题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

To reach your full potential (潜力), you should live like a sportsperson. To live like a sportsperson, you need to have the following things.

A goal (目标). Sportspersons know exactly what they are trying to achieve. They have a goal and work toward achieving it. Similarly, you need to have a goal. You need to have a purpose in your life. In fact, this is the starting point. It will drive the other parts of your life.

Discipline (纪律). Sportspersons are disciplined in their training. They have to do certain things whether they feel like it or not. Similarly, you need discipline in completing your tasks. Discipline will make you do what you need to do.

A coach. A sportsperson needs a coach to reach his potential. The coach will help him know what to do and get him back on track (轨迹) if necessary. Also, if the situation changes, the coach will come up with a new plan for him. Similarly, having a mentor (导师) will help you reach your goals faster. It might not be easy to find a mentor in real life, but you can learn from virtual (虚拟的) mentors. By reading their books and watching their interviews, you’ll know what advice they would give to you.

Supporters (支持者). Just like a sportsperson needs supporters, you also need supporters. These are people who encourage you to keep going in difficult times. These are people who believe in you no matter what happens. Having supporters can be very important.

Live like a sportsperson, and you will be on your way to reaching your full potential.

1We need to have a goal in our life and this is the ______________.

2______________ is needed for us to complete our tasks.

3As a sportsperson, he needs a coach to come up with ______________ for him if the situation changes.

4We can learn from virtual mentors by reading their books and ______________.

5No matter what happens, supporters are those ______________ us.

【答案】

1starting point

2Discipline

3a new plan

4watching their interviews

5who believe in

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了要想激发全部潜能,就要像运动员一样,要想像运动员一样,就要有目标,有纪律感,有教练,有支持者。

1

句意:人生中我们需要一个目标,这是一个出发点。

根据第二段“Similarly, you need to … this is the starting point.”可知,我们需要像运动员那样拥有一个目标,这个目标就是出发点。故答案为starting point.

2

句意:我们需要纪律约束来完成我们的任务。

根据第三段“Similarly, you need discipline in completing your tasks.”可知,完成任务需要的是纪律,句首首字母大写。故答案为Discipline.

3

句意:如果情况改变,作为一个运动员,他需要教练为他做出一个新计划。

根据第四段“if the situation …plan for him.”可知,如果情况改变,教练会为运动员提出一个新的计划,所以是“一个新计划”。故答案为a new plan.

4

句意:我们可以通过读书和看采访向虚拟的导师学习。

根据第四段“By reading their …they would give to you.”可知,可以通过看书或者看采访。故答案为watching their interviews.

5

句意:不管发生了什么,支持者都是相信我们的人。

根据最后一段“These are people who believe in you no matter what happens.”可知,支持者是信任我们的人。故答案为who believe in.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Why Can't We Be Friends?

John Stewart was a poor but very smart kid and he always got top grades at school. He was shy, so he didn't have any ______.His classmate, Kevin, was a mean kid, who bullied(欺负)almost everyone including John. He did well in most subjects, but always failed math.

The two kids couldn't be more different, but an act of ______ connected them.

One day, John saw a lady drop a purse on his way to school. The lady didn't notice that. John caught up with her and handed the purse to her.

The lady happened to be Kevin's mother. That evening, she told Kevin about the kind little boy who ______ the purse to her. She said, "His name's John Stewart. I guess he goes to your school." "What?" Kevin said ______."Did you mean poor John, my classmate?"

To thank John, Kevin and his mom decided to invite him over for some snacks.

The next day, when John saw big Kevin running towards him, he got really scared. He thought Kevin was going to ______ him. Unexpectedly, Kevin gave him a big hug, "Thank you for returning my mom's purse yesterday!"

"You mean that nice lady?" John asked.

"Yes. She wants to invite you over for some home-baked cookies."

"Well, I have to get my mother's________first."

After school, they walked together to John's home. John's mom was more than happy to see his son with a friend for a_________.She agreed at once after asking Kevin if his parents were OK with that.

