题目内容

【题目】 Mr. Rice works on a big farm. He is a farmer. Every day his job is to feed lots of hens and ducks. Every morning, he gets up early. First, he exercises with his wife, Mrs. Rice. They usually run around their house. After that Mr. Rice helps his wife do the housework like cleaning and cooking. Then he rides his bicycle to the farm to work.

Mr. Rice is very busy every day. From Monday to Sunday he stays with his animals. He never takes his sons to any interesting places. So his sons are not happy with him. And the boys dislike their father. They don't think their father cares about them. Mr. Rice feels sorry for this. Next month Mr. Rice decides to have a couple of weeks off. Then he will take his sons to New York on holiday.

1What does Mr. Rice do?

A.A policeman.B.A cook.C.A farmer.D.A driver.

2How does Mr. Rice go to work?

A.By car.B.By bike.C.By bus.D.By subway.

3Mr. Rice's sons are not happy with him because ________.

A.he never takes them to any interesting placesB.he asks them to feed hens and ducks

C.they dislike their fatherD.he is poor

4Next month Mr. Rice decides to have a rest for ________ weeks.

A.4B.3C.2D.1

5Which of the following is TRUE?

A.Mr. Rice is a teacher.

B.Mr. Rice is from China.

C.Mr. Rice's sons like Mr. Rice very much.

D.Mr. Rice will take a vacation in New York with his sons.

【答案】

1C

2B

3A

4C

5D

【解析】

这是一篇记叙文,文章主要介绍赖斯先生在农场工作,很忙,他的儿子觉得他没有带他们去有趣的地方玩而不满意,赖斯先生感到很抱歉决定休息两周带儿子去纽约度假。

1细节理解题。根据第一段“He is a farmer”可知他是一位农民。故选C

2细节理解题。根据第一段“Then he rides his bicycle to the farm to work”可知他骑自行车去上班。故选B

3细节理解题。根据第二段“He never takes his sons to any interesting places. So his sons are not happy with him”他从来不带他的儿子去任何有趣的地方,所以他们对他不满意。故选A

4细节理解题。根据第二段“Next month Mr. Rice decides to have a couple of weeks off”下个月他要去休息两个星期。故选C

5推理判断题。根据第一段“He is a farmer”可知他是一位农民,A表述错误。根据第二段“his sons are not happy with him. And the boys dislike their father”可知C表述错误。文中没有提到他是哪个国家的人,B表述错误。根据第二段“Then he will take his sons to New York on holiday”可知D表述正确。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On the first day of the New Year 2017,I made up my mind to go to Thailand to teach English as a volunteer. At the beginning, all I cared about was travelling and seeing the world. I didn’t know how fantastic my life would be in the coming months!

My journey began with attending TESOL certification(认证) course in my home state of Florida last February. After 3 weekends of study and another 40 hours’ study online, I received my TESOL certificate(证书).

I was asked to contact Philip,who is Program Director of the Teach in Thailand. After discussing with Philip,I chose my school and after many months of excitement,I finally flew to Thailand in early April and I couldn’t wait to explore the country!

After a few weeks of travel alone,I met up with Philip and the other new teachers in my program in Bangkok. It was great to meet other people who were on the same journey as me,see some cool sights and walk in Thailand’s cities! After that, I attended the weeklong seminar(研讨会). At the end of the seminar, I was transported to my school—Anuban Buriram Primary School.

I truly love my job—I teach Grades 5 and 6 and I have the cleverest and most active kids in the world. It’s a truly fantastic thing that you can see the difference you make in someone else’s life, right in front of you!

Buriram is a small city with green rice fields. People here are more friendly than anyone I’ve ever met—I’ve never been anywhere where a smile is so easily received,where everyone you pass is so friendly to say “Hello” and “Good morning”. I’ve been taken out to countless dinners,and been lent a guitar,a camera,and I am given Thai treats and the most delicious fresh fruits many times a week. I only hope to repay(回报) them in the future.

1To teach English in a foreign country, one has to .

A.graduate from universityB.receive a certificate of TESOL

C.be trained in a summer courseD.take a course online

2What did the writer do right away after arriving in Thailand?

A.He travelled around Thailand by himself.B.He had a discussion with Philip.

C.He attended a seminar in Bangkok.D.He met with other volunteers.

3In the last paragraph the writer is trying to show ________.

A.that Buriram is small but very beautiful

B.that the Thai treats are fresh and delicious

C.how generous and friendly the Thai people are

D.that he wants to repay the people who helped him

4The writer wrote this passage in order to________.

A.give some advice to future volunteers

B.encourage more people to travel in Thailand

C.show the readers how to become a volunteer

D.tell us his voluntary experience in Thailand

【题目】 Plastic straws(塑料吸管), which are widely used in our daily life, are made from oil. Because they're too small, they are thrown everywhere and almost never recycled. So every year we have a large number of plastic straws _______.

Milo Cress, a boy of _______, started a campaign(运动) called Be Straw Free in America. “Every day, Americans throw away 500 million plastic straws.” He said, “This seemed like a huge _______.” Cress started asking restaurants to stop providing straws. Many agreed and soon more restaurants _______.

_______there are some people who still need to use strawssome don’t want soft drinks to damage(破坏) their teeth, others may have special illness. “We do not ask people to stop using straws.” said Cress, “We encourage people to choose other reusable materials that are _______ harmful to the environment, wildlife and humans. A disabled man wrote to tell me he carried reusable straws with _______—they are made of steel.”

The campaigns of plastic straws soon came to the UK. Last year, large pub chain(连锁酒吧) Wetherspoons decided to use paper straws instead of plastic _______. _______ a survey, this will save 70 million plastic straws a year. After that, many smaller pub chains ________ the country followed. “I think it's much more important to encourage people to make the choice not to use them.” said Cress, “Forcing people to do things is not always the best way to make a change.”

1A.cleanedB.cleaningC.to cleanD.clean

2A.9-years-oldB.9-year-oldC.9 years oldD.9 year old

3A.changeB.hopeC.wasteD.surprise

4A.took partB.joined inC.took part inD.attended

5A.SoB.BecauseC.ButD.Although

6A.tooB.muchC.moreD.less

7A.heB.himC.himselfD.his

8A.oneB.onesC.the oneD.the ones

9A.As forB.According toC.Such asD.Instead of

10A.acrossB.betweenC.nearD.behind

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网