题目内容
【题目】 Mr. Rice works on a big farm. He is a farmer. Every day his job is to feed lots of hens and ducks. Every morning, he gets up early. First, he exercises with his wife, Mrs. Rice. They usually run around their house. After that Mr. Rice helps his wife do the housework like cleaning and cooking. Then he rides his bicycle to the farm to work.
Mr. Rice is very busy every day. From Monday to Sunday he stays with his animals. He never takes his sons to any interesting places. So his sons are not happy with him. And the boys dislike their father. They don't think their father cares about them. Mr. Rice feels sorry for this. Next month Mr. Rice decides to have a couple of weeks off. Then he will take his sons to New York on holiday.
【1】What does Mr. Rice do?
A.A policeman.B.A cook.C.A farmer.D.A driver.
【2】How does Mr. Rice go to work?
A.By car.B.By bike.C.By bus.D.By subway.
【3】Mr. Rice's sons are not happy with him because ________.
A.he never takes them to any interesting placesB.he asks them to feed hens and ducks
C.they dislike their fatherD.he is poor
【4】Next month Mr. Rice decides to have a rest for ________ weeks.
A.4B.3C.2D.1
【5】Which of the following is TRUE?
A.Mr. Rice is a teacher.
B.Mr. Rice is from China.
C.Mr. Rice's sons like Mr. Rice very much.
D.Mr. Rice will take a vacation in New York with his sons.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
这是一篇记叙文,文章主要介绍赖斯先生在农场工作,很忙,他的儿子觉得他没有带他们去有趣的地方玩而不满意,赖斯先生感到很抱歉决定休息两周带儿子去纽约度假。
【1】细节理解题。根据第一段“He is a farmer”可知他是一位农民。故选C。
【2】细节理解题。根据第一段“Then he rides his bicycle to the farm to work”可知他骑自行车去上班。故选B。
【3】细节理解题。根据第二段“He never takes his sons to any interesting places. So his sons are not happy with him”他从来不带他的儿子去任何有趣的地方,所以他们对他不满意。故选A。
【4】细节理解题。根据第二段“Next month Mr. Rice decides to have a couple of weeks off”下个月他要去休息两个星期。故选C。
【5】推理判断题。根据第一段“He is a farmer”可知他是一位农民,A表述错误。根据第二段“his sons are not happy with him. And the boys dislike their father”可知C表述错误。文中没有提到他是哪个国家的人,B表述错误。根据第二段“Then he will take his sons to New York on holiday”可知D表述正确。故选D。