题目内容

【题目】根据短文内容, 从短文后的四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Ever since a 71-year-old Brazilian(巴西的) man, Joao Pereira de Souza, saved a dying penguin(企鹅), he's been receiving visits from his feathered friend every year.
In 2011, Pereira de Souza found a hungry Magellanic penguin on the beach near his house. He named the penguin "Dindim" and fed it every day until it was strong enough to leave. ________ Pereira de Souza decided to take Dindim out into the water by boat and drop it off to encourage it to swim home. But when he was back to shore(海岸), he found the penguin waiting for him."________Then just after it changed its coat with new feathers, it disappeared," Pereira de Souza told TV Globo, a Brazilian TV network.
Magellanic penguins regularly swim thousands of kilometers a year to find places to have their babies on the coast of Argentina and Chile.________Many of Pereira de Souza's friends thought that when Dindim finally left, that was it for the human-bird friendship. But a few months later, Dindim returned and found Pereira de Souza. "It arrives in June and leaves to go home in February, and every year it becomes closer to me," Pereira de Souza said, "________If others try, it pecks(啄) them or waddles away. "

A. From time to time, penguins show up in warmer Brazilian waters.
B. I am the only person who can get near to Dindim.
C. It stayed with me for 11 months.
D. But the penguin refused to go.

【答案】
【解析】这篇短文主要讲述的是一位78岁的巴西老人在他家附近的沙滩上救了一只饥饿的奄奄一息的企鹅, 并同企鹅结下的人-鸟友谊。
①D根据上文“He named the penguin "Dindim" and fed it every day until it was strong enough to leave.”以及下文“Pereira de Souza decided to take Dindim out into the water by boat and drop it off to encourage it to swim home. ”并结合选项可知, 这里指的是企鹅不愿意离开。故应选D。
②C细节理解题。根据文中 “Then just after it changed its coat with new feathers, it disappeared,”的介绍可知, 这里指的是Pereira de Souza和企鹅呆了一段时间才离开。结合选项可知应选C。
③A细节理解题。根据语境可知, 这里指的是企鹅每年都会到阿根廷和智利的海滨繁育后代, 有时也会在巴西的水域出现。结合选项可知应选A。
④细节理解题。根据下文“If others try, it pecks(啄) them or waddles away.”的介绍并结合选项可知, 这里指的是Pereira de Souza唯一一个可以接近企鹅的人。故应选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网