题目内容

【题目】阅读理解
  Hello! My name is Li Daming. I have a good friend. His name is Tony Smith. He is an English boy.He is twelve, and I'm twelve, too. He is in Class Three, Grade One, and I'm in Class Three, Grade One, too. We like playing with toy bricks (玩搭积木). His father is a teacher in our school. He teaches us English. We like him very much.
阅读短文,判断正误
(1)Tony is from America.
(2)We're both eleven years old.
(3)We are in the same class.
(4)His father is my teacher.
(5)His father teaches us math.

【答案】
(1)0
(2)0
(3)1
(4)1
(5)0
【解析】(1)细节理解。根据 He is an English boy可知选B.
(2)细节理解。根据.He is twelve, and I'm twelve, too可知两人都12岁,故选B。
(3)细节理解。根据He is in Class Three, Grade One, and I'm in Class Three, Grade One, too.可知他们在同一个班,故选A.
(4)细节理解。根据His father is a teacher in our school. He teaches us English. 可知选A。
(5)细节理解。根据His father is a teacher in our school. He teaches us English. 可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读 先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。(本大题共5分,每格1分)

I once believed that a friend is a friend all the way. Now I have changed my ideas about friendships.

1. Friends of convenience(便利). They can be the people who live next door or the mothers of our children’s closest friends. Friends of convenience are good indeed. They’ll help us when we need them. They’ll look after our cats when we go on holidays. But we don’t ever get too close or tell too much. Between us, we’ll talk about being overweight but not about being sad or heart-broken. However, people still find it necessary to make friends like this.

2. Special-interest friends. These friendships aren’t deeply personal or emotional(感情上的). They lie in some shared interests, so we may have an office friend, a tennis friend, or even a shopping friend.

3. Historical friends. We all have a friend who knew us when … maybe we were back in the second grade of the primary school, when our family lived in that two-room flat downtown. He or she was the first, the only friend we told our secrets to.

The years have gone by, and we have gone different ways. But we’re still a personal part of each other’s past. We know how we looked before our teeth were straightened, and our getting together makes us think of an earlier part of ourselves, which is important and never lost.

4. Cross-generational friends. These are friendships that from across generations(代). I have in my own life a true friend, a woman of 65, who is clever, who listens well, and who means not only an ideal mother to me but also the person I’d like to be when I grow up.

Best friends, I believe, totally love and help each other.

Types of friends

Description of friends

Friends of convenience

They can be the1or the mothers of our children’s closest friends.They can 2 us when we are in need.Though we don’t.alk about emotional topics,this doesn’t mean that there isn’t any 3 to be found in these friendships.

Specialinterest friends

We usually 4 sortie interests with our specialinterest friends,so we may have an 5 friend,’a tennis friend,or even a shopping friend.

6friends

This kind of friendship was usually formed when we were children,so we know how we 7 before our teeth were straightened.Although we have little in common now,our getting together can 8 us of each other’s happy old days.

I

Cross-generational friends usually aren’t from the 9 generation.A friend like this may 10 an ideal mother or the person 1 want to be when I grow up.

【题目】根据短文内容, 从短文后的四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Ever since a 71-year-old Brazilian(巴西的) man, Joao Pereira de Souza, saved a dying penguin(企鹅), he's been receiving visits from his feathered friend every year.
In 2011, Pereira de Souza found a hungry Magellanic penguin on the beach near his house. He named the penguin "Dindim" and fed it every day until it was strong enough to leave. ________ Pereira de Souza decided to take Dindim out into the water by boat and drop it off to encourage it to swim home. But when he was back to shore(海岸), he found the penguin waiting for him."________Then just after it changed its coat with new feathers, it disappeared," Pereira de Souza told TV Globo, a Brazilian TV network.
Magellanic penguins regularly swim thousands of kilometers a year to find places to have their babies on the coast of Argentina and Chile.________Many of Pereira de Souza's friends thought that when Dindim finally left, that was it for the human-bird friendship. But a few months later, Dindim returned and found Pereira de Souza. "It arrives in June and leaves to go home in February, and every year it becomes closer to me," Pereira de Souza said, "________If others try, it pecks(啄) them or waddles away. "

A. From time to time, penguins show up in warmer Brazilian waters.
B. I am the only person who can get near to Dindim.
C. It stayed with me for 11 months.
D. But the penguin refused to go.

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共10小题,每小题1分,共10分)

Making friends is a skill like most skills. It practice. If you want to meet people and make friends, you must be willing to some action. You must first go where there are people. You won’t make friends staying home alone. Joining a club or a group, talking with those who like the same things as you do is much easier. Or join in some activity.

Many people are nervous when talking to new people. After all, meeting strangers means facing the unknown. And it’s human nature to feel a bit about unknown. Most of our fears about dealing with new people come from doubts about . We imagine other people are judging(判断) us, finding us too tall or too short, too this or too that. But don’t forget that they must be feeling the same way. Try to accept yourself you are, and try to put the other person at ease(舒适). You’ll both feel more comfortable.

Try to act self-confident even if you don’t feel that way. When you a room full of strangers, such as a new classroom, walk straight, look directly at other people and smile. If you see someone you’d like to to, say something. Don’t wait for the other person to start a conversation.

Just meeting someone does not mean that you will make friends with that person—friendship is based on mutual(互相) likings and “give and take”. It takes time to .

【1】A. costs B. needs C. spends D. wants

【2】A. take B. make C. do D. carry

【3】A. everyone B. someone C. anyone D. nobody

【4】A. unhappy B. uncomfortable C. unlucky D. unusual

【5】A. yourself B. himself C. yourselves D. ourselves

【6】A. like B. as C. what D. that

【7】A. come B. go C. enter D. step

【8】A. speak B. discuss C. say D. call

【9】A. old B. young C. poor D. new

【10】A. develop B. start C. keep D. change

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网