The two kids enjoyed the freshly baked cookies Kevin's mom served. Then, they did the homework together. Kevin was amazed how John explained the usually very difficult math homework and made it look so easy.

With John's help, Kevin__________ math tests successfully, and he seldom bullied anyone. They became best friends as well.

1A.luckB.troubleC.friendsD.classmates

2A.braveryB.kindnessC.trustD.friendship

3A.leftB.showedC.lentD.returned

4A.angrilyB.worriedlyC.surprisedlyD.impatiently

5A.beatB.thankC.wakeD.help

6A.planB.permissionC.offerD.invitation

7A.prizeB.challengeC.protectionD.change

8A.passedB.presentedC.predictedD.picked

【题目】 Thinking about going camping? You might want to try one of these campsites!

Le Val de Cantobre,Aveyron(France)

France's number-one campsite is in the Grands Causses Regional Park. There's a swimming pool, a river and a pizza restaurant all on-site. The scenery around the park is beautiful and great for walking. A day here will cost you about 45.

Three Cliffs Bay, GowerWales)

The Three Cliffs Bay is in a beautiful part of the country, and it won't cost you much either: a tent(帐篷)is about 28 a day. There's a shop and some restaurants nearby. You can water-ski from the beach, or go walking along the Gower Way.

Playa Montroig Camping Resort, TarragonnaSpain)

This Spanish campsite is great for a family trip, with prices starting from about 20 a night. You'll be able to enjoy the beach by day, and learn about historic Tarragonna in the evenings. The site has restaurants and also offers lots of activities for adults and children.

Four Seasons Tented Camp, Golden Triangle(Thailand)

This must be one of the most expensive campsites in the world. Instead of tents, there are" canvas cabins"(帆布小屋). Plus, there's a nice restaurant, a spa and a pool. There are only 15 cabins so you'll have to book early. You can only reach the camp by river boat, but once there you can learn to ride an elephant. One night here will cost you about 50!

Have fun and we hope it doesn't rain!

1At Le Val de Cantobre, people can ______________________.

A.enjoy the beachB.live in canvas cabins

C.walk in a beautiful parkD.learn about historic Tarragonna

2How much does a tent at Three Cliffs Bay cost a day?

A.About 20.B.About 28.C.About 45.D.About 50.

3Which campsite can only be reached by river boat?

A.Three Cliffs Bay.B.Le Val de Cantobre.

C.Four Seasons Tented Camp.D.Playa Montroig Camping Resort.

【题目】 An old man lived in a village. He was one of the rudest people in the world. The whole village was _______ of him, he was always unhappy, he was always complaining and was always in a bad mood. When people tried to cheer him up, he would _______ turn them away.

The longer he lived, the unhappier he became. People _______ from him because his bad mood was contagious(传染性的). It was even unusual and impolite to feel _______ around him. By behaving like this, he made the rest of the villagers feel unhappy as well.

_______ one day--the day he turned 80 years old, in fact--unbelievable thing happened. The villagers said _______ themselves,” The old man is happy today. He hasn’t complained about anything, he is _______, and his face looks kind.” The whole village went to see the old man. One of the _______ asked the old man,“What happened to you?”

“Nothing special has happened. In fact,” The old man said, “For 80 years I’ve been _______ happiness, and it was no use. And then I decided to live without happiness and just enjoy ________. That’s why I’m happy now.”

1A.fullB.tiredC.proudD.afraid

2A.kindlyB.loudlyC.importantlyD.impatiently

3A.ran awayB.went awayC.stayed awayD.looked away

4A.happilyB.happyC.sadlyD.sad

5A.ButB.AndC.UnlessD.Though

6A.byB.againstC.amongD.through

7A.cryingB.smilingC.shoutingD.coughing

8A.villagersB.pioneersC.customersD.passengers

9A.looking upB.looking atC.looking outD.looking for

10A.lifeB.timeC.festivalsD.birthday

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网