题目内容
【题目】 Long ago, there lived a learned man in Greece. He was well-known__ his wide knowledge. And lots of people from all over the country came to___ things from him. The great man taught his students with all his heart and___ their questions with great patience.
One day a student _____ him, “My dear teacher, didn’t you say you have many more questions than we do? But we think we students have a lot more than you. ” With a ___, the teacher drew two circles-one is asbigas a big plate, and ___ smaller.
“Of course, I’ve learned much more. ___ I don’t think I know all you know. Now, look at these two circles. Inside the big one is my knowledge of things, and inside the smaller one yours. Out of the circles is what we don’t know. My circle is ___, so its line is longer. ThatmeansI have more opportunities to meet with what we don’t know.
And that’s ___ I have more questions than you do. The more you learn, the more ___ you’ll have. You will never learn enough, you know. ”
【1】A.asB.forC.ofD.with
【2】A.askB.getC.learnD.understand
【3】A.boughtB.listenedC.heardD.answered
【4】A.wroteB.askedC.saidD.replied
【5】A.angerB.wordC.smileD.laugh
【6】A.anotherB.othersC.the otherD.some other
【7】A.SoB.EvenC.ButD.Although
【8】A.smallerB.smallC.largeD.larger
【9】A.howB.whatC.whichD.why
【10】A.answersB.questionsC.problemsD.troubles
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【5】C
【6】C
【7】C
【8】D
【9】D
【10】B
【解析】
本文是一篇人物传记类短文.主要介绍了希腊有一个博学的人,全国各地的人都去向他学习,向他请教。有一次,他画了两个盘子,用来解释学生的问题“是老师的问题多还是学生的问题多?”
【1】句意:他因他广博的知识闻名。A. as作为;B. for因为;C. of的;D. with有,和。根据上文there lived a learned man in Greece.希腊有一个博学的人,又根据空格前面的词语是was well-known,所以要用for。构成固定短语be well-known for,意思是“因…而闻名”,故选B。
【2】句意:并且全国各地的很多人都去向他学习。A. ask B. get C. learn D. understand根据上文there lived a learned man in Greece.希腊有一个博学的人,又根据空格后面的things from him,因此可知要用learn,构成固定短语learn…from…向某人学习某事。故选C。
【3】句意:那个伟人用全身心来教他的学生们,并且用极大的耐心回答他们的问题。A. bought 买 B. listened听 C. heard 听见 D. answered回答。根据下文their questions是名词,结合句意,意思是回答他们的问题,由于主体时态使用了一般过去时,所以要用answered。故选D。
【4】句意:有一天,有一个学生问他。A. wrote写信;B. asked询问;C. said说;D. replied回复。根据下文My dear teacher,didn't you say you have many more questions than we do?因此可知这个学生问了他一个问题,所以要用ask,故选B。
【5】句意:老师微笑着画了两个圆圈——一个像盘子一样大,另一个很小。A. anger生气;B. word单词;C. smile微笑;D. laugh大笑。空格前面是不定冠词a,后加以辅音音素开头的单词,排除A;又根据上文with great patience.很有耐心,所以要用smile。故选C。
【6】句意:老师微笑着画了两个圆圈——一个像盘子一样大,另一个很小。A. another三者及三者以上的另一个;B. others其他的人或事物;C. the other两者中的另一个;D. some other一些其他的,修饰名词。根据the teacher drew two circles-one is as big as a big plate, and ___6___ smaller.可知,老师画了两个圆圈,这里是两者中的另一个,选C。
【7】句意:但是我不认为我知道你所知道的所有事情。A. So所以;B. Even甚至;C. But但是;D. Although虽然。根据前一句“Of course, I’ve learned much more. 我当然知道比你多很多的知识”和“__7___ I don’t think I know all you know. 我不认为我知道你所知道的所有事情”两者是转折关系,故选C。
【8】句意:我的圈更大,所以它的线更长。A. smaller更小;B. small小;C. large大的;D. larger更大。根据文章so its line is longer.可知,线长的原因是圈更大,用比较级,故选D。
【9】句意:那就是为什么我比你有更多的问题。A. how怎么样;B. what什么;C. which哪一个;D. why为什么。根据上文My dear teacher,didn't you say you have many more questions than we do?老师,为什么你的问题比我们多呢?根据下文I myself have more questions than you do.我自己比你们问题多的原因,这是一个句子.空格前面是that's,因此这里是以why引导的表语从句,表示为什么,所以要用why。故选D。
【10】句意:你学到的越多,问题就越多。A. answers回答;B. questions问题;C. problems难题;D. troubles麻烦。根据上文“Of course,I've learned much more.当然了,我学的很多.”又根据“The more you learn,the more______you'll have.”因此可知这句话的意思是“你学的越多,你的问题就越多.”故选B。
the +比较级……, the+比较级表示越……越…… The more money you make, the more you spend. 钱赚越花越 The sooner the better. 越快越好。
【题目】 Here is part of the FAQs page of Free Comics(连环画)Book Day Site. Read it and answer the questions.
FREE COMIC BOOK DAY |
FAQs POLICIES EVENT NEWS STORY SHOP LOCATION COMIC |
What is Free Comic Book Day? FCBD is a day when free comic books are handed out to anyone who enters a comic store. When is Free Comic Book Day? It falls on the first Saturday of May each year. (Next is Saturday, May 2, 2020!) When did it start? The first FCBD was on May 4, 2020. To know what has happened since then, check The Story. Are the comic books really free? Yes. However, how many you can have for free is different store to store, but you will get at least one. Go to The Policies to check the number. How do I know what free comic books I can choose? Click on The Comics to see what free books you can choose this year. Is this just happening in the U. S.? Of course not! Shops in Canada and some other countries also celebrate Free Comic Book Day! Any comic book shop in the world can take part in Free Comic Book Day. If you want your local shops to get involved, let them know! See our Shop Locator for one near you. |
【1】If Jack wants to know what free books he can choose, which part of the site should he go to?
A.The StoryB.The PoliciesC.The ComicsD.Shop Locator
【2】FCBD is celebrated ________ according to the passage.
A.for a few daysB.on Children’s Day
C.on the InternetD.in some comic shops
【3】Which sentence can be found in a poster for FCBD?
A.All are 10% off.B.Buy more, get one free.
C.Come in and take one awayD.The first ten will get a free copy of “One piece”.