题目内容

【题目】根据短文内容,从ABCD四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

Over half of boy middle school students hope to get more support from their parents, according to the lasted survey made by the National Institution of Education Sciences. It _______ that only two out of every 10 parents give boys enough support.

The survey also shows that boys like to _______ problems in their own ways instead of asking help from _______. Most students agree with this. Luo Te, 12, at Shenzhen Xinan Middle School, Guangdong, _______ to talk to his friends or listen to music. “I’m afraid that my parents won’t understand me,” he said. Indeed, there still seems to be a gap(差距) _______ parents and boys. When they communicate with _______, they talk mostly about schoolwork, according to the survey. Teng Jiajun, 15, at the Sports School of Beijing No. 80 High School, is a typical(典型的) example. He tried to share his interest in pop star Jay Chou, _______ his parents didn’t understand. “We live in two _______,” he said. But some boys don’t agree with the results at all. They get along very _______ with their parents. Zheng Quanhang, 15, Teng’s classmate, talks about everything with his parents from travel to future plans. When he gets in trouble, he tells his parents frankly(坦诚地). “We ________ good friends. They don’t encourage me every day, but a simple word makes me happy. For me, that’s enough,” he said.

1A. tells B. speaks C. says D. talks

2A. find out B. deal with C. change into D. give up

3A. parents B. teachers C. friends D. classmates

4A. wants B. hates C. fails D. prefers

5A. between B. from C. of D. in

6A. their friends B. each other C. theirs parents D. their sons

7A. or B. and C. but D. though

8A. futures B. classed C. colors D. worlds

9A. good B. nice C. well D. badly

10A. both like B. are like C. go back D. don’t like

【答案】

1C

2B

3A

4D

5A

6B

7C

8D

9C

10B

【解析】这篇短文给我们介绍了一个调查,调查发现很多父母都不关心自己的孩子,他们之间有很大的隔阂,孩子们更愿意和自己的朋友去沟通,他们觉得和父母像是两个世界的人。

1句意:它说没10个父母中只有两个给男孩们足够的支持。tells 告诉;speaks说,常跟语言,表示动作;says说,强调内容;talks谈话,交谈。根据句意可知,这里说的是调查的内容,故应选C。

2句意:调查还表明男孩们喜欢用他们自己的方式处理问题,而不是向他们的父母求助。find out 查明;deal with处理,对待;change into变成;give up放弃。根据空后面的problems可知,这里说的是处理问题,故选B。

3句意:调查还表明男孩们喜欢用他们自己的方式处理问题,而不是向他们的父母求助。parents 父母;teachers 老师;friends 朋友;classmates同学。根据短文的第一句话Over half of boy middle school students hope to get more support from their parents可知,这篇短文说的是男孩们和父母的关系,故应选A。

4句意:罗特,12岁,在广东深圳西南中学上学,更喜欢和他的朋友们谈话或者听音乐。wants想要;hates讨厌;fails失败;prefers更喜欢。根据下句话I’m afraid that my parents won’t understand me可知,罗特他不喜欢跟父母交流,更喜欢和朋友们交流,故应选D。

5句意:事实上,在父母和孩子们中间好像有一个差距。between 在…之间;from来自,从;of…的;in在…里面。between…and…表示在两者之间,根据句意可知选A .

6句意:根据这个调查,当他们互相交流的时候,他们主要谈论学习。their friends 他们的朋友们;each other 互相;their parents 他们的父母;their sons他们的儿子们。根据句意可知,这里是parents和boys之间进行交流,故应选B。

7句意:他想和父母分享他对流行明星周杰伦的兴趣,但是他的父母并不理解。or 或者;and 和,而且;but 但是;though尽管。根据句意可知,这里是转折的关系,故应选C。

8句意:他说:我们生活在两个世界里。futures 未来;classes 班级;colors 颜色;worlds世界。根据上文He tried to share his interest in pop star Jay Chou, ___7___ his parents didn’t understand可知,这个例子告诉我们父母和孩子之间的隔阂,好像他们是两个世界的人,故应选D。

