题目内容
【题目】1题判断句子正误,2题完成句子,3、4题简略回答问题,5题把划线部分的句子译成汉语。 Once upon a time, there was an old woman who lived in a small house. She planted a lot of beautiful tulips (郁金香) in her garden.
One night, the sounds of sweet singing and of babies laughing woke her up. She looked out of the window. The sounds seemed to come from the tulips, but she could see nothing.
The next morning she walked among her flowers, but there were no signs of anyone having been there the night before.
On the following night she was again wakened (弄醒) by the sounds of sweet singing and babies laughing. She got out of bed and walked softly into her garden. The old woman looked closely and she noticed that a fairy (精灵) mother was singing softly, and that in each tulip-cup was a little fairy baby, laughing and playing.
The old woman went back to her house quietly. From then on, she never picked a tulip. She didn't allow her neighbours to pick the flowers, either. When the old woman died, all the tulips disappeared overnight. But her grave (坟墓) looked beautiful, because the fairies sang above it and kept it green.
(1)The fairy mother danced around the tulips at night.
(2)Every little fairy baby was in each tulip-cup when the woman saw them.
(3)Were there any signs of anyone having been there the night before?
(4)What happened to the tulips after the old woman died?
(5)翻译划线部分的句子。
【答案】
(1)错误
(2)laughing and playing
(3)No, there weren't.
(4)All the tulips disappeared overnight.
(5)她也不允许她的邻居们摘花。
【解析】文章大意:从前,有一个老妇人住在一个小房子。在花园里她种了很多郁金香。一天晚上精灵的妈妈在郁金香在唱歌,每朵郁金香都是小精灵。他以后不让邻居摘郁金香,后来老人死了,所有的郁金香都消失了。
(1)考查细节理解题。根据第四段三句 The old woman looked closely and she noticed that a fairy (精灵) mother was singing softly,可知此句是错误的。
(2)考查细节理解题。根据第四段最后一句and that in each tulip-cup was a little fairy baby, laughing and playing.可知填laughing and playing。
(3) 考查细节理解题。根据第三段中but there were no signs of anyone having been there the night before.可知填No, there weren't.
(4)考查细节理解题。根据第五句倒数第二句When the old woman died, all the tulips disappeared overnight.可知填All the tulips disappeared overnight.
(5)考查英译汉题。Allow sb. to do sth.:允许某人做某事;pick the flowers:摘花。所以答案是她也不允许她的邻居们摘花。
【题目】任务型阅读。阅读下面短文,根据短文内容完成表格。 I have a lot of problems recently. First, I'm not happy in class. I'm so shy that I'm afraid of speaking in class. Secondly, I argued with my best friend. I'm very worried because I have few friends. I don't want to lose her. Thirdly, I feel nervous as the middle exams are coming. And even I can't sleep well at night.
Yesterday, my mother took me to the doctor. I told the doctor my problems and he gave me some advice. He asked me to make more friends who look friendly and play games in my free time, so that I'm not shy. He also said, "if you don't want to lose your best friend, you should talk with her. Tell her what you think and you are the best friends again." Because I can't sleep well, he asked me to eat some food that is good for sleep. And he asked me to relax. I'm trying to follow his advice.
Problems | Advice |
Too shy to in class. | To make more friends and |
Had an argument with her best friend. | To with her. |
Too nervous to sleep well as the exams are coming. | To eat some healthy food and to . |