题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
(A)
My name is Sam. I'm tall. I have around face and big eyes. I have a good friend. His name is Tom. He is short. He has red hair and big eyes. His favorite actor is Jackie Chan, and he thinks Jackie Chan is strong and cool.
Our Chinese teacher is Miss Zhang. She is from Shanghai. She is 25 years old. She has long, black hair. She's Tom's favorite teacher.
(1)Sam is a boy.
A.tall
B.cool
C.short
(2) have/has big eyes.
A.Sam
B.Tom
C.Sam and Tom
(3)Jackie Chan is a(n) .
A.teacher
B.actor
C.student
(4)Miss Zhang comes from .
A.England
B.China
C.Cuba
(5)下列各句说法错误的是 .
A.Jackie Chan is cool and strong.
B.Tom doesn't like Miss Zhang.
C.Miss Zhang is a young woman.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)B
(5)B
【解析】我的名字是山姆。我个子高。我长着圆脸大眼。我有一个好朋友。他的名字是汤姆。他个子矮。她长着红色头发哈大眼睛。他最喜欢的演员是成龙,他认为成龙强壮并且很酷。我们的语文老师是张老师。她来自上海。她25岁。她长着长长的黑发。她是汤姆最喜欢的老师。
(1)细节理解题。根据原文My name is Sam. I'm tall.可知是一个高个男孩。故选A。
(2)细节理解题。根据原文I have a round face and big eyes. 和His name is Tom. He is short. He has red hair and big eyes.可知他们两个都长着大眼睛。故选C。
(3)细节理解题。根据原文 His favorite actor is Jackie Chan,可知他成龙是一个演员故选B。
(4)细节理解题。根据原文Our Chinese teacher is Miss Zhang. She is from Shanghai. 可知张老师来自上海,上海属于中国。故选B。
(5)推理判断题。根据第一段最后一句,可知A是正确的。根据最后一句She's Tom's favorite teacher.可知B是错误的。根据She is 25 years old.可知C是正确的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
It's November. If you enjoy relaxing your mind, it's high time to go bird watching. In November, lots of visitors go to Poyang Lake of Jiangxi to relax in a special way. They watch birds. They watch white cranes(白鹤). With the coming of winter, all the birds begin to fly to some warmer places. In early November, a lot of white cranes fly across the sky of Poyang Lake.
November is not the only time to do the fun thing. In fact, in Jiangxi you can watch birds all the year round. And you can do it wherever you go. Jiangxi is a good place for birds so it has a great many birds. If you keep your eyes open, you will probably find some around you. Here is some advice for bird watching:
● Don't get too close to birds that are building nests (巢) or feeding their babies. Some birds will give up their baby birds if they are frightened.
● Take a pair of binoculars (双筒望远镜) with you so that you can see the birds more clearly.
● Buy a good field (实地) guide if you don't have one yet. It can help you know the birds that you have never seen before.
(1)In November, many visitors go to Poyang Lake to _____________.
A.feed some animals
B.save some birds
C.watch white cranes
D.enjoy a warmer place
(2)The underlined word (划线单词) "frightened" means _______________.
A.scared
B.excited
C.interested
D.relaxed
(3)The writer gives us ___________ pieces of advice for bird watching.
A.two
B.three
C.four
D.five

【题目】A well-known poem by Tang dynasty poet Du Mu tells of a scene in early April: “Rains fall heavily as Qingming comes, and passersby with lowered spirits go.”

This scene takes place on Tomb Sweeping Day, also known as Qingming Festival. Tomb Sweeping Day is a traditional Chinese festival. Tomb Sweeping Day is a traditional Chinese festival. It began in the Zhou dynasty, over 2, 500 years ago. Chinese people celebrate it to remember and honor their ancestors(祖先). This year, it falls on April 4. Tomb Sweeping Day became a public holiday in the Chinese mainland in 2008. People have one day off for that day.

On this day. families bring flowers, food and wine to the grave sites(墓地) of their ancestors. They place cakes, fruits in front of the grave and some may bum joss paper as money for the dead. After that, they sweep the tombs and cherish(怀念) the memories of their dead family members.

Tomb Sweeping Day gives us a chance to show respect to our ancestors and family members who have passed away and show that we miss them. This tradition shows that family values are an important part of Chinese culture.

Tomb Sweeping Day is also the beginning of the time for gardening and outdoor activities in China. Families often get together for outings or to fly kites at this time.

【1】The Chinese meaning of the underlined word “passersby” is ______.

A. 行人 B. 陌生人 C. 故人 D. 古代人

【2】 Tomb Sweeping Day is celebrated for people to ______.

A. go out to fly kies

B. B. have a public holiday

C. get together with their families

D. remember and honor their ancestors

【3】What can people take to the grave sites according to the passage?

A. Flowers, food, fruits and umbrellas.

B. Flowers, food, wine and joss paper.

C. Food, fruits. joss paper and kites.

D. Flowers, wine and pets.

【4】Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. We have one day off for Tomb Sweeping Day.

B. Tomb Sweeping Day began in the Zhou dynasty.

C. People in the world celebrate Tomb Sweeping Day.

D. Family values play an important role in Chinese culture.

【5】What does the passage mainly discuss?

A. People bring many things to the grave site.

B. Du Mu wrote a poem about Qingming Festival.

C. Tome Sweeping Day is a traditional Chinese festival.

D. Qingming Festival is a good time for outdoor activities.

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意, 然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案。

Chinese students face huge pressure. There is the pressure to be better than _ _, or there is the shame of being different. Students must spend a lot of time _ _ hard in order to not be left behind.

_ is not the only way to make students succeed. Educational expert Li Zhenxi said: “It’s better to encourage kids. We should not separate students _ low grades.”

Interest is the best teacher. Letting children do the things they’re _ _ in is a good way to encourage them.

Wei Nan, 31, is one of the best trailer(预告片) directors in China. His childhood was very different _ _ those of other children. He started learning to _ _ when he was only 6. After 10 years of playing different roles, he felt _ _ of being an actor. He _ to do something he really wanted to. He spent five years learning editing(剪辑) and gradually became _ _ in this area. In 2005, he started his own company and produced trailers for famous movies.

Wei never went to a university, but nobody can deny(否认) that he is a successful young man. “I’m lucky to be able to do something I like,” he said.

【1】A. the other B. other C. others D. the others

【2】A. study B. to study C. studying D. studies

【3】A. Competition B. Cooperation C. Comparation D. Communication

【4】A. on B. in C. to D. with

【5】A. worried B. interested C. supposed D. serious

【6】A. as B. with C. from D. to

【7】A. sing B. dance C. act D. paint

【8】A. tired B. scared C. happy D. pleased

【9】A. invited B. guided C. decided D. realized

【10】A. strong B. famous C. healthy D. glad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网