9句意:他们和他们的父母相处得很好。good 好的;nice 好看的;well 好,副词;badly差地。句中get along with是固定短语,与…相处,是一个动词短语,应该用副词修饰,而且这里短文讲述的情况是和上面相反的,一些男孩和父母相处的很好,故应选C。

10句意:我们就像是好朋友。both like两者都喜欢;are like像;go back 追溯到;don’t like不喜欢。根据句意可知,这句话的意思是说父母和孩子像是好朋友,like是像的意思,是一个介词,因此前面用be动词。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】中学生学习时间长,压力大,专家建议学生每天课后应采取适当的方式放松自己。某英文报正在就学生适当的放松方式这一话题进行征文。假设你是二十二中八年级(3)班的班长,最近你对班上同学课后放松方式进行了调查。请根据调查信息和要求写一篇短文向该报投稿

对象

人数

常用放松方式

你的观点

十二中初三(3)班

60

男(31)女(29)

1.看电视(30人):2.玩电脑游戏(12人):3.听音乐(8人)4进行体育银炼(5人:5.没

有时间放松(5人)

哪一种(些)放松方式是适当的?为什么?

TheProperWay(s)forStudentstoRelax

I am the monitor of Class 3, Grade 8, No. 22 Middle School. Recently I have made a survey of the students in my class on ways to relax after class._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】B

Personal Robot

Make your parents and teachers happy!

Are you having problems finishing your homework on time? Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you? You don’t need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot. Mr. H can help to plan your time and hand in homework on time. Your own personal robot will follow you around, putting away books and objects that you have left on the floor or bed.

Mr. H also has these features (特点):

·as light as a telephone

·works for long hours

·understands simple words

Originally (最初) sold for $499

NOW ONLY $299

BUY NOW

Watch

This is a watch that James Bond would be proud to wear!

This is NOT a watch for ordinary people!

This is PENGO WATCH CONTROL!

. control(控制) your TVs, videos, even cars.

. gives you a daily weather report

. reminds you things you may forget

. sets off a silent warning alarm(闹铃) when parents or teachers get close

Besides, your PENGO WATCH CONTROL will always tell you the right time!

Originally sold for $199

NOW ONLY $99

For further information, click here.

1With the help of Mr. H, you can .

A. help to plan your time B. work for long hours

C. take photos D. set off a silent warning alarm

2A PENGO WATCH CONTROL can help you to .

A. repair your TV B. tidy your room

C. know what your parents are D. know what the weather is like

3You can get your Mr. H for now.

A. $499 B. $299 C. $199 D. $99

4What can’t Mr. Helping Hand help you to do?

A. Tidy the room.

B. Help to do homework.

C. Help to plan the time and hand in homework on time.

D. Put away books and objects that you have left on the floor and bed

5Where would you be most likely to find the two texts?

A. On a city map B. In a story book.

C. On a teenage website. D. In a sports newspaper.

【题目】Who do you think are the most important people in your life, your parents, your sisters or brothers, or your friends? I think your answer must be “my friends”. Some teenagers often say their parents don't understand them. In large families, brothers and sisters often argue with each other. So most of us think friends are the most important people in our lives.

It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. As for the reason, it may be because we can discuss some private things with friends. Of course we won't tell these things to our family members.

However, parents often try to choose friends for us. They may even stop us from meeting some of our best friends. In fact, they do it just because they care for us too much. But they often neglect our real feelings. How can you solve this problem? I think the best way is to find a right time to talk with parents about our real feelings.

1Many teenagers think ________ are the most important people in their lives.

A. friends B. parents

C. brothers and sisters D. family members

2It's important for teenagers to have good friends because ________.

A. friends are better than family members

B. friends can help them with their lessons

C. they have the same interests

D. they can discuss some private things with friends

3The underlined word “private” means “________” in English.

A. public B. personal

C. difficult D. interesting

4Why do our parents even stop us from meeting friends?

A. Because they don't think it's the right time to meet friends.

B. Because they want us to stay at home all day.

C. Because they care for us too much.

D. Because our friends are not friendly.

5The writer thinks the best way to solve the problem is ________.

A. to make more friends

B. to tell parents our real feelings

C. to avoid meeting friends

D. to let parents choose friends for us

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网