题目内容
【题目】完形填空
Air pollution(污染) is a big problem. It's bad for all 1 things on Earth,and it is not the only one kind of 2.Water pollution makes fishand pollutes our drinking water. Noise pollution makes us get3more easily.
Many countries are making rules(规定) to fight against pollution. They try to stop people 4 burning coal(煤)in the city and releasing(排放) dirty smoke into the5.And if people use 6fewer cars,the air will get 7.
8earth is our home. We must protect it and not destroy it. That is to say, we should keep the land, water and air 9.At the same time, we had better plant more trees10they can provide a lot of things for us and make our earth beautiful.
(1)A.living B.good C.dead
(2)A.problem B.pollution C.air
(3)A.die B.live C.run
(4)A.happy B.angry C.excited
(5)A.for B.against C.from
(6)A.air B.ground C.trees
(7)A.more dangerous B.worse C.better
(8)A.An B.The C./
(9)A.clean B.dangerous C.healthy
(10)A.so B.but C.because
【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、A
(4)、B
(5)、C
(6)、A
(7)、C
(8)、B
(9)、A
(10)、C
【解析】本文讲述了污染问题。空气污染,水污染,噪音污染。许多国家向污染开战,地球是我们的家园,我们应该保护地球。
(1)考查形容词和细节理解题。句意:空气污染对地球上活的生物都有害。A. living活着的;B. good 好的;C. dead死亡的。根据句意选A。
(2)考查名词和细节理解题。句意:它不是仅有的一种污染。A.难题;B.污染;C:空气。根据第一句Air pollution(污染) is a big problem.可知选B。
(3)考查动词和细节理解题。句意:水污染使鱼死亡。A.死亡;B.生存,活着,住;C.跑,经营。根据句意可知选A。
(4)考查形容词和细节理解题。句意:噪音使我们易怒。A.高兴;B.生气,发怒;C.感到兴奋。根据句意选B。
(5)考查介词和细节理解题。句意:他们试图不让人们在城市里烧煤。Stop...from doing sth.:阻止某人做某事;故选C。
(6)考查名词和细节理解题,句意:他们试图不让人们在城市里烧煤,不要把脏烟排放到空气中。A.空气;B. 地面;C.树木。烟排放的地方应是空气,故选A。
(7)考查形容词的比较级和细节理解题。句意:如果人们少使用车,空气将变得更好。A.更危险; B. 更差;C.更好。根据句意选C。
(8)考查冠词和细节理解题。句意:地球是我们的家。世界上独一无二的东西用定冠词the,像地球,月亮,太阳。故选B。
(9)考查形容词和细节理解题。句意:那就是说,我们应该使土壤,水,空气干净。A.干净;B. 危险;C.健康。故选A。
(10)考查连词和细节理解题。句意:我们应该多栽树因为它们能为我们提供许多东西和使我们的地球变得更美丽。So是因此,前一句是因,后一句是果;but但是,表转折关系;because因为,前一句是果,后一句是因;we had better plant more trees和后面的句子they can provide a lot of things for us and make our earth beautiful.是因果关系,前一句是果,后一句是因故用because。选C。
【题目】阅读理解
I am a junior school student , and I'm in Grade Three. I'm busy with my studying every day . Look at my course schedule.
Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | |
8:00—8:45 | Maths | Chinese | English | Maths | Chinese |
8:55---9:40 | English | Maths | Chinese | Chinese | Computer |
10:00---10:45 | Art | Physics | Biology | Politics | Computer |
10:50---11:40 | P.E. | English | Maths | Chemistry | English |
13:00---15:45 | History | Geography | Physics | History | Maths |
14:00---14:45 | Music | Chemistry | P.E. | English | Biology |
14:55---15:40 | Chinese | Class Meeting | Politics | Chinese | Geopraphy |
(1)The writer has an art class on _______.
A.Monday
B.Tuesday
C.Wednesday
D.Thursday
(2)The writer has _____ Chinese classes every week .
A.3
B.4
C.5
D.6
(3)How long will the writer rest for lunch-time?
A.60 minutes
B.70 minutes
C.80 minutes
D.90 minutes
(4)The writer has ______ classes only on Monday and Wednesday .
A.art
B.music
C.biology
D.D P.E.
(5)The writer can send and receive e-mails from ____ to _____ in computer class on Friday.
A.8:00; 9:00
B.8:55; 10:45
C.10:00; 11:40
D.14:00; 15:40