路上有一座大山。

根据下文“路上有一座大山”及下文“I should feel lucky(我应该感到幸运)”可知是“不幸的是”,故填unfortunately / unluckily

2句意:令我惊讶的是,他回答说,我应该感到幸运,并为山丘提供的额外锻炼感到高兴。

本词修饰名词,可知填形容词。根据上文“我应该感到幸运”可知此句是“为山丘提供的额外锻炼感到高兴”,extra:额外的,形容词;故填extra

3句意:所以几乎是突然之间,我对这座山的态度改变了。

根据上文“His words shocked me.”是一般过去时,可知此句时态是一般过去时。根据上文“His words shocked me.(他的话使我震惊。)”及下文“The next time when I got close to it,

instead of complaining as usual.(下一次当我接近它的时候,而不是像往常一样抱怨。)”可知此句是“所以几乎是突然之间,我对这座山的态度改变了。”可知“change改变”的一般过去时,填changed

4句意:结果,我发现上山的路比我预想的要容易得多——我只花了一些精力和汗水。

根据上文“我发现上山的路比我预想的要容易得多——我只花了一些精力和汗水。”可知“结果……”;故填result(结果)。

5句意:1931年,他的双腿在一次飞行事故中失去了,但他决定再飞一次,他成了一名优秀的飞行员,也是唯一一名没有双腿的飞行员。

根据上文“1931年,他的双腿失去了”可知是“在一次飞行事故中”;accident:意外遭遇,不测事件;in a flying accident:在一次飞行事故中。故填accident

6句意:不要告诉自己事情太难或不可能。

本词做表语可知填形容词;根据“too difficult”可知“不可能”;impossible:不可能的,形容词。故填impossible

7句意:我们不能回避生活中的困难,但我们可以选择对它们的态度——面对它们还是逃避它们。

根据下文“但我们可以选择对它们的态度——面对它们还是逃避它们。”可知此句是“我们不能回避生活中的困难”。情态动词cannot后面跟动词原形;avoid:回避,避开;故填avoid

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Can We Learn More by Trusting than by Not Trusting?

Most of us have been burned by misplaced trust. These experiences lead us to believe that people are too trusting.

But in fact we don't trust enough. A survey about trust in the United States has found that interpersonal trust, a measure (测量) of whether people think others are in general trust worthy is at its lowest in nearly 50 years.

If people are more trustworthy, why don't we trust more?

When you trust someone, you end up working out whether your trust is justified (证明合理) or not. A child next door asks if he can visit your place. If you accept you will find out whether or not he's a good neighbor. A classmate advises you to adopt a new reading method. If you follow the advice you will find out whether the new method works better than the one you were used to.

However, when you don't trust someone. You never find out whether you should trust them. If you don't invite the child over, you won't know whether he would have made a good neighbor or not. If you don't follow your classmate's advice, you won't know if the new method is in fact superior.

This information means that we learn more by trusting than by not trusting. Moreover, when we trust, we learn not only about specific persons, we learn more generally about the type of situations in which we should or shouldn't trust. We get better at trusting.

When our trust is disappointing, the coats are visible (明显的), and our reaction (反应) changes from trouble all the way to hopelessness. The benefit that we've learnt from our mistake is easy to overlook. However, the costs of not trusting someone we could have trusted are invisible. We won't know about the friendship we could have built if we don't let that child go into our place. We won't realise how useful some advice would have been if we don't use our classmate's tip about the new reading method.

Giving people a chance isn't only the moral (道德的) thing to do. It's also the smart thing to do.

1The writer mentions the survey about trust in the United States in Paragraph 2 to show that ________.

A.Americans are popularB.the measure is unbelievable

C.interpersonal trust is importantD.people are short of enough trust

2We can ________ to make us get better at trusting.

A.try to refuse other people's help

B.change our feelings of disappointment

C.find out the balance between trust and mistrust

D.make a smart decision and give people a chance

3What can we learn from the passage?

A.The friendship between friends is trustworthy.

B.The costs of mistaken mistrust are largely hidden.

C.We can get more from not trusting than from trusting.

D.It is unlikely that people are less trustworthy than before.

4What is the writer's main purpose in writing this passage?

A.To stress we should trust other people.

B.To question all the experiences of misplaced trust.

C.To introduce some of the trust that can bring us benefits.

D.To discuss which situation we should or shouldn't trust in.

【题目】 A poor farmer had a famous friend who grew the wonderful apples. One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him to take it home and plant it. The farmer was pleased with the gift, but when he got home, he did not know where to plant it.

He was afraid that if he planted the tree near the road, strangers would take the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbors would come at night and take some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit.

Finally he planted the tree in his woods (树林) where no one could see it. But without sunlight and good soil (土壤), the tree soon died.

Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place. “What’s the difference?” the farmer said angrily. “If I had planted the tree near the road, strangers would have taken the fruit. If I had planted the tree in one of my fields, my neighbors would have come at night and taken some of the apples. If I had planted it near my house, my own children would have taken the fruit.”

“Yes,” said the friend, “but at least someone could have enjoyed the fruit. Now you not only haven’t got any of the fruit, but also have lost a good apple tree!”

1What did the farmer’s friend give him one day?

A.An apple.B.Some apples.C.A young tree.D.Some young trees.

2Why didn’t the farmer want to plant the tree in his field?

A.He thought strangers would take the fruit.

B.He thought the tree would die.

C.He thought his children would take the fruit.

D.He thought his neighbors would take the fruit.

3Where did the farmer plant the young tree?

A.Near the road.B.In his house.C.In the forest.D.Near the house.

4Why did the young tree die in the end?

A.Strangers pulled out the tree.

B.His neighbors cut down the tree.

C.His children broke the tree.

D.There was less sunlight and poor soil.

5What does the story tell us?

A.We should care about others’ feelings.

B.We should learn to share beautiful things.

C.The young tree can give apples to us after growing up.

D.The young tree can grow up one day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网